|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Juha Sipilä väläyttää hiilen kaappaamista ? ?Näen suuren mahdollisuuden Suomelle? (20.11.2018 16:30)
?Poliisivaltiota pukkaa? ? Vasemmistoliitosta tyly kuittaus sotatieteiden tohtorille (20.11.2018 16:23)
Elina Lepomäki: ?Suomesta tulee käytettyjen autojen loppusijoituspaikka ? Autovero on poistettava? (20.11.2018 13:31)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kaupunki kauppaa vanhaa saaristotilaa
08.09.2015Loviisan kaupungin myyntiin laittamia kiinteistöjä esiteltiin ensimmäistä kertaa yleisessä näytössä sunnuntaina. Muutaman kunnantoimiston ja koulun lisäksi kaupunki yrittää saada kaupaksi myös vanhan saaristotilan.

MARINKYLÄ Hiekkatie halkoo läpi itäuusmaalaisen maalaismaiseman. Tie kapenee kapenemistaan, kunnes tullaan lähes umpeen kasvaneelle pihamaalle. Pienen vaalean asuinrakennuksen pihamaalla odottaa kiinteistönvälittäjä Toni Mankonen.
Entinen saaristotila Marinkylän Tukkilahdentien varrella oli ensimmäistä kertaa yleisessä näytössä viime sunnuntaina. Samoin kuin muut Loviisan kaupungin myyntiin laittamat kiinteistöt: Kvarterskolan piharakennuksineen Valkossa, Ruotsinpyhtään ja Pernajan entiset kunnantoimistot, Ruotsinpyhtään entinen nuorisotalo, Pernajan kunnan entinen tekninen virasto, Ruotsinpyhtään kunnan entinen terveystalo sekä rivitalohuoneisto, jossa on toiminut aiemmin kunnan hammaslääkäri.
Merenrantakiinteistön pyyntihinta on korkein myytävistä kohteista: 195 000 euroa.
Kaupungin myyntiin laittamista kiinteistöistä yksi on jo mennyt kaupaksi, eli Pernajan kunnan entinen tekninen varikko. Marinkylän merenrantakiinteistöstäkin on hierottu kauppaa jokin aika sitten, mutta ostajaehdokas vetäytyi kaupanteosta.
– Sopimuksesta kiinteistöjä on jo esitelty monta kertaa, mutta tämä on ensimmäinen yleinen näyttö, Mankonen kertoo kivutessaan taloon johtavia portaita.

Saaristotila testamenttina

Itse asiassa Tukkilahdentien kiinteistö ei ole varsinainen merenrantakiinteistö, sillä maan nousu on saanut aikaan sen, että vesiraja kulkee nyt kauempana.
– Vesijättömaa kuuluu vesialueen omistajalle.
Jos kaupat syntyvät, uudella omistajalla on oikeus lunastaa vesijättömaa. Siihen tarvitaan maanmittaustoimitus.
Kiinteistö on 1900-luvun alussa rakennettu, mutta yllättävän hyvässä kunnossa, vaikka paikka on selvästi ollut tyhjillään pitkään.
Ruotsinpyhtään kunta sai kiinteistön testamenttilahjoituksena jo vuosia sitten. Sen enempää Mankonen ei talon historiasta tiedä. Tyypillinen saaristotila on kuitenkin kyseessä: pieni talo, ulkorakennuksia ja venevajat. Omenapuut ovat villiintyneet ja kasvaneet korkeutta. Pihakuusien latvat ovat kurottuneet jo korkealle.
Vanha kivilaituri johtaa kohti Ahvenkoskenlahtea, matalassa rannassa kasvaa tiheää kaislikkoa. Kaksi kumollaan olevaa puista soutuvenettä on rapistunut käyttökelvottomiksi jo vuosia sitten. Mankonen kertoo, että taloon tulee vesi omasta kaivosta. Rakennus lämpiää sähköllä. 50 neliön suuruisessa talossa on iso ullakko, jonka voi halutessaan nikkaroida asuinkäyttöön. Raivaamista tontilla riittää, sillä pihapuut ovat kasvaneet korkeiksi.

Kvarterskolan kiinnosti

Mankonen ja hänen virkaveljensä Kenneth Hansson myyvät kiinteistöjä kaupungin toimeksiannosta. Kohteet he olivat jakaneet sunnuntaina keskenään.
Näyttöjen saldo oli ihan mukiinmenevä.
Eniten katsojia oli Valkon koulukiinteistöissä, seitsemän asiakaskuntaa. Saman verran väkeä oli liikkeellä Pernajan kohteissa, entisessä kunnantoimistossa ja entisessä teknisessä virastossa. Molemmat sijaitsevat Pernajan kirkonkylän sivukirjaston naapurissa.

Kohtuullisen vilkasta

Ruotsinpyhtään entistä kunnantoimistoa kävi katsomassa 5-6 asiakaskuntaa, entinen terveystalo kiinnosti viittä ryhmää, rivitalokiinteistöä, eli entistä hammaslääkärin vastaanottoa, kävi katsomassa kolme asiakasryhmää.
Marinkylän merenrantakiinteistö kiinnosti kahta asiakasporukkaa.
– Tungosta ei ollut, Toni Mankonen kertoi.
Miten moni asiakas oli liikkeellä tosimielellä, on Mankosen mukaan vaikea arvioida. Kuntoarvioita tilattiin kuitenkin muutamia, joten uteliaisuutta vakavampaakin kiinnostusta kohteisiin löytyi.
Kaupungin kohteille on määritelty hintapyynnöt. Lisäksi kaupunki on määritellyt jokaiselle kohteelle minimihinnan, jonka ylittyessä teknisellä johtajalla on mahdollisuus solmia kaupat. Minimihinnat eivät ole kiinteistönvälittäjien tiedossa.

Marita Itävuori
marita.itavuori@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI