|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jääkiekon World Cup tulossa 2020 ? uusi formaatti suunnitteilla (12.11.2018 22:04)
?Julkisuushakuista provosointia? ? Näin perussuomalaiset kommentoi PS-nuoren ?valkoista? isänpäivätoivotusta (12.11.2018 20:20)
EU:n suunnitelma kauhistuttaa keskustalaista ? Kasvimyrkkyjen kielto ?vaarantaa suomalaisen ruuantuotannon? (12.11.2018 19:40)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Lahti havittelee sivarikeskusta
06.10.2016Lapinjärvi on vaarassa menettää sivarikeskuksen Lahdelle, joka on jättänyt edullisemman tarjouksen. Jos Lapinjärvi ei saa perusteltua keskuksen pitämistä kunnassa, alkavat yt-neuvottelut jo marraskuussa. Lapinjärven kunta on käynyt keväästä asti neuvotteluja uudesta vuokrasopimuksesta ja ne ovat edelleen kesken. Kunta odottaa tietoa vuokraajalta, miten jatketaan.

Sopimus kunnan ja KEHA-keskuksen (Ely-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintopalvelujen virasto) kanssa on voimassa vuoden 2018 loppuun asti. Jos sopimusta ei jatketa, voisi toiminta siirtyä vuoden 2019 alusta pois Lapinjärveltä. Kilpailevan tarjouksen on tehnyt Lahti joka tarjoaa Hennalan entistä varuskunta-aluetta Lahdessa.
- Me kuitenkin lähdemme siitä, että toiminta säilyy Lapinjärvellä, sanoo Lapinjärven kunnanjohtaja Tiina Heikka.
Hän toteaa asian olevan kunnalle todella tärkeän, ja siihen laitetun paljon paukkuja.
- Sitoutumisemme Siviilipalveluskeskuksen säilymiseen Lapinjärvellä on suuri niin virkamiesten kuin luottamushenkilöidenkin puolelta. Toki ymmärrän, että alueella olleet sisäilmaongelmat ovat aiheuttaneet epävarmuutta, mutta olemme saaneet tilanteen hallintaan. Pidämme erityisen tärkeänä asiana sitä, että tilat ovat toimivat ja turvalliset. Tämän olemme ottaneet omassa tarjouksessamme lähtökohdaksi, Heikka kuvailee.
Yhtenä haasteena on ollut julkisen liikenteen heikennykset, joihin kunnan on todella vaikea vaikuttaa vaikka yritystä on ollutkin. Lahti on lobannut myös hyvillä kulkuyhteyksillään.

Noin 30 työpaikkaa
Heikka pitää mahdollista siirtoa todella isona asiana kunnalle. Pelkästään kiinteistömassa on niin mittava, yli 10 000 neliömetriä, että korvaavan toiminnan etsiminen on vaikeaa.
- En ihan heti keksi mitään toimintoa tilalle. Siirto olisi tappio myös meidän yrityksille. Noin 2 000 sivaria vuodessa on iso määrä palveluiden käyttäjiäkin. Pahinta kuitenkin olisi noin 30 työpaikan menetys, niin kunnan kuin etenkin yksilöidenkin näkökulmasta. Kuinka moni heistä haluaa siirtyä Lahteen, Heikka miettii.
Hän painottaa, että sivarikeskuksen mahdollinen siirto on myös alueellisesti iso asia.
- Itä-Uudenmaan osalta tämä on myös todella merkittävä asia. Tätäkö on alueellistamisen kehitys, me tarvitsemme siviilipalveluskeskuksen, Lahti ei.

Julkinen liikenne heikkous
Porvoolainen kansanedustaja Mikaela Nylander (r) sai tietää sivarikeskuksen mahdollisesta siirtymisestä Lahteen maanantai-iltana. Hän sanoo, että nyt on vaikutettava niihin tahoihin, jotka päätöksen tekevät, eli KEHA-keskukseen sekä Senaatti-kiinteistöihin. Senaattikiinteistöt arvioi eri vaihtoehdot ja KEHA tekee päätöksen sivarikeskuksen sijaintipaikasta. Lapinjärven jättämä tarjous oli kalliimpi kuin Lahden, mutta Nylander uskoo, että jos saadaan vaikutettua KEHAan niin, että käytetään kokonaisarviointia pelkän hinnan sijaan, Lapinjärvi voisi selviytyä voittajana. Kokonaisarviossa hän nostaa esiin muun muassa kaksikielisyyden. Palvelusvelvollisia tulee koko Suomesta ja ruotsinkielisten palvelun takaaminen onnistuisi hänen mielestään paljon helpommin itäisellä Uudellamaalla kuin Lahdessa.
- Koko alueen tulee tehdä työtä tämän eteen. Jotain valtiollisia toimipisteitä täytyy olla myös itäisellä Uudellamaalla. Jos laitetaan rinnakkain Lahti ja Lapinjärvi, ei tarvitse kauaa pohtia, kumpi tarvitsee valtiollisia työpaikkoja.
Nylander muistuttaa, että aikaa vaikuttamiseen ei enää juuri ole. KEHA tekee tiettävästi päätöksen jo tämän kuun aikana ja jos edessä on siirto Lahteen, yt-neuvottelut alkaisivat marraskuussa.

Senaatti-kiinteistöt on ollut huolissaan Lapinjärven tiloista, joita se ei pidä turvallisina tai asianmukaisina. Lahti on tuonut esille omien tilojensa tyhjillään olon nyt, jolloin tarvittavat muutostyöt voidaan tehdä nopeasti eikä väistötiloja tarvita. Nylander sanoo Lapinjärven panostaneen rakennuksiin ja miettii, voitaisiinko Lapinjärvelle rakentaa jotain erillisratkaisua heikkenevien liikenneyhteyksien parantamiseksi.
- Kaikki kortit on nyt katsottava, hän toteaa.

Auli Henriksson
auli.henriksson@lovari.fi


Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI