|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomelle EU-puheenjohtajuus etuajassa? ? Henna Virkkunen: ?On otettava vetovastuu? (13.11.2018 08:59)
Juha Sipilän Venäjä-lausunto leviää maailmalla (13.11.2018 08:28)
Selitys Teemu Laajasalon 93 neliön vuokralle ? ?Epäreilua vainoamista? (13.11.2018 08:01)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kiistaa kuvista
14.06.2016Loviisan Wanhojen Talojen tapahtuman uusi graafinen ilme on herättänyt keskustelua siitä, onko piirroskuvien takana valokuvien luvatonta käyttöä.


LOVIISA Loviisa Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman aiempi tuottaja ja lehdistövastaava Maria Schulgin on lähettänyt talojen omistajille ja LWT-yhdistyksen jäsenille sähköpostikirjeen, jossa hän kommentoi tapahtuman uutta markkinointi-ilmettä. Taloja on markkinoitu piirroskuvilla, joiden Schulgin katsoo olevan hänen kuvistaan tehtyjä.
– Kun näin huhtikuussa ensimmäisen kerran nämä uudet LWT-postikortit, olin ällikällä lyöty, nehän olivat minun käyttökiellossa olevien kuvieni ilmiselviä kopioita, hän toteaa.
Schulgin kertoo kieltäneensä kuviensa käytön jo joulukuussa ja sittemmin huhtikuussa nähtyään kortit, mutta jakelun siitä huolimatta jatkuneen messuilla, värityskirjassa ja julisteessa. Hän kertoo kuulleensa erilaisia selityksiä piirroskuvista. Niiden on todettu olevan itsenäisiä taideteoksia, paikan päällä piirrettyjä, kuuluvan hallitukselle tai olevan niin karrikoituja, ettei niitä voi yhdistää Schulginin kuviin.
– Kuvien käyttöoikeuden ostoa on käsitelty LWT-yhdistyksen hallituksessa runsas vuosi sitten jolloin se oli jäänyt pöydälle. Miksi ne olisi pitänyt ostaa, jos ne olisivat kuuluneet LWT-yhdistykselle. Loviisan kulttuuri- ja ympäristöliike luovuttanut kuvia LWT:lle, koska se ei ole niitä koskaan omistanut.

”Herjausta”
Hän pitää herjauksena LWT-yhdistyksen jakamaa väitettä siitä, että olisi pyrkinyt kiertämään alv-veroja, koska ei ole laskuttanut kuvista.
– En ole koskaan laskuttanut kuvistani, koska alusta alkaen on ollut selvää, että ne ovat minun omaisuuttani ja talkoo-osuuteni. On herjausta väittää, että olisin täten pyrkinyt kiertämään alv-veroja. Saan ansaita vuodessa kuvien myynnistä noin 8 000 euroa, ja olen kuvia vuosien varrella myynyt lehtiin. Kuvia ei ole otettu vain yhdistystä varten. Minä kuvien omistajana päätän, missä ja miten käytän kuviani. Olen myynyt niitä ja antanut luvan käyttää ilmaiseksi postikortteihin, julisteisiin ja moniin mainoksiin.
– Minusta kuvieni luvaton jatkuva käyttö kiellosta huolimatta on törkeätä ja moraalitonta. Olen rakastanut syvästi WWP/LWT -tapahtumaa ja minua surettaa tämä nykyinen meno. LWT ei ole brändi, joksi sitä väännetään, vaan joukko erilaisten ihmisten erilaisia koteja, jotka ansaitsevat arvoisensa kohtelun, päättää Schulgin kirjeen.
Hän toteaa myöhemmin haluavansa kunnioitusta omalle työlleen.
– Jos kuviani ei haluta käyttää tai ostaa, ei niitä käytetä missään muodossa ilman lupaa. En halua kuviani käytettävän mainostamisessa, niin että kaupunkikin on siinä mukana tietäen että ne ovat luvattomia. En halua, että jaellaan kortteja, mainoksia saati värityskirjoja luvattomin kuvin. Laitoin laskun journalistiliiton ohjeiden mukaan, ja se todettiin hallituksessa aiheettomaksi.

Tietoja päivitetään
Graafikko Minerva Martinoff, joka talokuvat on piirtänyt, ei halunnut kommentoida kuvien luomisprosessia eilen.
– LWTn hallitus kommentoi asiaan pikapuolin. Mitä työmetodeihini tulee, voin mieluusti avata asiaa tarkemmin myöhemmin jos on aihetta. Tässä kohden en näe sitä kuitenkaan relevanttina.
LWT-tapahtuman nettisivuilla ei eilen ollut yhtään talokohdetta tai niiden kuvia. LWT-yhdistyksen puheenjohtaja Ann-Britt Felin-Aalto toteaa tämän johtuvan siitä, kuvia ja tietoja päivitetään.
– Näkemykseni mukaan kuvia ei olla käytetty luvatta, vaan tilanne on kokonaisuudessaan ollut hyvinkin epäselvä. Asia ei tule vaikuttamaan tapahtumaan ja sen markkinointiin. LWT:n osalta kaikki kuvat ja tekstit ovat valmiina ja ne viedään parhaillaan nettiin ja julkaistaan piakkoin. Aiempina vuosina kotisivut eivät ole olleet tyhjillään, mutta tiedot ovat olleet edellisen vuoden tietoja heinä/elokuulle saakka. Nyt saamme ajankohtaiset sivut aikaisemmin valmiiksi. Koska tilanne kuvien kanssa on epäselvä, olemme kuvanneet ja piirtäneet uusia kuvia epäselvistä kohteista. Lisäksi tulemme kuvaamaan kaikkia kohteita uudelleen, jotta saamme ajankohtaisia kuvia käyttöömme, kertoo Felin-Aalto.
LWT-yhdistyksen hallitus toteaa antamassaan kirjallisessa vastauksessa olleensa siinä käsityksessä, että Loviisan kulttuuri- ja ympäristöliike luovutti kuvat LWT-yhdistykselle tapahtumaa varten käytettäväksi.
– Yhdistys on toiminut siinä uskossa, että sillä on käyttöoikeus kyseisiin kuviin. Kun kuvista on tehty piirroksia, valokuvia on käytetty mallina esimerkiksi perspektiivissä. Kuvia ei ole käsitelty tietokoneohjelmalla, vaan ne on piirretty kokonaan uudestaan vektoriohjelmalla, jolloin niitä voidaan pitää uusina, itsenäisinä teoksina.

Auli Henriksson
auli.henriksson@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI