|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomi hävisi tyttöjen jalkapallon MM-kisoissa ? vastustajalla oli ajatus edellä (13.11.2018 23:18)
Tutkija: GPS-häiriön taustalla voi olla Venäjän Shoigun uhkaus Suomelle (13.11.2018 20:13)
Kohukuski Esteban Ocon uhkaa Valtteri Bottaksen paikkaa (13.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Bändi-illat vetävät väkeä
15.04.2016Lapinlahden linnut lauloi aikoinaan Loviisasta kertovassa biisissä, että kuljen kapakasta toiseen koska kolmatta ei ole. Nykyisin voi kulkea kapakasta toiseen ja kolmanteenkin hyvän musiikin perässä.
EI NÄILLÄ GEENEILLÄ PAPEMPAANKAAN PYSTY. Mjölkin alkuperäisjäsen Lasse Kastarinen (vas) ja ensimmäistä kertaa toista perustajajäsentä Antti Vuorista tuurannut Mika Meriläinen hauskuuttivat yleysöä Bellassa.

Bellassa ja Ölvinissä on elävän musiikin iltoja, joihin pääsee ilman pääsymaksua. Viime lauantaina Bellan lauteilla oli huumoribändi Mjölk, joka keräsi kapakan turvoksiin väkeä. Samana iltana ehti vielä jatkaa Ölvinissä, jossa esiintyi trubaduuri Kalle Kosonen. Musiikki-iltoja pidetään myös mm. Keskus-Centralenissa, joka on profiloitunut erityisesti jazzmusiikin kuuntelupaikkana. Myös Ziltonissa soi elävä musiikki.
"Musiikillista stand-upia" esittänyt Mjölk nauratti Bellaan kokoontunutta yleisöä viime lauantaina. Bändi on omalla tinkimättömällä tyylillään ihastuttanut ja hämmästyttänyt kuulijoita puolen minuutin - minuutin mittaisilla kappaleillaan pian 30 vuotta. Duo esittelee itsensä nettisivuillaan "maailman ja ehkä myös internetin huonoimmaksi yhtyeeksi, joka on soittanut itsensänolausrokkia jo vuodesta 1987".

- Pölhöjä biisejä, ruokakulttuurista kansainvälisyyden kautta mielenterveysongelmiin, kiteyttää toinen perustajajäsen Lasse Kastarinen biisien teemoja.
Alkuperäisjäsen Antti Vuorisen kanssa työnjako menee luontevasti niin, että Kastarinen heittää ilmoille idean, tekstin ja melodian ja kun molempia naurattaa, "se on siinä".
Mjölkin keikkoja on kuultu niin baarien pienissä nurkkauksissa kuin isoilla festareilla, esimerkiksi Down By The Laiturissa tuhansille kuulijoille. Tänään Mjölk on Nosturissa Eläkeläisten lämppärinä.
Kastarinen on koulutukseltaan pappi ja uskonnon ja elämänkatsomustiedon opettaja, lauantain Bellan keikalla Vuorista tuurannut "stuntmies" Mika Meriläinen työskentelee ravintola-alalla. Lavoille vetää tunne, joka tulee, kun saa jengin nauramaan.
Keikkoja on tehty vajaan kolmenkymmenen vuoden aikana nelisensataa.

- Mjölk on aarre, joka pitää löytää.
Yksi kappale kertoo Loviisasta ja Porvoosta, molemmat sanoittajan kotikaupunkeja.
Loviisan virkistyneessä musiikkiscnessä nämä ilmaiset bändi-illat ovat Kastarisen mielestä varsin hyvä juttu. Hän kehaisee edellisellä viikolla Bellassa soittamassa ollutta Kukkola-bändiä.

- Olohuonemainen tunnelma ja ilmatteeksi. Itse käyn usein, viihdyttäviä iltoja, hän kuvailee.
- Soittajia tulee mm. Porvoosta ja Helsingistä paikkakuntalaisten lisäksi.
- Kasvunvaraa on, aika paljon illoissa käy samoja ihmisiä, Kastarinen miettii.
Heli Hassinen Bellasta kertoo kokemusten bändi-illoista olleen hyviä. Yleensä keikkoja on kerran kuussa, mutta joulun aikoihin oli kaksikin esiintyjää viikonlopun aikana. Bellassa esiintyy 23.4. Inkkarikylän Rangers ja 21.5. kuullaan stand-upia, kun Miikka Pettersson tulee keikalle.

Hervoton huumori uppoaa

Jaana Huovila tutustui Mjölkiin, kun Harjurinteen koululla järjestettiin hyväntekeväisyyskonsertti turvapaikanhakijoille. Huovila kertoo silloin nauraneensa vedet silmissä ja oli nyt varustautunut nenäliinoilla ja saikin tarjota paketista liinan vierustoverille Mjölkin touhujen edetessä.

- Hervoton huumori uppoaa. Musiikin suhteen olen kaikkiruokainen, vaikka tosi harvoin yleensä tulee käytyä. Minusta on oltava avoin ja Loviisassa on paljonkin erilaista tarjontaa. Voisi käydä useamminkin, mutta tieto näistä esiintyjistä ei oikein saavuta minua, hän kertoo.
Juhani Tuunanen kiittelee bändi-iltojen aloitusaikaa 21, joka on yksi vetotekijä myös muulle pöytäseurueelle. Hän käy elävän musiikin illoissa noin kerran kuussa, esiintyjästä riippuen. Hänkin harmittelee sitä, että tapahtumia mainostetaan huonosti. Omaa suosikkimusiikkia on 1960-70 -lukujen ulkomainen rock-musiikki, mutta Mjölkinkin kokoelmalevy on hankittuna.

- Hyvä tsekata näin livenäkin, hän sanoo.
Anu Soininen kertoo käyvänsä useinkin Bellan bändi-illoissa osin juurikin aikaisen aloitusajan vuoksi.

- Täällä on ollut ihan herkkubändejä, hän kiittelee.
Ölvinissä lauloi samana iltana niin ikään vapaalla pääsyllä Kalle Kosonen. Ölvininssä on tänään 16.4. Odi, 23.4. Miika Mamia ja 30.4. Leather Elevator. 6.5. on Open mic live-karaoke, 7.5. Antti Wilamaa, 14.5. Stefan Paavola.

- Vuoden kohokohta on Kuningasidea, joka esiintyy 15.7. Tähän iltaan on pääsymaksu, kertoo Monika Grönqvist.

"Kotkan paras jazzklub"

Loviisalainen Keskus-Centralen toimii päätoimisesti kokous-, kurssi- ja juhlatilana, mutta on tullut tunnetuksi myös musiikkitapahtumistaan, erityisesti jazzilloistaan. Yrittäjät Merja ja Juha Saario kertovat tukevansa Loviisan musiikki- ja kulttuurielämää siten, että lipputulot eivät tule heille, vaan ne menevät jazztapahtumien takana olevien yhdistysten Vapaat Äänet ja Free Okapi kautta esiintyjille.

- Annamme tilat käyttöön ja ansaitsemme ainoastaan se, mitä myydään. Nämä ovat myös meidän oma harrastuksemme, eli hoidamme aina itse tarjoilun. Esiintyjät ovat usein maailman huippuja ja kiertävät jonkin kulttuurirahoituksen turvin. Saariot kertovat jazzkonserttien kuulijakunnan olevan aika vakiintunutta, mutta laajenevan koko ajan.

- Kotkasta tulee säännöllisesti kuulijoita ja he ovat luonnehtineet Keskus-Centralenia Kotkan parhaaksi jazzklubiksi. Myös Helsingistä tulee kuulijoita.

Seuraava Vapaat Äänet -jazzilta on 22.4., jolloin esiintymässä on italialais-ranskalainen duo Maria Laura Baccarini & Regis Huby runollisella musiikkiesityksellään.
Keskus-Centralen järjestää myös omia kaupallisia konsertteja. Klubi-illoissa on kuultu muun muassa Pave Maijasta ja Muska Babitzinia.

- Seuraavaksi, 6.5. tulee Jukka Kuoppamäki. Lipputuloilla pyrimme kattamaan esiintyjäpalkkiot ja muu myynti tuo sitten sen tuoton. Nämä klubi-illat saivat alkunsa jutustelusta Kjellu Starkin kanssa, hän on käynyt jazzeilla meillä ja ehdotti edustamansa Dex-viihteen artisteja meille, ajatuksena oli, että saisimme yleisesti tunnettuja esiintyjiä Loviisaan ja tällä tavoin hienon lisän kaupunkimme musiikkielämään, Saariot kertovat.

Auli Henriksson
auli.henrikssonlovari.fiJaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI