|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Schneiderin tehdasalueelle uutta toimintaa
03.11.2015Pyhtääläisen Uusitalon perheen sijoitus- ja kehitysyhtiö Helmi-ryhmä Oy on ostanut Schneider Electric Finland Loviisan Strömforsin kiinteistön ja sillä sijaitsevan tehdasrakennuksen ja kerhotalon.

RUUKKI Alueelle kaavaillaan monipuolista yritystoimintaa, muun muassa liikunta- ja hyvinvointipalvelujen keskusta. Yhtiön tavoitteena on luoda Strömforsin yrityspuisto, joka tarjoaa erityisesti ympäristöarvoihin ja vastuullisuuteen liittyviä tuotteita ja palveluja. Alueelle halutaan löytää niin aloittelevia yrityksiä kuin jo olemassa olevia, menestyviä toimijoita.
- Strömfors on idyllinen ja inspiroiva ympäristö yrityksille, ja tehtaan modernit tilat ja suuret hallit ovat helposti muunneltavissa monenlaiseen yritystoimintaan, sanoo Helmiryhmä Oy:n Aleksi Uusitalo.
Yrityspuiston etuina hän näkee pääkaupunkiseudun läheisyyden yhdistettynä luonnonrauhaan ja perinteikkääseen ympäristöön sekä selvästi pääkaupunkiseutua alhaisemman vuokratason.

Alkukeväällä käyntiin

Ensimmäisenä Strömforsissa aloittaa liikuntakeskus. Strömfors -brändin alla tarjotaan ja kehitetään ulkoiluun, outdoor-urheiluun ja elämyksellisyyteen keskittyviä palveluja, kilpailuja, majoitusta sekä tuotteita. Keskuksen tavoitteena on kehittyä kansainväliseksi liikunta- ja hyvinvointimatkailun kohteeksi ja parantaa näin koko alueen elinvoimaisuutta kaikkina vuodenaikoina. Keskuksen kehittämisestä ja pyörittämisestä vastaa Nordic Outdoor Experience Oy, joka pyrkii työllistämään liikuntapalvelujen tarjoajia ensisijaisesti Loviisasta ja lähialueilta. Liikuntakeskus avaa ovensa alkukeväästä.
- Suomen puhdas luonto vuodenaikoineen on matkailussa alihyödynnetty voimavara. Juuri sitä ihmiset maailmalla nyt etsivät. Elämys- ja liikuntamatkailulle tämä luo valtavan hienot puitteet, sanoo Nordic Outdoor Experiencen Topi Lintukangas.
Hän kertoo loviisalaisen luovan toimiston Creative Peakin ohjaimiin viime keväänä tarttuessaan ajatuksena olleen jonkin aidosti uuden ja aluetta kehittävän rakentaminen. Päätyöstä hän ei ole luopumassa, vaan kehittää Strömforsia sen ohella. Lintukankaan tausta yhdistää urheilua ja matkailua. Hän on ollut muun muassa ammattitriathlonisti ja työskennellyt Suunnolla sekä tehnyt kansainvälistä matkailumarkkinointia eri yrityksille.
Yleensä, kun kansainvälisten matkailijoiden houkuttelu otetaan yritystoimintana seudulla esiin, kuuluu kommentteja, ettei tänne kukaan tule. Lintukangas vastaa, ettei tule jos ei ole syytä tulla ja tämä syy on tähän asti puuttunut. Hän nauraa, että on asunut Loviisassa vasta kahdeksan vuotta ja näkee siksi vielä ”takapihalla” kiehtovuutta. Usein kun käy niin, että liian lähelle ei näe.
Lintukangas on tehdasalueesta ja sitä ympäröivästä alueesta innoissaan. Lähistöltä löytyy esimerkiksi jokiverkosto, vanha laskettelurinne ja kiipeilykallio. Hän kuvailee yrityksen tulevan järjestämään myös erilaisia kilpailuja. Lintukangas listaa mahdollisiksi alueelle tuleviksi lajeiksi uinnin, triathlonin, retkeilyn, melonnan, kalliokiipeilyn, retkiluistelun, maastopyöräilyn, pyöräilyn ja hiihdon, lisäksi tehtaan sisälle on suunnitteilla monenmoista tarjontaa. Koko hyvinvointialan hän huomauttaa olevan maailmanlaajuisesti kovassa nosteessa.
Kilpailijoina hän pitää urheiluopistoja, mutta ne hakevat asiakkaitaan eri kulmasta kuin mitä Ruukkiin nyt luodaan. Lintukangas arvioi, että alussa majoitus voi olla ongelma, mutta alueella on jo esimerkiksi Lomatähtien majoitusta. Hän uskoo, että jo ensi kesänä Ruukissa on ensimmäisiä kansainvälisiä kävijöitä. Hän kuvailee oman yhtiönsä tuleva toimintaa ulkoilun ja liikunnan sateenvarjoksi, jonka alla toimivat eri alojen asiantuntijat omien yritystensä kautta. Investointeja hän kertoo yrityksensä tekevän lähinnä kassavirralla.
- Kädet savessa yrittämistä, Lintukangas kuvailee.
Alueen pitkää ruukkihistoriaa aiotaan kunnioittaa tulevassakin toiminnassa, miehet toteavat.

Kiinteistöt kunnossa

Rakennukset ovat Uusitalon mukaan erittäin hyvässä kunnossa ja tiloja voidaan lähteä vuokraamaan eteenpäin hyvin maltillisin muutostöin. Vanhin osa tehdaskompleksia on vuodelta 1947 ja uusimmat vuodelta 2011. Uusitalo painottaa yrityspuisto-ajattelua.
-Ei ole kyse vain hallista, josta vuokrataan tilaa.
Yhtiöllä on nykyisin yrityspuistotoimintaa Tuusulassa, jossa yrityksiä on mukana nelisenkymmentä.
Uusitalo on käynyt neuvotteluja useiden eri tahojen kanssa tulevasta toiminnasta, muun muassa Kotkan, Kouvolan ja Loviisa-Porvoon alueiden kehitysyhtiöiden kanssa sekä eri oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa.
- Pyrimme ylimaakunnalliseen, rajat ylittävään yhteistyöhön.
Helmiryhmä Oy on Uusitalon perheen omistama vakavarainen sijoitus- ja kehitysyhtiö, joka on erikoistunut kiinteistö- ja pääomasijoittamiseen sekä arvopaperikauppaan. Perheen muihin merkittäviin omistuksiin kuuluvat Pyroll Group Oy ja Intermarketin Oy, joiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 on yli 100 miljoonaa euroa. Ranskalaiseen Schneider-konserniin kuuluva Strömfors Electric lopetti tuotannon tiloissa viime kesänä. Työpaikan menetti tehtaan lakkauttamisen myötä yli 200 työntekijää. Strömforsin tehtaan tuotanto siirrettiin Tanskaan. Ruotsinpyhtään ruukkialueella on ollut teollista toiminta vuodesta 1695 lähtien.

Auli Henriksson
auli.henriksson@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI