|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Li Andersson haluaa 4 päivän työviikon tai 6 tunnin työpäivän: Pikaisesti kokeilu Suomeen? (15.11.2018 13:23)
Huuhkajat torstaina Ateenassa ? lohkovoiton menetys olisi historian eeppisin sulaminen (15.11.2018 12:33)
KL: 52 työntekijän yritys toimii ilman pääluottamusmiestä ja liittoja ? ?Palkankorotus otettiin heti käyttöön täysimääräisenä? (15.11.2018 11:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Teatteria saduista todellisuuteen
16.08.2016Loviisassa nähtiin teatteria kellon ympäri lauantaina. Vauvat seurasivat tarkkaan soivaa satumetsää ja Poikateatteri innostui improvisoimaan Jörö-kabareen ja Roiskeläpän impron välissä.

LOVIISA Hurmerinnan perhe teki maratonmatkan teatteritapahtumassa. Lov is a teatteri tuli todeksi.
– Kaikki teatteriesitykset katsottiin, nauroi Suvi Hurmerinta iltapäivän nukketeatterissa.
- Vauvateatterissa olin vauvan, neljän kuukauden ikäisen Inan kanssa. Se oli tosi ihana juttu. Ina tuntui hyvin seuraavan sitä.
Hän totesi, että esitys on hyvin tehty, jos neljän kuukauden ikäinen lapsi seuraa sitä. Aamun ensimmäinen teatterielämys oli Teatteri Satumatkan Satumetsä soi -vauvateatteri.
Kolmevuotias Liam ja viisivuotias Emil Hurmerinta rummuttavat Röllin nimeen. Teatteri KvG:n Peikon Ystävä oli tehnyt poikiin isoimman vaikutuksen. Osallistava seikkailu tapahtui tällä kertaa Harjulla.
Lounastauko ”Hesessä” oli maininnan arvoinen ohjelmanumero teatterien lomassa.
Laivasillan merenneito Riia oli tarkistettu yhdessä ja eläväksi todettu. Teatteri Rollon Keittäjä-Kerttu ja kolmen tahran kokit ei jäänyt väliin sekään.
Siinä vaiheessa kun Teatteri Satumatkan nukke-esitys Hölmölän kylässä oli päättynyt, poikien takki oli jo kommenteista tyhjentynyt. Tyytyväisiltä maratoonarit tuntuivat silti.

Poikien kertomus

Ennen illan viimeisiä produktioita, Loviisan Teatterin Jörö-Kabareeta ja Improvisaatioteatteri Roiskeläpän esitystä, Mikkelin poikateatteri esitti tunnin näytelmänsä Väkivaltatie Marilynissä.
15-19 -vuotiaiden nuorten yhdessä laatimassa näytelmässä liikuttiin syrjäytymisen ja jengiytymisen aiheissa.
Väkivaltatie kertoi nimensä mukaisen tarinan vähin ja silti riittävin elein, ikäistensä poikien hahmoilla ja kertomana, huikean satuttavasti ja suorasukaisesti.
Jengit tulevat näyttämölle ensin esittämään pantomiinina uhkaavan liikehdinnän ja siitä kehkeytyvän tappelun, joka päättyy yhden pojan surmaamisen veitsellä.
Tämä on alku. Surman tehneen Niilon ensimmäinen reaktio on kauhistus ja hämmennys.
Takaumassa palataan Niilon lapsuuteen, jossa hän kuuntelee vanhempiensa surkeaa kommunikointia. Tenniksen peluun ohessa nämä käyvät keskustelua, johon Niilon mitätöiminen tulee mukaan puolisoiden nutistaessa toisiaan.
Näytelmän edetessä pojat pääsevät kertomaan itsestään, siitä miten he ovat jääneet kaveriporukan ulkopuolelle, kunnes jengistä on löytynyt hyväksyntää, heitä on tarvittu ja toimintakoodi on suora.
- Tämä jengi on vähän niinku luomi iholla, se ei lähde ilman puukkoa ja verta.
Kahden toisiaan vastaan tappelevan jengin, patrioottien ja mamujen, sisältä löytyvät samat hahmot, pomot ja alistettavat.
Tilanteet kärjistyvät ja kaveripiirit hajoavat lopulta eri suuntiin, ihmeissään siitä mitä oikein tapahtui.
Komiikkaa tilanteista löytyy kyllä. Tarinassa eletään taloyhtiön hallituksen jämähtänyttä kokousta ja välillä vedetään huikea Kela-musikaali, farssi joka päättyy aanelos-sateeseen.
Luotu seitsemän tuen malli ei toimikaan. Työttömyysturvan ja asumistuksien viidakko on tuttu toiseen vaiheen opintoja suorittaville näytelmän tekijöille.
Ohjaaja Kati Kinnunen kertoi, että ryhmä työstää näytelmän devising-metodilla, jossa esitys luodaan ryhmän omista lähtökohdista ja ideoista. Ryhmä oli ryhtynyt harjoittelemaan tätä esitystä viime syksynä ja se valmistui tammikuussa. Loviisan esitys oli viimeinen, myös tälle kolme vuotta yhdessä toimineelle ryhmälle. Väkivaltatie on ennättänyt kerätä palkintoja teatteritapahtumista.

Visio toteutui

– Kokonaisuutena teatteritapahtuma meni meidän mielestä oikein hyvin, kommentoi Juha Karvonen Loviisan Teatterista eilen.
Teatterilaisten visio siitä, miten he haluavat tuoda kaikenikäisille kaikenlaista teatteria, toteutui. Palaute, jota Karvonen on saanut osallistujilta, on läpeensä positiivista.
Kokonaisuudessaan kävijöitä oli 350.
Karvosen mukaan sateinen sää karkotti osan yleisöstä. Laivasillan teatterit siirrettiin suunnitellusti Österstjernanin halliin, mutta Peikon Ystävän metsäesityksestä ei juuri kukaan jäänyt pois.
– Ensi vuodeksi toivomme auringonpaistetta ja että voisimme tuoda taas jotakin toisenlaista ja sisällöllisesti erilaista tapahtumaan.
Karvonen kertoo, miten ennen illan viimeistä, Improvisaatioteatteria oli jätetty parikymmentä minuuttia aikaa Poikateatterin lämppärille, ryhmän omalle omalle improvisoinnille.
Rahallisesti tapahtuma meni teatterilla tappion puolelle, mutta Karvosen mukaan he osaavat nyt aloittaa varojen keruun aikaisemmin ensi vuodeksi.

Marke Kalliola
marke.kalliola@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI