|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)
Mauri Pekkarinen jyrähtää: ?On palattava aluepolitiikkaan ? kasvun aikana totuus paljastui karusti? (18.11.2018 12:04)
Ison Numeron myyjä ei antanutkaan vaihtorahaa ? Toimitusjohtaja: ?Täysin vastoin toiminta-ajatusta? (18.11.2018 10:51)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Nuoret kiusasivat vanhuksen sairaalakuntoon
05.01.201678-vuotias Juhani Ellmén on joutunut pelkäämään omassa kodissaan nuorisojoukon valittua hänet kiusaamisen kohteekseen. Valvomiset johtivat viikon sairaalajaksoon.

Antinkylässä sijaitsevan rivitalon asunnon ulko-ovi aukeaa harjulle. Kaunis luonto on lähellä, mutta viime kuukausina se ollut myös pelon lähde. Harjun puiden takaa 78-vuotiaan Juhani Ellménin ovelle on helppo livahtaa kiusantekoon. Lista vahingonteoista ja häirinnästä on pitkä. Ellménin rollaattori vietiin ulko-oven vierestä ja se löytyi renkaat puhkottuna ja muuten murjottuna harjulta. Oven postiluukusta on tiputettu sisään raakoja kananmunia. Seinään ja oveen on heitelty erilaisia esineitä, ovikelloa soiteltu turhaan jatkuvalla syötöllä, kasattu jopa oven eteen kulkuesteitä.
Ellménin sukulaispojan puututtua asiaan, on alueelle asennettu valvontakamerat. Yhdellä tuoreella tallenteella näkyy miten siisteihin vaatteisiin pukeutunut nuori, lippalakki hupun alla, seisoo ensin puun takana tarkkailemassa, hiipii sitten Ellménin ovelle ja ottaa siitä katuharjan jolla huitoo ulkovaloa ja hakkaa sen jälkeen oveen, heittää harjan maahan ja pinkoo takaisin harjun metsään. Ellmén on välillä yrittänyt nähdä, keitä kiusaajat ovat ja taskulampulla näyttänyt perään.
- He heiluttivat siellä kahta isoa lamppua takaisin, kertoo Ellmén.
Ellmén kertoo kiusaamisen seurauksena olleen valvomista ja unettomuutta, kun jokainen ääni sai ajattelemaan, että taas ne tulevat. Pitkään kestäneen valvomisen seurauksena tulleiden itsemurha-ajatusten jälkeen hän pyysi hoitajia laittamaan ylimääräiset lääkkeet piiloon. Viikoksi hänet otettiin sairaalaan lepäämään valvomisen jälkeen.
Hän ei keksi kiusaamiselle mitään itsestä johtuvaa syytä, josko sellaiseen mikään oikeuttaisikaan.
- En mitenkään ole provosoinut, hän miettii.
Pyhtäältä lähtöisin oleva Ellmén tuli Loviisaan aikoinaan työn perässä. Hän on toiminut niin kalastajana kuin rakennustöissäkin. Eläkkeelle hän jäi Elteteltä. Vanhusten rivitaloissa hän on asunut kuutisen vuotta.

Tuttavat partioineet
Tuttavat ovat välillä päivystäneet autoilla, mutta niinä iltoina nuoret ovat jättäneet tulematta, kenties huomanneet partioinnin ja odottaneet, milloin Ellmén on taas yksin ja suojaton.
- Toiminta on rikollista ja tekijät on saatettava edesvastuuseen. Poliisi ei voi tilanteelle tällä hetkellä mitään, mutta toimenpiteet kiusaajien tunnistamiseksi on aloitettu. Mikäli kyseessä on nuoriso, niin vanhemmilla on oma vastuu toiminnan lopettamisesta. Eivät kai yhteiskunnan resurssit tai auttamisen halu ole vielä kokonaan loppuneet? Kenellä on vastuu mahdollisista henkilövahingoista? Kaupunki ei näköjään pysty järjestämään turvallista asumista 40 vuotta veroja maksaneelle vanhukselle, ihmettelee sukulaismies, joka asuu itse pääkaupunkiseudulla ja auttaa sen minkä sieltä käsin voi.
Poliisi tutkii asiaa kotirauhan rikkomisina sekä vahingontekoina.
Liki 80-vuotiaan Ellménin arki kuluu lepäillen ja tv:tä katsellen. Kauppa- ja muuta asiointiapua hän saa tutuilta. Diabetes vaikeuttaa liikkumista, muuten hän on saanut olla melko terve. Pieneen asuntoon hän on tyytyväinen, kunhan saisi vain olla rauhassa. Hieman kyllä ihmetytti, kun kerralla nostettiin vuokraa 60 eurolla kuukaudessa vuoden alusta alkaen, mikä saa kiristämään kukkaron nyörejä entisestään. Rollaattorin ja sähkömopon hän on ostanut itse. Kun nuoret tuhosivat rollaattorin, kului senkin korjausosiin rahaa, vaikka korjaukset omin voimin pystyikin tekemään.

Pankkikorttivarkaita
Ikäviä asioita on sattunut muitakin. Yhtenä päivänä sisään tuli kolme nuorta naista. He esittelivät vanhaa liinaa ja tarjosivat sitä ostettavaksi. Kysyttiin, jos saataisiin soittaa ja Ellmén antoi puhelimensa. Naisten lähdettyä hän huomasi pankkikortin lähteneen lompakosta työpöydän laatikosta. Liinaharhautus oli siltä osin onnistunut. Pian soi puhelin, josta pyydettiin kertomaan pankkikortin tunnusluku, koska ”tilille yritetään juuri mennä”. Ellmén arvasi kuitenkin, että kyseessä olivat samat naiset jotka olivat vieneet pankkikortin ja saaneet hänen puhelinnumeronsa kännykän lainauksessa eikä mennyt lankaan ja antamaan tunnuslukua.

Auli Henriksson
Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI