|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat tappiolla Ateenassa lohkovoittoon ? EM-unelma elää! (16.11.2018 00:22)
Kärpät jyrää Liigassa ? yleisömäärissä ei näy (15.11.2018 22:53)
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


”Rakentava neuvottelu Lapinjärven rakennusvalvontapalveluista”
14.06.2016Loviisa ja Lapinjärvi jatkavat neuvotteluja rakennusvalvontaa ja -luvitusta koskevan ostopalvelusopimuksen jatkamiseksi. Lapinjärvellä ollaan tyytymättömiä lupaprosessien hitauteen ja asiakaspalveluun. Tilastojen mukaan käsittelyajat ovat kuitenkin olleet kohtalaisen nopeita.

LAPINJÄRVI/LOVIISA Kuntien edustajat neuvottelivat perjantaina Lapinjärven rakennusvalvontayhteistyön toteutumisesta, jatkosta sekä asiakastyytyväisyyden parantamisesta.
Neuvottelujen taustalla oli Lapinjärven kunnan tyytymättömyys Loviisan kaupungilta ostettavien rakennusvalvontapalveluiden ja luvitusten toimivuuteen sekä asiakaspalveluun.

Luvitus keskimäärin 12 päivää
Lapinjärvellä on halukkuutta irtautua yhteistyöstä.
- Ensimmäinen neuvottelu käytiin hyvässä hengessä. Kävimme läpi tilastoja, joiden mukaan Lapinjärveltä tulleiden hakemusten luvitusprosessit on hoidettu keskimäärin 12 päivässä, mikä on lyhyt aika, sanoi Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijsnbroek-Wirén.

Viranomaislausunnot pitkittivät
- Käsittelyaikoja ovat pidentäneet lähinnä muilta viranomaisilta pyydettyjen lausuntojen odottelu, Heijnsbroek-Wirén kertoi.
Myös Lapinjärven kunnanjohtaja Tiina Heikka luonnehti tapaamista rakentavaksi.
- Hyvä ja rakentava palaveri. Meillä nyt keskustellaan sen tiimoilta, mitkä ovat meidän näkökulmat jatkoneuvotteluihin. Päätavoitehan on saada homma toimimaan asiakkaiden kannalta parhaalla tavalla, Heikka kommentoi.

Henkilöstövaje huolestuttaa
Lapinjärvellä oltiin myös huolissaan Loviisan rakennusvalvonnan eläköitymisistä ja henkilöstövajeesta, jonka pelätään jumiuttavan lupakäsittelyjä.
- Meidän viesti oli, että teemme kaikkemme, jotta tilapäisestä henkilövajeesta johtuvasta poikkeustilanteesta huolimatta hommat hoidetaan sujuvasti, Heijnsbroek-Wirén sanoi.

Sähköinen luvitus tulossa
- Esimerkiksi tekninen johtaja Ulf Bomberg osallistuu itse luvitusprosessien jouduttamiseen. Lisäksi haemme rakennuslupien käsittelyyn henkilöä, jolla on osaamista sähköisestä luvituksesta, joka jouduttaisi ja helpottaisi käsittelyjä, Heijnsbroek-Wirén kertoi.
- Painotimme, että myös Loviisalle on tärkeää, että asiakas kokee saavansa hyvää palvelua sekä neuvontaa. Laki ja määräykset asettavat reunaehdot, mutta toki pitää yrittää yhdessä löytää sopivia ratkaisuja niiden puitteissa, sanoi Heijnsbroek-Wiren.
Seuraavan kerran kuntien edustajat neuvottelevat asiasta 16.6.

Yhteensä 152 rakennuslupaa
Vuosina 2013-2016 Lapinjärvellä haettiin yhteensä 152 rakennuslupaa. Niistä 117 oli yksityishenkilöiden, 17 maatalousyritysten, 9 yksityisten yritysten, 4 kiinteistöyhtiön ja 5 Lapinjärven kunnan hakemaa rakennuslupaa.
Hakemuksissa haettiin lupaa muun muassa laajennuksille, konehalleille, siiloille, kuivureille, aurinkopaneeleille, julkisivuille, vesikatoille ja lämpökeskuksille.

Lyhin luvitus 1, pisin 47 päivää
Rakennusvalvonta pyysi 14 hakijaa täydentämään hakemustaan. Oikaisupyyntöjä annettuun päätökseen lapinjärveläiset tekivät kolmen vuoden aikana vain 5 kertaa. Vain yhdessä tapauksessa naapuri oli rakennusluvan myöntämistä vastaan.
Lupien käsittelyaikojen keskiarvo oli 12 päivää. Suurin osa lupaprosesseista kesti 3-5 viikkoa. Lyhimmillään luvan sai päivässä. Pisimmillään rakennuslupaprosessi kesti 47 päivää.
Lupaprosesseja pidensivät lähinnä niihin pyydettävät lausunnot.
- Pelastusviranomaisen lausunnot saatiin nopeasti, yleensä alle viikossa, mutta esimerkiksi museoviraston lausunto saattoi viipyä jopa kuukauden, tiivisti Mia Heijnsbroek-Wirén.

Viestintää syytä parantaa
- Suurin ongelma oli ja tyytymättömyys johtui kommunikaation puutteesta ja tietyistä menettelytavoista sekä osittain myös väärinkäsityksistä.
- Sopimuksen mukaan Loviisan kaupunki ei esimerkiksi hoida Lapinjärven kaavoitusasioita, mutta siitä tulee Loviisalle lapinjärveläisiltä paljon kyselyitä. Se olisi ehkä pitänyt tiedottaa kuntalaisille näkyvämmin, Mia Hejnsbroek-Wirén arveli.

Lapinjärvellä oma rakennusjärjestys
- Lapinjärvellä Loviisan rakennusjärjestystä on moitittu liian jäykäksi, mutta lapinjärveläisten harkinnanvaraisten lupien käsittelyssä sovelletaan Lapinjärven rakennusjärjestystä, Heijnsborek-Wirén muistutti.
Hänen mukaansa niissä on eroja, mutta ei kovin suuria.
Neuvotteluihin osallistuivat Lapinjärveltä kunnanjohtaja Tiina Heikka, tekninen johtaja Mauri Kivelä, kunnanhallituksen puheenjohtaja Ulla Onnila sekä teknisen lautakunnan puheenjohtaja Stefan Carlsson.
Loviisan kaupunkia edustivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén, kaupunginjohtaja Olavi Kaleva, rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Roger Turku, tekninen johtaja Ulf Blomberg, johtava rakennustarkastaja Rolf Skogberg sekä ympäristönsuojelusihteeri Heidi Lyytikäinen.

Arto Henriksson
arto.henriksson@lovari.fi

*Uutista on oikaistu klo 11.35: Roger Turku on rakennus- ja ympäristölautakunnan ei teknisen lautakunnan puheenjohtaja.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI