|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomi hävisi tyttöjen jalkapallon MM-kisoissa ? vastustajalla oli ajatus edellä (13.11.2018 23:18)
Tutkija: GPS-häiriön taustalla voi olla Venäjän Shoigun uhkaus Suomelle (13.11.2018 20:13)
Kohukuski Esteban Ocon uhkaa Valtteri Bottaksen paikkaa (13.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Med Group yhteistyölle keskustellen sinetti
18.03.2016Lapinjärven valtuusto hyväksyi vanhustyön tutkimus- ja kehittämishankkeen sopimuksen solmimisen. Työ käynnistyy nopeasti.

LAPINJÄRVI Lapinjärven valtuusto hyväksyi sopimuksen solmimisen Med Group Oy:n kanssa vanhustyön tutkimus- ja kehittämishankkeesta keskiviikkoiltana. Sopimus on viisivuotinen ja lisäksi siinä on kahden vuoden optio. Jatkoajan käytöstä päätetään kolmen vuoden kuluttua.
Hyväksytyn sopimuksen myötä kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen henkilökunta ja asiakkaat siirtyvät määräaikaisesti Med Groupille.
Yritys saa käytettäväkseen kunnan nykybudjetin, joka on noin 600 000 euroa vuodessa. Kehitystyötä tehdään yhdessä kunnan kanssa ja myös tuotot tulevat kunnalle.
Ennen päätöstä sopimustekstiin esitettiin muutamia teknisiä korjauksia ja tämän jälkeen kunnanjohtaja Tiina Heikka esitteli hankkeen valtuutetuille vielä kertaalleen mahdollisimman selkokielisesti.
– Täytyy muistaa, että muun vanhustyön kehittäminen jatkuu myös kunnan omana työnä, hän muistutti.
Kunta kehittää omana työnään päivätoimintaa ja Honkahovia.

Kysymyksiä ja vastauksia

Sopimuskäsittely kirvoitti vihreiden varavaltuutettu Timo Virtalalta kysymyspatterin.
– Toivoisin tästä kriittistä keskustelua, hän sanoi.
Virtala halusi tietää, mistä Med Group löytyi hankekumppaniksi, miksi hanketta ei kilpailutettu ja onko sopimusta laatiessa käytetty juridista apua?
– Sopimusta on ollut lukemassa juristi ja hän on kommentoinut sopimusta, Heikka vastasi.
Hän kertoi, että yrityksestä oltiin kuntaan yhteydessä muun asian tiimoilta ja keskusteluissa esille nousivat kotiin tuotettavat palvelut, jonka jälkeen yhteinen sävel löytyi.
Kilpailutusta ei tarvittu, koska kyseessä on tutkimus- ja kehityshanke, jota ei tarvitse hankintalain mukaan kilpailuttaa.
Benny Engård (r.) totesi, että jossain vaiheessa kilpailutus on edessä, mutta se mitä kunnassa tarvitaan jatkossa, tiedetään vasta tutkimus- ja kehittämishankkeen jälkeen.
Virtalaa hirvitti myös sopimuksen kesto ja häntä kiinnosti voidaanko sopimus purkaa kesken kauden. Heikan mukaan se on huomioitu sopimustekstissä ja sopimusaika oli hänestä peräti lyhyt kehittämishankkeeksi.
Vihreiden valtuutettu Essi Rantapää olisi kaivannut tarkempaa vahvuuksien, heikkouksien, uhkien ja mahdollisuuksien kartoitusta eli SWOT -analyysiä eri vaihtoehtojen kesken. Tarkasteluun olisi voitu ottaa kunnan oma palvelu, yhteistyö Loviisan kanssa ja yhteistyö Med Groupin kanssa.
Arto Kujala (kok.) muistutti, että yhteistyötä esimerkiksi Loviisan kanssa on jo tarkasteltu ja se olisi tullut noin 200 000 euroa nykyistä kalliimmaksi. Myös muita vaihtoehtoja on punnittu vuosien varrella.

Kiinteistölista hyväksyttiin

Valtuusto käsitteli myös Kiinteistöyhtiö Labyrintin kiinteistöjen myyntiä ja purkamista. Valtuusto antoi kiinteistöyhtiölle luvan jatkaa asian valmistelua. Samalla yhtiö sai luvan myydä tontit 4 euron neliöhintaan kiinteistöjen mahdollisen myynnin yhteydessä.
Lisäksi kunnanhallitukselle myönnettiin oikeus neuvotella tehostetun palveluasumisen ja vanhustentalojen tonttien vaihtamisesta kunnan omistamaan tonttiin/tontteihin.
– Rakennuksia pitäisi kuitenkin kunnostaa ja maalata ennen myyntiä, RKP:n valtuutettu Erik Gammals totesi.
Tuolloin myyminen olisi helpompaa.
Mitään päätöksiä ei vielä tehty myynnistä tai purkamisesta minkään kiinteistön kohdalta. Mahdolliset myymiset ja purkamiset käsitellään tapauskohtaisesti asioiden tullessa ajankohtaiseksi.

Juhlava alku

Illan kokous alkoi juhlavasti palkitsemisilla. Kunnansihteeri Susanne Sjöblomille ojennettiin itsenäisyyspäivänä myönnetty Suomen Leijonan Ansioristi, Päivi Lempiölle Suomen Valkoisen Ruusun I mitali kultaristein (mitali on myönnetty myös Mats Antakselle, joka oli estynyt osallistumasta kokoukseen) ja Ari Niemiselle sekä Kari Rantalalle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali.
Lisäksi Kunnon kuntalaisena palkittiin Luana Lill-Smeds ja vuoden urheilijana Roope Nurmi, joka oli estynyt osallistumasta tilaisuuteen.

Med Group: Toimeen käydään saman tien

Yritys aikoo luoda Lapinjärvellä konseptin, jota voidaan hyödyntää muuallakin. Tähtäimessä on mahdollisimman hyvä hoito kotona.

Med Groupin innovatiivisten kotiin vietävien palveluiden hankejohtaja Katja Kääriä odotti lapinjärveläisten päättäjien ratkaisua jännittyneenä läpi valtuuston kokouksen, sillä ilman kysymyksiä sopimusta ei hyväksytty. Tutkimus- ja kehittämishankesopimuksen vahvistaminen sai hänet silminnähden ilahtumaan.
– Lähdemme nyt tekemään suunnittelua. Meillä on jo talon sisällä nimetty henkilö projektiin, Kääriä kertoi tuoreeltaan.
Valittu projektityöntekijä lähtee mahdollisimman nopeasti tekemään niin sanottua palvelumuotoilua ja suunnittelua.
– Hän lähtee käymään keskustelua työntekijöiden kanssa siitä, millaisia asioita on tällä hetkellä kivenä kengässä ja mistä pitäisi aloittaa, koska tämä on yhteistyöprojekti.
Mikä on ensimmäinen asia joka näkyy hankkeessa?
– Varmaan ensimmäinen iso konkreettinen asia on mobiili toiminnanohjausjärjestelmä.
Lapinjärvellä henkilöstö on pyörittänyt toimintaa vanhan ajan malliin papereiden avulla, mutta nyt käyttöön otetaan nykytekniikkaa. Kääriä sanoo, että yritystä henkilöstölle esiteltäessä on tullut ilmi, että mobiilia toiminnanohjausjärjestelmää on odotettu jo muutamia vuosia. Hän sanoo, että myös asiakkaat hyötyvät suhteellisen pian, kun käyttöön otetaan erilaisia terveysteknologisia ratkaisuja. Ne pystytään räätälöimään asiakaskohtaisesti tarpeiden mukaan. Kyseeseen voi tulla esimerkiksi unenseurantaa tai aktiivisuuden tarkkailua.
Kääriä sanoo, että tekniset laitteet antavat myös hoitohenkilökunnalle tärkeää tietoa asiakkaiden kunnosta. Uusin tekniikka mahdollistaa myös sen, että auttamassa ollaan mahdollisimman nopeasti.
Hän sanoo, että hankkeen myötä Lapinjärvellä otetaan käyttöön sellaisia apuvälineitä, että myös hoitohenkilökunta näkee, jos jotain normaalista poikkeavaa tapahtuu asiakkaan terveydentilassa.
Kääriä sanoo, että tavoitteena on luoda Lapinjärvellä konsepti, jota yritys voi lähteä viemään muuallekin.
– Pääasiana on kuitenkin se, että ihminen saa kotona mahdollisimman hyvää hoitoa.
Hän muistuttaa, että ennen kaikkea tätä pitää kuitenkin ensin saada nimet sopimuspaperiin, kunhan valtuuston päätös tulee lainvoimaiseksi.

Mika Mykkänen
mika.mykkanen@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI