|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Harakka: ?Mihin ministerin ylimielinen tuomio perustuu?? ? Lukuja jopa Orpon omalta ministeriöltä (14.11.2018 20:03)
?Vakavin kriisi, jossa olen ollut mukana? ? Blokkirajat murtuvat Ruotsissa (14.11.2018 19:17)
Zyskowicz kuumotti vihreitä: ?Miksi te esitätte työttömyyden lisäämistä?? ? Viileä kuitti Haavistolta (14.11.2018 18:29)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Hevosharrastukseen voi saada tuntumaa I. P. Säde -kimpasta
27.11.2015Loviisan Kesäraveihin on monta uutta suunnitelmaa. Raveissa aloitellaan kimppaa, jossa 150 osuuden kesken omistetaan yhteisesti I. P. Säde -tamma. Nelivuotias suomenhevonen tuli eilen Kajaanista.

LOVIISA Loviisan kesäravien uusi vetonaula saapui eilisiltana Nyyti Timosen ravitalliin. Timonen ryhtyy valmentajaksi loviisalaisten ensimmäiselle kimpparavurille, joka on nelivuotias suomenhevostamma I. P. Säde. I. P. Säde on kajaanilaisen Heikki Parviaisen kasvatti Sivulan tilalta. Kirjaimet I. P. tulevat Iltaposti-ravurisuvusta.
Tiistaina Timonen suhtautui tyynesti, kun Juha Wikman ja Jouko Uutinen hehkuttivat Loviisan Kimppaa ja I. P. Säteen tammasukulinjaa. Tallin ulkopuolella Timonen vastasi kysymykseen omista odotuksista ja paineista, että ei ole tavannut hevosta vielä ja näki kuvankin vasta kimppakortissa.
– Meistä pitää tulla hyvät kaverit - sillä päästään jo pitkälle. Wikman Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksen puheenjohtajana ja Uutinen kimpanvetäjänä sekä ravitoiminnan ”taustapiruna” kertovat ensi kesän ravisuunnitelmista. Hevoskimppa on tietysti kutkuttavin uutinen.
Kimppaa kehittelivät Ilkka Vääränen ja Uutinen. I. P. Säde löytyi sopivaksi hevoseksi, kun sen kasvattaja Heikki Parviainen oli hevosensa kanssa Vermossa. Pidettiin palaveri ja sovittiin ehdoista, vaikka Uutinen toteaa, että ”siinä talossa ei tingitä”.
– Kimpan yhtenä tavoitteena on tuoda enemmän ihmisiä Loviisan ravien pariin, Wikman sanoo.
– Talkooporukkaan kaivataan lisää osallistujia ja mukaan tulijat voivat ostaa osuuden. Hevosesta kiinnostuneille omistaminen tehdään helpoksi ja edulliseksi. Pääsee iloitsemaan oman hevosen onnistumisesta ja samalla yhden osuuden omistajan kustannukset jäävät pieniksi.
Loviisan Kimppa on jaettu 150 osuuteen. Osuusmaksu on 200 euroa ja yksi osakas voi omistaa enintään 50 osuutta. I. P. Säde on ostettu leasing-sopimuksella, jonka hinta on 4000 euroa. Hevonen voidaan palauttaa omistajalleen milloin vain, jos niin halutaan. Omistaja ei myy tammahevosiaan, Uutinen mainitsee. I. P. Säteen suvun tammat ovat saavuttaneet kuusi ravikuningatar-seppelettä.
Hän kertoo, että osuuksien myynnistä saatavalla 30 000 eurolla katetaan hevosen kaikki kustannukset vuoden 2017 loppuun. Sen jälkeen kimppa yhdessä päättää, miten jatketaan.
– Tavoite on saada I. P. Säde kilpailemaan Loviisan ensi kesän raveissa, Wikman toteaa.
Raviradat hoitavat kimppahevosten käytännön järjestelyt ja valitsevat hevosille valmentajat. Valmentaja Nyyti Timonen lähettää sähköpostia ja kertoo kuulumisia osakkaille myös Loviisan kimpan Facebook-sivulla.

Poneilla aloitetaan

Viime kesän ravien Wikman totesi onnistuneen kohtuullisen hyvin.
– Yhdet ravit jouduttiin hevospulan takia peruuttamaan. Yleinen taloudellinen tilanne vaikutti ja lisäksi heinäkuussa oli pikkusen liikaa ravipäiviä.
Järjestäjien mukaan Loviisan ravit ovat kehittyneet totopeliraveista yhä enemmän kesätapahtumaksi, mikä on pyrkimyskin. Viime kesänä yleisöä oli raveissa keskimäärin reilut 1500 henkeä, joka mainitaan hyväksi määräksi. Yhteistyökumppaneiden panos on olennaisen tärkeä muun muassa oheistoiminnoissa. Uusia kumppaneita haetaan. Myös uutta aitaa ja mainostilaa rakennetaan etusuoralle tulevaksi kaudeksi.
– Erittäin tärkeitä ovat useat Loviisan seudulta tulevat yhdistykset, jotka auttavat eri tehtävissä. Heillä on omat talkoolaiset ja me maksamme yhdistyksille korvauksen, jolla ne voivat pyörittää toimintaansa. Uusia ideoita pyritään saamaan oheistoimintoihin, esimerkiksi ruokatarjoilua voisi kehittää.
Ensi kesänä Loviisassa ravataan viidesti. Iltaravit pidetään 6. ja 27. kesäkuuta sekä 12. ja 25. heinäkuuta. Sunnuntaina 7. elokuuta järjestetään iltapäiväravit, jotka kohdistetaan erityisesti lapsiperheille. Viimeisissä raveissa on myös Bengt Nybondas -muistolähtö.
Monte- eli raviratsastuslähtö peruutettiin viime kesänä, koska hevosia ei saatu tarpeeksi. Kolmena vuonna toteutetuista poniraveista luovutaan, mutta kesän neljä ravipäivää aloitetaan ponitapahtumalla.
– Aloitamme ravit puoli viideltä ja ensin ajetaan neljä ponilähtöä, Wikman kertoo.
– Sitten rata vapautuu hevosille ja ajetaan alkuverryttelyt. Ravit alkavat puoli seitsemältä. Tehdään neljän lähdön ponisessio ennen meidän kesäraveja.

Marke Kalliola
toimitus@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI