|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat tappiolla Ateenassa lohkovoittoon ? EM-unelma elää! (16.11.2018 00:22)
Kärpät jyrää Liigassa ? yleisömäärissä ei näy (15.11.2018 22:53)
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


”Rauhallista on Loviisassa”
08.03.2016Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päällikkö Kari Rantala ja apulaispoliisipäällikkö Harry Holmberg sekä Loviisan poliisiaseman esimies Olli Reini kuvailevat Loviisassa elämän soljuvan poliisin kannalta melko rauhallisesti.

LOVIISA Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen johto kiertää alueensa asemia ja muita toimipisteitä säännöllisesti. Poliisipäällikkö Kari Rantala arvioi kuulemansa palautteen perusteella, että poliisi voi ihan hyvin, toki kasvava työmäärä huolettaa henkilökuntaa.
Ikääntyminen koskettaa myös poliisia, vitsikkäästi voisi todeta, että pidätyskyky heikkenee koko ajan. Varttuneemmalle poliisille kun ei enää sovi kentällä juokseminen tai huumeluolassa vääntäminen hankalasti kiinniotettavien kanssa. Rantala korostaakin poliisiorganisaation joustamista ja työntekijälle tarjottavan mahdollisuutta siirtyä paikasta ja tehtävästä toiseen. Yhteiskunnan digitalisaatio koskee myös poliisia ja sähköisiä palveluja on jo runsaasti tarjolla. Rantala muistuttaa kuitenkin, että väestön ikääntymisen myötä kasvaa myös se ihmismäärä, joka ei käytä nettiä ollenkaan.
- Heillekin on tarjottava palvelua ja mahdollisuutta tulla poliisiasemalle.
Huumetakavarikkoja tehtiin viime vuonna koko Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella noin 1,7-2,2, miljoonan euron katukauppahinnan arvosta.
- Huumausainerikokset olivat Loviisassa viime vuonna vähän laskussa, mutta se voi johtua enemmänkin siitä, ettei poliisilla ole ollut aikaa kaivaa niitä esiin, miettii Rantala.
Loviisan pienuus ja se, että kaikki tuntuvat tuntevan kaikki, on poliisille plussaa. Rantala uskoo sen vaikuttavan turvallisuuden tunteeseen ja heittää leikillään, että laissa pitäisi kieltää Loviisaa suuremmat kaupungit. Olli Reini on asunut ja työskennellyt poliisina Loviisassa yli 34 vuotta. Salaisia puhelinnumeroita tai osoitteita hän ei ole tarvinnut.
- Yhteisöllisyyttä peräänkuulutan edelleen. Loviisassa on vielä me-henkeä ja vanhemmat pääsääntöisesti hyvin mukana hoitamassa nuorten asioita oikeille raiteille, Reini kiittelee. Nettipetokset ovat lisääntyneet koko laitoksen alueella, myös Loviisassa. Rantala kehottaakin ihmisiä olemaan tarkkana siinä, mitä netissä ostaa ja minne rahojaan siirtää.

Ei lakkautuslistalla

Loviisan aseman vahvuus on 15 henkeä, heistä 10 kenttätyössä, kaksi tutkinnassa ja kaksi lupapalveluissa sekä yksi esimies. Usein mietitään, kauanko Loviisa saa laitoksensa pitää. Rantala sanoo, ettei näköpiirissä ole Loviisan aseman lakkauttamista. Sisäministeriölle on ehdotettu säästöjen aikaansaamiseksi noin 20 laitoksen lakkauttamista, eikä niiden joukossa ole Loviisaa. Rantala toteaa poliisirahoituksen voivan mennä uusiksi, sillä budjetoinnit, joissa vähennettäisiin valtakunnallisesti 880 poliisia, on tehty aikana ennen turvapaikanhakijoiden suurta määrää. Loviisan asemaa voidaan perustella myös yhteiskunnallisesti tärkeiden kohteiden sijainnilla alueella, Loviisassa on kaksi ydinvoimalaa, satama, E18 -sekä valtatie 6. Vaikka poliiseja ei päätettäisi muuttuneiden olosuhteiden vuoksi vähentää, ei heitä ole riittävästi saatavilla. Työttömiä poliiseja ei juuri ole, ja kun koulutus kestää nykyisellään kolme vuotta, kestää ennen kuin valmistuneita on saatavilla. Rantala näkee, että poliisilta voitaisiin hyvin siirtää joitain tehtäviä pois, esimerkiksi käräjävartiointi ja päihtyneiden säilyttäminen, samoin kuin löytötavaroista huolehtiminen.

Ei katupartioille

Olli Reini kertoo Suomessa olevan Länsi-Euroopan maista vähiten poliiseja, 1,3 poliisia tuhatta henkeä kohti. Parisenkymmentä vuotta sitten kehitettiin täydennyspoliisijärjestelmä, mutta heidän käyttöönottonsa vaatisi poikkeustilaa. Katupartioinnista ei turvallisuusapua ole, päinvastoin, toteaa Rantala. Loviisassakin on perustettu Facebookiin tukiryhmä Soldiers of Odin -ryhmälle, mutta poliisin tietoon ole tullut varsinaista kadulla tapahtuvaa partiointia.
Ruotsinpyhtäälle on majoitettu kuutisenkymmentä turvapaikanhakijaa. Reini korostaa, että yhden yhtä juttua ei poliisille ole sieltä tullut. Partio ajaa Ruukissa useammin kuin ennen asumisyksikön perustamista, mutta mitään ongelmia ei poliisin tietoon ole tullut.

Auli Henriksson
auli.henriksson@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI