|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen työtaistelun seuraus: saksalainen satama jo aivan täynnä autoja (18.10.2018 08:37)
Taloustieteen professori ihmettelee: ?Valtiovalta tukee ay-liikettä runsaasti ? on jo aika purkaa? (18.10.2018 08:15)
Juha Sipilä nostaa esiin kolmikantariitelyn ? ?Lakoilla vastustetaan politiikkaa, joka on tuonut Suomeen uusia työpaikkoja? (18.10.2018 07:42)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kaupungin tarkastuslautakunnassa kiehuu
02.02.2016Loviisan kaupungin tarkastuslautakunta esittää tilapäisen valiokunnan asettamista sen luottamuksen ja toimintakyvyn selvittämiseksi. Puheenjohtajan mukaan tarkastuslautakunnassa vallitsee epäluottamus sen jäsenten kesken.

LOVIISA Kaupungin tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajan Kari Hagfors (kok.) on tehnyt oikeuskanslerille kantelun tarkastuslautakunnan toimista. Siksi tarkastuslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että valtuusto asettaa tilapäisen valiokunnan tarkastuslautakunnan luottamuksen ja toimintakyvyn selvittämiseksi. Lautakunta haluaa selvittää, nauttiiko se edelleen kaupunginvaltuuston luottamusta.
Tarkastuslautakunnan kokoomuslainen varajäsen Pertti Ajomaa arvelee, että tarkastuslautakunnan jäsenet haluavat menettelyllä eroon ennen muuta Kari Hagforsista. Yksittäistä lautakunnan jäsentä kun ei voi erottaa, vaan koko lautakunnan on lähdettävä. Ajomaa ennustaa, että tarkastuslautakunta erotetaan ja valtuusto valitsee sen tilalle uuden. Samalla päästään eroon Hagforsin lisäksi myös muista lautakunnan kokoomusjäsenistä, eli Ståhlsista ja varajäsenistä, eli Ajomaasta ja Lisbet Konttisesta, Ajomaa ynnää.
Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Pertti Lohenoja (sd.) myöntää, että lautakunnan toiminnassa on ongelmia.
– Aika paljon on herättänyt keskustelua se, että lautakunnan toiminnasta on kanneltu oikeuskanslerille.
– Lautakunnan sisällä on epäluottamusta ja närää, vaikka sen pitäisi olla yhteistyökykyinen ja yhtenäinen.
Siksi Lohenoja toivoo, että lautakunnan toimintakyky mitataan kaupunginvaltuustossa.

Salainen selvitys

Oikeuskanslerinvirasto on pyytänyt Hagforsin kanteluun vastineen kaupungilta. Tarkastuslautakunta antoi oman lausuntonsa viime torstaina.
Hagfors on tehnyt oikeuskanslerinvirastolle kantelun Loviisan seudun palvelutalosäätiön ja Loviisan kaupungin välisestä toiminnasta. Erityisen tyytymätön Hagfors on siihen, että kaupunki tilasi konsulttiyritys FCG:ltä säätiön omistaman palvelutalo Esplanadin taloudellista tilaa koskevan selvityksen vuonna 2014. Hagforsin mukaan selvitys valmistui marraskuussa 2014 ja se esiteltiin kaupungin virkamiesjohdolle joulukuussa. Selvitystä ei ole kuitenkaan Hagforsin tietojen mukaan käsitelty kaupunginhallituksessa eikä muissa luottamuselimissä.
– Miksi tarkastuslautakunta antaa lausunnossaan ymmärtää säätiön toiminnan tultua selvitetyksi kaupunkikonserniin nähden, kun selvitystä ei ole nähtykään? Kuuluvatko säätiön asiat ylipäänsä kaupungin selvitettäviksi ja kustannettaviksi, hän kysyy.

Selvitys on määritelty luottamukselliseksi sen sisältämien liikesalaisuuksien vuoksi.
Ongelmallisena Hagfors pitää muun muassa sitä, että Mari Ståhls on sekä kaupungin tarkastuslautakunnan jäsen että palvelutalosäätiön hallituksen jäsen viime vuodenvaihteeseen saakka.
Kantelussaan Hagfors ihmettelee muun muassa sitä, miksi säätiöstä, jonka peruspääomasta kaupunki maksoi vajaat 33 prosenttia, on tilattu talousselvitys.

Epäselvä tilanne

Ajomaa ihmettelee, miksi tarkastuslauta ei ole vaatinut palvelutalosäätiöstä tehtyä selvitystä nähdäkseen. Säätiöstä tehtyä talousselvitystä ovat hänen mukaansa käsitelleet säätiön hallitus ja kaupunginhallitus.
Vastausta siihen, mikä on kaupunkikonsernin ja palvelutalosäätiön suhde, ei ole Ajomaan mukaan saatu. Tämä johtuu siitä, että selvityksen otsikointi on vaihdellut.
Ajomaa jätti tarkastuslautakunnan torstaiseen päätökseen eriävän mielipiteen. Hän katsoo, että oikeuskanslerille tehdystä kantelusta ei voi vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä, koska kanteluun ei ole saatu ratkaisua. ”Tarkastuslautakunnan nauttimaan luottamukseen tällä asialla ei ole mitään vaikutusta, joten luottamuksen mittauttamisessa ei tämän kokoisessa asiassa ole mitään järkeä.”.
Lohenoja sanoo, että tarkastuslautakunnan päätehtävä on valvoa, että kaupunginvaltuuston tahto toteutuu, eli selvitys säätiön taloudesta on tehty. Selvityksen sisältö on hänen mukaansa kaupungin sisäisen valvonnan asia.
– Tarkastuslautakunnalla on toki oikeus nähdä selvitys, mutta ei syytä pyytää sitä [nähtäväkseen]. Ståhls kertoi sen nähneensä, mutta se on luottamukselliseksi leimattu.

Marita Itävuori

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI