|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomi sai nyt liikenteen ?runkoverkon? ? ?Tällaista ei ole ennen nähty? (21.11.2018 14:47)
Uudet luvut julki: Kuva osoittaa ison pompun Suomen työllisyydessä ? Sipilän hallituksen ?tavoite saavutetaan? (21.11.2018 14:26)
?Lelusalakuljettaja? Adhamille 10 kuukauden vankeustuomio ? ?Varat pääosin käytetty yleishyödylliseen toimintaan? (21.11.2018 12:47)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Keskisaarekkeella lisää turvallisuutta
01.03.2016Loviisassa on liikenneverkon parannustarpeita pitkä lista, joista ainakin pienempiä päästään toteuttamaan nopealla aikataululla.

LOVIISA Loviisassa on selvitelty kaupungin liikenneturvallisuustilanne, liikenneturvallisuustyölle luodut tavoitteet ja tehtävät toimenpiteet. Liikenteen henkilövahinkojen vähentämisen lisäksi painopisteitä ovat koulumatkojen turvallisuus, kävelyn ja pyöräilyn turvallinen edistäminen, iäkkäiden liikkumismahdollisuudet sekä yleinen liikennekulttuurin parantaminen Loviisassa.
Tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä kukaan ei kuole liikenteessä Loviisassa ja vuonna 2020 Loviisassa loukkaantuu liikenteessä enintään 25 henkilöä. Katujen ja maanteiden turvallisuusongelmia on käyty läpi Uudenmaan Ely-keskuksen kanssa. Tie- ja katuverkon parantamiskohteita on yksilöity 112. Näistä noin puolet on sellaisia, jotka voidaan toteuttaa jo lähimmän kahden- kolmen vuoden aikana.
Arjen matkojen turvallisuus sisällytetään myös muun muassa kaupungin hyvinvointiohjelmaan sekä päiväkotien toimintasuunnitelmiin. Koulutuspäällikkö Timo Tenhunen kertoo kaikkien koulujen oppilaiden ja opettajien vastanneen liikenneturvallisuutta koskeneeseen kyselyyn. Koulukuljettajien koulutusillassa tuli esille ajosuunnan muutos, jolla on saatu Generalshagenin oppilaiden turvallisuutta parannettua helposti. Kun bussi tulee nyt koululle Puistokadun kautta, jäävät oppilaat ulos autosta koulun puolelta, eivät Kappelinpuiston puolelta, jolloin joutui ylittämään tien.
Tenhunen toivoo, että jokainen miettii myös sitä, mitä voi itse tehdä turvallisuuden eteen liikenteessä ja käyttäisi pyöräilykypärää, heijastinliiviä ja heijastimia.

Kaiken ikäisille

Liikenneturvallisuustyötä tehdään Loviisassa niin vanhustyössä, vammaisten parissa kuin työterveyshuollossa ja kouluterveydenhuollossa. Vanhustyössä muun muassa järjestetään ikäautoilijan kuntokurssi ja annetaan avaimia arkipyöräilyyn. Kaupungin työntekijöille järjestetään Pyörällä töihin -päivä toukokuussa ja henkilöstöä innostetaan mukaan eri kuntokampanjoihin, myös pyöräpysäköintiä kehitetään kunnan palvelupisteissä. Opettajia ja kouluterveydenhoitajia perehdytetään liikennekasvatukseen ja järjestetään 4-luokkalaisille liikenneturvallisuusaiheinen valokuvauskilpailu. Koulujen sekä päiväkotien saattoliikennejärjestelyitä parannetaan.
Kaupungin henkilökunta on kouluväen ohella vastannut liikenneturvallisuuskyselyyn.
- Myös päättäjiltä kysyttiin, mutta heidän vastausprosenttinsa oli huono, kertoo Loviisan yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos.
Nopeusnäyttöjä, joissa loistaa joko hymynaama tai hapannaama sen mukaan, onko ajonopeus sallittu, saadaan nyt myös keskustan ulkopuolelle, Sävträskiin, Ruukkiin ja Koskenkylään. Näytöillä on vaikutusta ajonopeuksiin, ne myös rekisteröivät liikennemäärät sekä käytetyt nopeudet.

Parannustarpeita on

Merkittävimpiä parannustarvekohteita on listattu keskustan alueelle 10, Liljendaliin yksi sekä Ruotsinpyhtäälle, Tesjoelle, Koskenkylään ja Valkoon jokaiseen kaksi. Lindroos arvelee, että nopeimmin liikkeelle näistä saadaan kaksi. Ensimmäinen on suojatie Lidlin kohdalla Helsingintiellä, jossa leveä katutila nostaa ajonopeuksia. Ratkaisuna esitetään keskisaarekkeen rakentamista suojatielle sekä suojatien ennakkovaroitusmerkkien lisäämistä. Toinen kohta on Sarvilahdenkadulla oikoreitin ylityskohdalla, johon esitetään keskisaarekkeellisen suojatien rakentamista ja nykyisen suojatien poistamista. Loviisan isoimmat onnettomuuskasaumat sijoittuvat Mannerheiminkadulle. Ongelmana koko keskustan alueella ovat leveät katutilat, ajonopeudet ja tienylitysten turvattomuus. Koko alueen katsotaan vaativat kokonaisvaltaisen parantamisen. Ennen tätä esitetään, että nopeusrajoitusta alennetaan Mannerheiminkadulla 30 kilometriin tunnissa Sibeliuksenkadun ja Stolpenkadun välillä. Myös nopeusrajoitusten ajoratamaalauksia, täristäviä ajoratamerkintöjä sekä heijastinvarsia suojateiden liikennemerkkitolppiin esitetään.
Lindroos arvioi, että tehokkain keino parantaa liikenneturvallisuutta on alentaa nopeuksia. Hän huomauttaa, että nopeusrajoitusten alentaminen herättää aina intohimoja. 17 merkittävimmän parannustarpeen ratkaisuksi useassa tapauksessa on kuitenkin listattu nopeuden alentaminen.
Pyöräilyverkko on todettu Loviisan ydinkeskustan alueella puutteelliseksi ja suunnitelmassa esitetäänkin jalankulun ja pyöräilyn kokonaisvaltaisen parantamissuunnitelman laatimista.

Auli Henriksson auli.henriksson@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI