|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin (16.11.2018 23:34)
Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ?Aika simppeli lopputulos? (16.11.2018 22:06)
?Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan? (16.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Rantatien kunnostus alkaa vesi- ja viemäritöillä
26.08.2016Rantatien vedenjakelun sekä jätevesi- ja sadevesiviemäröinnin parantaminen alkaa ensi viikolla. Ensimmäiseksi kaadetaan hopeapajut. Ajorata on suunnitelmien mukaan valmis ensi kesäksi.

LOVIISA Alkava parannustyö on osa Rantatien kokonaisuudistusta. Vesihuollon kaivuutyöt käynnistyvät ensi viikolla tehtävien puunkaatojen jälkeen syyskuun alussa, jolloin kevyt liikenne siirretään kulkemaan rantavallille. Loviisan yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos neuvoo autoilijoitakin mahdollisuuksien mukaan välttämään Rantatiellä ajoa vesihuoltotöiden ollessa käynnissä. Kun varsinaista ajoväylää kunnostetaan, tulee myös kiertoteitä.
Koko Rantatien kunnostushanke on noin kahden miljoonan euron suuruinen. Nykyiseltä huonokuntoiselta ajoradalta poistetaan 80-100 senttimetrin syvyydeltä nykyistä tietä ja rakennetaan uudet kantavat rakenteet. Ajorata on suunnitelmien mukaan valmis ensi kesäksi. Ensi vuonna istutetaan myös uusia puita nyt kaadettavien hopeapajujen tilalle.

Vesijohtoja ja viemäreitä

Rantatielle välille Laivasilta-Kapteenintie asennetaan uusi vesijohto. Asennustyö tehdään suuntaporaamalla, jolloin jokainen liitoskohta joudutaan kaivamaan esiin. Kaivantoja tulee katujen risteyksiin ja jokaisen sellaisen kiinteistön kohdalle, jonka tonttivesijohto on liitetty nykyiseen Rantatien vesijohtoon.
Nykyinen jätevesiviemäri välillä Laivasilta-Kapteenintie saneerataan pääosin sukkasujuttamalla, eikä kaivuutöitä tarvita. Asennuskaivantoja tehdään välille Vesikuja-jätevedenpumppaamo. Lyhyt viemäriosuus Vesikujalla uusitaan aukikaivamalla. Kiinteistöjen toivotaan saneeraamaan mahdolliset huonokuntoiset tonttijätevesiviemärit ainakin tontin puolella olevalle tarkastuskaivolle asti, ja jos kaivoja ei ole, asentamaan sen samassa yhteydessä. Jos kiinteistössä on johdettu kuivatusvesiä, esimerkiksi salaojavesiä, on ne erotettava jätevesistä ja johdettava kadun hulevesiviemäriin.
Rantatielle tulee kaksi erilaista hulevesien poisjohtamisratkaisua. Välille Laivasilta-Perämiehenkuja asennetaan uusi hulevesiviemäri kiinteistöjen kuivaustarpeille ja se tehdään suuntaporaamalla. Vesikujan hulevesiviemäri säilyy muutoin ennallaan, mutta lyhyt viemäriosuus uusitaan aukikaivamalla. Uuteen hulevesiviemäriin voi halutessaan liittyä, se on mahdollista ainoastaan pumppaamalla. Jos haluaa vain varautua liittymään myöhemmin, on nyt rakennettava tonttihaara asennettavasta hulevesiviemäristä tontin puolelle. Tämä edellyttää kaivannon tekemistä.
Välillä Perämiehenkuja-Kapteenintie saneerataan nykyinen hulevesiviemäri. Saneeraus pyritään tekemään sukkasujuttamalla, ilman kaivuutöitä. Pursimiehenkujan kohdalta Rantatieltä mereen johtavan purkuputken varteen asennetaan uusi hulevesipumppaamo, jonka tarkoitus on pumpata hulevedet mereen tilanteessa, jossa korkea meriveden pinta estää hulevesien purkautumisen mereen painovoimaisesti.
Tarkoituksena on, että kunnostuksen jälkeen jokaisella Rantatien varren kiinteistöllä on hyväkuntoinen tonttivesijohto liitoskohdasta vesimittarille, toimivat sulkuventtiilit, tonttijätevesiviemäri, sekä hulevesiratkaisu, joka mahdollistaa kiinteistön eri kuivatustarpeet.
Jos ei ole varma siitä, onko omalla kiinteistöllä korjaustarpeita vesi- ja viemäriasioissa, voi ottaa yhteyttä joko kaupungin tekniseen puoleen tai korjaustyötä tekevään yritykseen, joka on kesän aikana tutkinut alueen vesihuollon tilaa. Yhtiö tekee suosituksia ja tarjoaa omia palvelujaan. Kaupunki ei velvoita kiinteistönomistajaa ei mihinkään, vaan kiinteistön omistaja päättää, mitä tehdään ja kuka tekee.
- Jokainen kiinteistö on erilainen, mutta periaate on, että se mikä jää Rantatien alle, kannattaa korjata nyt. Kun tie on korjattu ja päällystetty, ovat korjaustyöt kiinteistön omistajille kalliimpia, huomauttaa Lindroos.

Auli Henriksson
auli.henriksson@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI