|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät jatkaa mestareiden liigassa puolivälieriin (20.11.2018 23:07)
Kuolemanristi ilmestyi nyt Netflixin kurssikäyrään ? Pelätty ilmiö leviää (20.11.2018 19:31)
Kansanedustajat: Lasten harrastaminen maksaa liikaa ? ?Kustannukset nousseet rajusti 10?15 vuodessa? (20.11.2018 18:47)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Jokin painoi lohirysän syvyyksiin Boistössä
15.09.2015Jokin iso ja painava esine upotti todennäköisesti Mikael Lindholmin lohirysän ja makaa rysän päällä 23 metrin syvyydessä Boistön ja Lehtisen saaren välisessä salmessa. Ohi ajaneen kalastajan mukaan rysän päällä oli torstaina purjevene, joka oli kallistunut pahoin. Kalastajan palatessa takaisin purjevene oli kadonnut.

BOISTÖ Tapahtumaketju sai alkunsa perjantaina iltapäivällä, kun kalastaja Mikael Lindholm ja Tommy Ekebom ajoivat veneellä Boistön ja Lehtisen saaren välissä olevalle ”push up” -rysälle.Joku painoi rysän syvyyksiin

Normaalisti pinnan tuntumassa kelluva rysä oli uponnut, ja vain päätykohot olivat jääneet pinnalle.
Lindholm ja Ekebom yrittivät nostaa rysää käsivoimin, mutta rysä ei hievahtanutkaan.
- Rysän kohot riittävät hyvin pitämään rysän pinnalla eikä sen pitäisi mitenkään päästä uppoamaan ellei kohoja leikata irti. Silloinkin rysän pystyisi nostamaan käsivoimin ylös. Jotakin painavaa makaa nyt rysän päällä, kertoi Mikael Lindholm.

Valtava ilmakupla pintaan

Perjantai-iltana kello 16.25 Mikael Lindholm soitti tämän jutun kirjoittajalle, ja pyysi hankkimaan paikalle Valkon VPK:n sukeltajan.
Kesken puhelun Lindholm huudahti, että nyt rysän kohdalta tulee valtavan isoja ilmakuplia.
- Isoin kupla oli lähes metrin halkaisijaltaan ja sen jälkeen syvältä tuli hetken aikaa pienempiä kuplia, kertoi Lindholm.

Merivartiosto: ”Ei kuulu meille”

Heti kuplahavainnon jälkeen Lindholm soitti perjantaina merivartiostolle, joka lähetti Kotkasta paikalle kolme merivartijaa kumiveneellä. Myös Lovari oli paikalla.
Merivartijat kelluivat hetken aikaa rysän päällä, ja totesivat, että rysä on kiinni pohjassa, ja kyseessä on omaisuusvahinko eikä asia kuulu heille.
- Toivat pelkästään ”terveisiä Kotkasta” ja lähtivät pian pois. Aika surkea suoritus, Lindholm noitui.
Merivartijat kehottivat hankkimaan paikalle yksityisiä sukeltajia, jonka jälkeen merivartiosto poistui paikalta.

Todennäköisesti purjevene

- Minusta on hyvin todennäköistä, että rysän päälle on uponnut jokin raskas esine. Mieleen tuli ensin myös pienoissukellusvene, mutta todennäköisemmin se on joku vene, Lindholm kertoi.
Lauantaina Lindholm soitti naapurilleen, joka oli torstaiaamuna nähnyt rysän lähettyvillä purjeveneen, joka näytti olevan kallellaan eteenpäin. Kalastajan tullessa takaisin ei purjevenettä enää näkynyt.

Näkyvyys pohjassa huono

Lauantaina paikalle tuotiin Valkon VPK:n vedenalaiskamera, mutta näkyvyys paikalla oli niin huono, ettei kamerasta ollut apua.
Myös paikalle hankittu sukeltaja totesi näkyvyyden olevan erittäin huono. Sukeltaja jäi kahdesti kiinni rysän aitaverkkoon, ja joutui keskeyttämään sukeltamisen.
Sukeltajan mukaan rysän yläpaula oli ”kireä kuin viulunkieli”, ja painui vedenalaista jyrkännettä alas kohti syvyyksiä.

Merivartiosto ei halunnut tulla

Kalastaja Lindholm soitti perjantaina vielä uudelleen merivartiostolle, joka yhdisti puhelun merivartioston päivystävälle kenttäjohtajalle. Lindholm pyysi merivartiostoa ottamaan tilanteen vakavasti, ja lähettämään sukeltajia paikalle. Lindholm kirjoitti tapauksesta myös Facebook-sivuilleen, joissa hän moitti merivartiostoa välinpitämättömyydestä.
Merivartiostossa oli tiettävästi luettu Lindholmin Facebook-sivustoa, ja lauantai-iltana merivartiostosta soitettiin Lindholmille, ja kerrottiin, että sunnuntaina paikalle on tulossa merivartioalus, jossa on merenpohjan kartoitukseen tarvittava viistokaikuluotain.

”Esine” näkyy luotaimissa

Sunnuntaina Kotkasta Loviisaan saapui merivartioston alus, joka luotasi useaan otteeseen rysän uppoamispaikkaa.
Aluetta luodattiin myös yksityisillä viistokaikuluotaimilla, joita osoittivat rysän kohdalla kaksi noin 3-4 metriä leveää neliskulmaista esinettä.
- Olen kalastanut alueella useita vuosia, eikä paikalla pitäisi olla siirtolohkareita eikä vanhoja hylkyjä, Lindholm kertoi.

Ammattisukeltajia tulossa

Merivartiosto lähetti viistokaikuluotainkuvat Helsinkiin analysoitavaksi. Myös merivartioston alustavien arvioiden mukaan rysän päällä saattaa olla ”jokin vieras esine”. Tai sitten se on iso siirtolohkare.
- Maanantaina merivartiostosta soitettiin ja kerrottiin, että he lähettävät muutaman päivän kuluessa paikalle viistokaikuluotaimen lisäksi myös sukeltajia, kertoi Mikael Lindholm.

Vaarallinen sukelluskohde

- Kyllä tämä herättää meissä mielenkiintoa. Lähinnä selvitämme onko tapahtunut ilkivaltaa tai muuta rikokseen viittaavaa. Tämä halutaan viranomaisvoimin selvittää, koska paikalla on takertumisriskin takia vaarallista sukeltaa, kertoi apulaiskomentaja Ismo Siikaluoma Suomenlahden merivartiostosta.
- Paikka on tarkoitus vielä tarkastaa viistokaikuluotaimella sekä mahdollisesti sukellusrobotin tai sukeltajien avulla, Siikaluoma kertoi. Tarkempaa saapumisaikaa Siikaluoma ei halunnut kertoa.

Varastettu purjevene

Maanantaina Itä-Uudenmaan poliisi kertoi, että Loviisan keskustan Tullisillan laiturista anastettu 11 metriä pitkä purjevene Maestro 35. Vene on ollut kiinnitettynä Tullisillan laituriin ja se on ollut lukittu.
Veneen rekisterinumero on M30179 ja runkonumero on 55. Purjeessa on tunnus L-7301. Veneessä on Volvo-Penta sisäperämoottori. Poliisin mukaan vene on arvoltaan noin 48 000 euroa.

Toivottavasti ei ole ruumiita

Vielä ei ole tietoa liittyykö purjeveneen varkaus Lindholmin uponneeseen rysään.
- On tämä aika erikoinen mysteeri. Toivottavasti pian selviää mitä täällä on tapahtunut. Toivottavasti kukaan ei ole hukkunut, Mikael Lindholm pohti.

Arto Henriksson
arto.henriksson@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI