|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin ? Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan (15.11.2018 18:18)
Taas uusi pohjakosketus Suomen syntyvyydessä? ? Tutkija: Nyt käsillä on aito murros, nuorilla rankka kuva ?prismaperheistä? (15.11.2018 18:03)
Pentagon teki jättitilauksen Suomeen tarjotuista hävittäjistä ? 255 F35-konetta huimaan hintaan (15.11.2018 17:16)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Sataman aitaus valmistui aikataulussa

02.07.2004Satamakaupunkien ikiaikaisiin huveihin on kuulunut sunnuntaikävely laivoja katselemassa. Sotien jälkeen käytiin kummastelemassa ulkomaan eläviä. Pimeiden pullojen haku laivoista on sekin kaikkien tietämää satamakaupunkien perinnettä.


Kaikelle tuolle tuli torstaiyönä piste, myös Loviisassa. Kansainvälisten määräysten mukaan satamat on aidattava ja kulunvalvonnan oltava aukotonta. Enää satamaan ei ole pääsyä ilman lupaa.
Loviisan satamassa on pykälien täyttämiseksi paiskittu ympäripyöreitä päiviä. Valmista tuli aikataulun mukaan, vaikka vartiointipalveluista vastaavan PK-Turvapalvelun toimitusjohtaja Peter Söderström sanookin, että yöunet jäivät loppusuoralla vähiin.

– Ainostaan joitakin elektroniikka-asennuksia jouduttiin kovien sateiden vuoksi jättämään torstaipäivän puolelle. Mutta nekin saadaan hoidettua pikapuoliin, sanoo töiden valmistumiseen tyytyväinen satamajohtaja Lauri Heikkilä.
Kulunvalvonnan tehostamisen ja satama-alueen aitaamisen taustalla on USA:n käynnistämä terrorisminvastainen sota. Satamien turvallisuudesta vastaava kansainvälinen järjestö ISPS laati säännöt, jotka kaikkien hyväksyttyjen listalle haluavien satamien on täytettävä. EU allekirjoitti sopimuksen, jossa Suomikin on siis mukana.

Uutta aitaa yli kilometri

Loviisan satamassa on aitausurakka ollut melkoinen.
– Uutta verkkoaitaa on laitettu yli kilometri. Koko sataman operatiivinen alue on nyt aidan sisällä. Videokameroita on asennettu kattavasti ympäri satama-aluetta, myös turvapäällikkönä satamassa toimiva Heikkilä luettelee.
Suurin mullistus on kiristynyt kulunvalvonta, jonka yhtenä merkkinä sataman portilla on nyt uusi vartiointirakennus.

– Satamaan meno vaatii nyt aina luvan. Vain viranomaiset pääsevät portista ilman lupaa. Paikalla on arkisin fyysistä vartiointia kello 7-23, lauantaisin 7-15. Muuna aikana tehdään kameroiden avulla etävalvontaa. Kulunvalvontaan tulevat myös kortit. Nyt me tiedämme tarkalleen, kuka on portista kulkenut ja milloin, Heikkilä luettelee.
Valvonnan kireyttä kuvaa, että yksi sataman vastarannalla asuva työntekijä on kesäisin kulkenut töihin omalla veneellä.
– Nyt sekin loppuu. Olemme antaneet henkilökunnalle paljon koulutusta ja tietoa uusista määräyksistä. Työntekijät ovat suhtautuneet asiaan hyvin . On ymmärretty, että tämä ei ole mitään pelleilyä. Ja parantaahan tämä myös työturvallisuutta. Täällä liikkuu paljon raskaita koneita ja näkyvyys on usein rajattu.

Pistokokeita tehdään jatkuvasti

Tiettyä joustavuutta on liikennöinnin sujumisen vuoksi pakko soveltaa. Säännöllisesti lasteja kuljettavat pääsevät portista sisään ennakkoilmoituksen tehtyään. Kuljettajan nimi, lastin laatu ja muut tärkeät asiat on kuitenkin kerrottava etukäteen.
Määräysten mukaan kolme prosenttia kaikesta portista vyöryvästä liikenteestä on tarkastettava pistokokein.
Uudet turvamääräykset merkitsevät lisätöitä myös laivojen henkilökunnalle, meklareille ja monille muille meriliikenteen parissa puuhaaville. Laivojen miehistöluettelot on pidettävä ehdottomasti ajan tasalla ja lastauksesta on laadittava tarkat raportit. Nämä tiedot on kerrottava ennakkoon ennen seuraavaan satamaan saapumista. Laivat myös vastaavat ulkosyrjänsä vartioinnista.

Satamien uudet turvamääräykset määrittelevät kolme tasoa. Ykköstasolla toiminta pyörii normaalisti, kakkonen merkitsee korotettua valmiusastetta eli silloin epäillään jotakin tapahtuvaksi. Kolmostasolla on päällä jo konkreettinen terroriuhka. Silloin satama suljetaan kokonaan.

Tihutyöntekijät videonauhalle

Sataman upouudet nauhoittavat kamerat ovat jo osoittaneet tehonsa. Ennen juhannusta pari pojankoltiaista kävi tekemässä satamassa tihutöitä, mm. ikkunoita meni säpäleiksi.
– Meillä on kuvaa molemmista pojista, kun he tulevat alueelle kello 3.41. Asuvat alle 500 metrin päässä satamasta. Tämä vain tiedoksi vanhemmille, jotka voisivat katsella jälkikasvunsa perään, Heikkilä sanoo.

Satama on tehnyt sopimuksen vartionnista loviisalaisen PK-Turvapalvelu-yhtiön kanssa. Toimitusjohtaja Söderströmin mukaan sataman tulo asiakkaaksi merkitsi useita uusia työpaikkoja. Yhtiö työllistää noin 15 henkeä.
– Kaikki työntekijämme ovat Loviisan seudulta. Se on etu, he tuntevat hyvin tämän alueen.

Uusien turvamääräysten aiheuttamia kustannuksia Heikkilä ei ole vielä ynnännyt. Varusteiden ja aitaamisen lisäksi kustannuksia syntyy jatkuvasti vartioinnin ylläpidosta.
– Meidän on vain yritettävä kerätä kustannukset takaisin, Heikkilä sanoo.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Juha Koski

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI