|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
ST1-miljardööri Mika Anttonen lyttää EU:n ilmastotoimet ? ?Naiivi ja vastuuton kuvitelma? (14.11.2018 11:01)
Suomen uusissa talousluvuissa piilee huoli ? Ekonomisti: ?Kertoo heikosta tuottavuuskehityksestä? (14.11.2018 10:21)
Jussi Halla-aho: "GCM on vaarallinen asiakirja ? Tarvitsemme työkaluja massamaahanmuuton rajoittamiseen? (14.11.2018 09:48)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Taavi Vuokkovaara rynnistää Euroopan lavoille

16.07.2004Taavi Vuokkovaara takoo, kun rauta on kuumaa. Nuori mies suuntasi kesäkuun lopussa kohti Eurooppaa, jossa hän esiintyy kesän aikana lahtelaisen sirkusryhmän kanssa toistakymmentä kertaa. Valkosta kotoisin oleva Vuokkovaara ei ole tuntematon kasvo loviisalaisillekaan.


Kaksikymmentävuotiaaksi Taavi Vuokkovaara on ollut monessa mukana. Lahden Käsi- ja Taideteollisuusoppilaitoksen Sirkuslinjalta ensi jouluna valmistuva Vuokkovaara rakastaa esiintymistä, ja sen huomaa. Kokemusta nuorelle miehelle on karttunut niin tanssikilpailuista, kesä- ja ammattiteattereista kuin sirkuksestakin.
- Kyse ei ole niinkään tietoisesta valinnasta, päätöksestä, että tätä ryhdyn tekemään. Olen vain ajautunut tekemään sitä, mihin olen taipuvainen, mistä nautin ja missä koen voivani toteuttaa itseäni, Vuokkovaara kertoo.
Keväällä 2001 Vuokkovaara muistaa hämmästyttäneen jopa itsensä. Q-teatteri palkkasi vasta 16-vuotiaan pojan Kauko Röyhkän Kaksi Aurinkoa –romaaniin perustuvaan näytelmään. Erityisen merkityksellistä tämä oli siksi, ettei Q-teatterissa ollut aiemmin nähty amatöörinäyttelijää.
-Monet jankuttivat minulle, kuinka täytyy olla poikkeuksellisen lahjakas saadakseen sen kaltaisen mahdollisuuden. Minusta kyse oli kuitenkin vain hyvästä onnesta ja ajoituksesta, vaatimaton Vuokkovaara pohtii.

Tänä kesänä karismaattisesta Vuokkovaarasta ei päästä juurikaan nauttimaan Suomessa. Sirkuskoulusta kerätty porukka perusti muutamia kuukausia sitten Cirko Primeraves –nimisen yhdistyksen, ja jo nyt ryhmä esiintyy Euroopan festivaalilavoilla. -Cirko Primeraves tekee niin sanottua uutta sirkusta, joka on myös teatteria ja pitkälti juuri siksi niin antoisaa, pian valmistuva sirkustaiteilija selventää.
Uudessa sirkuksessa luotetaan lahjakkaisiin ihmisesiintyjiin, luovuuteen ja mielikuvitukseen. Eläimiä siinä ei nähdä lainkaan. -Uudessa sirkuksessa esitys on aina kokonaisuus, jolla on jokin teema tai tarina. Show’ssa esiintyy usein trapetsitaiteilijoita, jonglöörejä, tanssijoita, muusikoita ja näyttelijöitä.
Esityksiä Cirko Primeraveksella on Saksan ja Belgian lisäksi Lontoossa. Kiertue alkoi kesäkuun viimeisenä päivänä Suomen aluevesillä Primeraveksen esiintyessä Ruotsin lautalla.
- Tämä on kerta kaikkiaan mahtava juttu. Vaikka veri vetääkin lavalle ja esiintymään, tämä on myös loistava tilaisuus matkustaa ja nähdä ympärilleen, Vuokkovaara hehkuttaa.

Tuiskuja ja Sillanpäitä

Q-teatterin lisäksi Vuokkovaaralle on kertynyt esiintymiskokemusta Loviisan Kesäteatterista, merirosvo Svarttiksena olemisesta sekä Lahden Kaupunginteatterin Sirkus Zambinasta, jossa nuorukainen nähtiin pääroolissa. Kuluvana vuonna Vuokkovaarasta leivottiin myös tv-kasvo.
Kun Idolsista julkisuuteen ponnahtaneen Antti Tuiskun ensimmäistä musiikkivideota alettiin esittää muutama kuukausi sitten, moni loviisalainen hieroi silmiään. Tanssiko Tuiskun vieressä todellakin tuttu kasvo?
-Heti ensiesityksen jälkeen puhelimeeni tulvi epäuskoisia ja toisaalta myös kannustavia tekstiviestejä. Aika huvittavalta se tuntui, Vuokkovaara naureskelee.

Vain paria kuukautta myöhemmin Vuokkovaara nähtiin Hyppönen Enbuske Experience –ohjelmassa vierailleen Jari Sillanpään taustatanssijana. Ja taas pirisivät puhelimet.
Tv-esiintymisiä on tiedossa jatkossakin, kun MTV3-kanavalla kesätauolta palaava Käenpesä –sarja jatkuu jälleen syksyllä. Kuvaukset on saatu purkkiin jo keväällä, ja niissä Vuokkovaaralla on pieni rooli.
- Käenpesä oli mukava ja hieman erilainen kokemus, sympaattinen nuori mies hymyilee.
Kesän kiertueen jälkeen tiedossa on uusia projekteja. Syksyllä Vuokkovaara alkaa harjoitella yhdessä Lahden Kaupunginteatterin kanssa. Tiedossa on pääosa Sinbad-näytelmässä. Vuokkovaara tullaan näkemään seuraavana keväänä Lahden näyttämöiden lisäksi myös Helsingissä, mutta siitä hän haluaa toistaiseksi vaieta.
- Kyseessä on eräs projekti, jossa on vielä paljon epäselvää. Kerrotaan siitä sitten, kun on varmaa tietoa, Vuokkovaara hymyilee salaperäisesti.
Mutta koska nuoren herran esiintymisestä saadaan nauttia tämän synnyinkaupunki Loviisassa?
- Varmasti jossain vaiheessa. Loviisassa on aina mukava kotifiilis ja kiva esiintyä. Katsotaan mitä tuleman pitää, Vuokkovaara päättää.

Meri Iisalo

Onkivapoja ja akrobatiaa Keski-Euroopassa

Cirko Primeraveksen Euroopan kiertueen esitys koostuu kahdesta 45 minuutin pituisesta osasta. Ensimmäisen nimi on Suhteita ja toisen Kampela.
- Suhteita kertoo sirkusseurueesta, jonka sisällä on erilaisia ihmissuhdedraamoja, meripoikaa ja sirkustaiteilijaa esittävä Taavi Vuokkovaara kertoo.
-Toinen puoliaika on puolestaan tarina kalastajasta, jonka onki putoaa mereen.
Kalastaja lähtee etsimään vapaansa ja päätyy tapaamaan mitä erilaisimpia olioita kaloista seireeneihin.
Eksoottisista hahmoista huolimatta esitys soveltuu kaikenikäisille. Show’ta valmistettaessa oli muistettava, että katsojakunta koostuu sekä vauvoista että vaareista. Liian pelottavia temppuja ei voi esittää.
Sekä Suhteita että Kampela tarjoavat katsojilleen sirkustaidetta parhaasta päästä. Joukossa on niin jongleerausta veitsillä, taiteilua katosta roikkuvan köyden varassa kuin tanssia ja teatteriakin. Kuperkeikan osaa lähes kuka vain, mutta Primeraveksen akrobatia näyttää lähes käsittämättömältä.

Esityksiä Cirko Primeraves –ryhmällä on kaikenkaikkiaan kaksitoista. Pohjois-Saksan Syltissä järjestettävillä kansainvälisillä sirkusfestivaaleilla esiintymisiä kertyy peräti kuusi. Lontoossa ryhmä taiteilee kolme kertaa Riverside Studioilla Albert and Friends Companyn järjestämillä sirkusfestivaaleilla. Ennen ansaittua Pariisin lomaa Cirko Primeraves esiintyy vielä Gentin kaupungissa Belgiassa järjestettävillä Kymmenen Päivän Festivaaleilla.
- Tämän rupeaman jälkeen kotiin palaaminen tulee maistumaan todella hyvältä, tuumii Vuokkovaara.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI