|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomi hävisi tyttöjen jalkapallon MM-kisoissa ? vastustajalla oli ajatus edellä (13.11.2018 23:18)
Tutkija: GPS-häiriön taustalla voi olla Venäjän Shoigun uhkaus Suomelle (13.11.2018 20:13)
Kohukuski Esteban Ocon uhkaa Valtteri Bottaksen paikkaa (13.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Moni Svartholmaan halunnut jäi rannalle
25.08.2015Laivasillalta yleisökuljetuksella Svartholmaan pyrkineitä jäi viikonloppuna rannalle poikkeusjärjestelyjen ja ontuvan tiedotuksen vuoksi.

LOVIISA Loviisa kertoi lehdistötiedotteella sekä omilla sivuillaan, että Svartholmaan ei järjestetä kuljetusta Laivasillalta 15.-16.8. Loviisan Sanomat kertoi liikennöintimuutoksesta perjantaina 14.8.
Suomen Saaristokuljetus oli ilmoittanut syyksi alusrikon. Tiedotteessa kerrottiin, että saareen pääsee Österstjernanilla 22.-23.8. sekä 29.-30.8. Kun ihmisiä oli laiturille viime viikonloppuna saapunut, heille oli todettu että vain etukäteisvarauksilla pääsee kyytiin, mikä herätti hämmennystä ja kiukkuakin, kun useita halukkaita saareen menijöitä jäi rannalle.

Loviisan matkailusihteeri Lilian Granberg kertoo Suomen Saaristokuljetuksen tilanneen Österstjernanin hoitamaan yhteyskuljetukset Svartholmaan kauden loppuun, koska heillä on itsellä alus rikki.
- Ilmeisesti jonkinlainen konerikkomus, tämä on ok sopimuksen mukaan. 15.-16.8. Svartholmaan ei ole ollut kuljetuksia, koska Österstjernanilla oli jo entuudestaan varattuja risteilyjä aluksellaan niille päiville, jotka he totta kai hoitavat ensisijaisesti. Valitettavasti muita korvaavia aluksia ei ole saatavilla mistään lyhyellä varoitusajalla, Granberg toteaa.

”Väärinkäsitys”

Österstjernanilla oli 22.8. yksi menovuoro kello 11 sekä paluu kello 14. Myös tulevana viikonloppuna on yksi menovuoro kello 11 sekä paluu kello 14.
- 22.8. reitillä on ollut myös 15 hengen ryhmä, joka oli varattu etukäteen todennäköisesti jo keväällä. Loput paikat olisi pitänyt myydä tulojärjestyksessä. Tässä ehkä käynyt joku väärinkäsitys minun ja Österstjernanin välillä, Granberg arvioi.
Hän pitää käytäntönä kuitenkin sitä, etteivät yksittäiset matkustajat etukäteen varaa paikkoja. Tulevanakaan viikonloppuna ei siis etukäteisvarauksia tarvitse tehdä. Tila voi toki loppua pian kesken, jos aluksella on jo sovittuja ryhmävarauksia tehty jommallekummalle päivälle.
- ”Ylibuukkauksia” ei normaalisti paljon tapahdu, mutta aina silloin tällöin näinkin voi käydä, yleensä kaikki matkustajat mahtuvat mukaan, hän mainitsee.
Hän arvelee, että viime viikonlopun hienot kelit lisäsivät halukkaiden Svartholmaan matkaajien määrää, eivätkä kaikki mahtuneet noin 25-30 paikan määrään.
- Tämä on tietysti todella ikävää ja olemme kaikki pahoillamme tästä. Svartholman saari on yksi meidän sääoloista riippuvainen kohde. Kun on huono keli, niin on hiljaista ja kun on hyvä keli, niin on paljon väkeä. Resursseja ja kalustoa reagoimaan sääolosuhteiden mukaan kun meillä valitettavasti ei ole, perustelee Granberg.
Hän myöntää, että tiedotus olisi voinut toimia paremmin.
- Tietoja kuljetuksista annettiin tiedotteilla, nettisivujen ajankohtaisissa sekä Facebookissa, myös yrittäjät olivat tästä tietoisia. Isompi lappu lähtörannasta toki taisi tällä kertaa puuttua, sen asian korjaamme välittömästi.
Saaristokuljetus Oy:n palvelujohtaja Mari Impola kertoo, että Svartholmaan liikennöinyt m/s Maria on parhaillaan Vuosaaressa ja liikennöintikunnossa, mutta alus ei enää tänä vuonna ole tulossa Loviisaan.
- Kalustorikkoja on ollut. Maria on Vuosaaressa ja kunnossa, mutta ei enää tänä kesänä tule Loviisaan. Olemme sopineet, että Österstjernan hoitaa tulevan viikonlopun vuorot, Impola kertoi.
- Ensi kesän laivoista ei vielä ole päätöksiä, mutta Loviisaan tulee sellainen alus, jonka kapasiteetti riittää siihen liikenteeseen, Impola toteaa.

Lovarin Facebook -sivujen kommentteja

Mene leirintäalueelle telttailemaan siksi aikaa kun odotat Svarholman lossia...ai niin, eihän siellä saa telttailla...
Bengt Kullberg

Jos olisin tiennyt, että pitää olla ennakkovaraus olisin sen toki ajoissa tehnyt, mutta nyt niin minä kuin todella moni muukin oli siinä uskossa ettei varausta tarvita. Kelle lie paikat menneet, kun täyttä oli jo 10.30. Tällä kelillä olisi kannattanut ajaa useampikin reissu.
Anu Plit

Päästiin tänään mukaan kun eilen yritettiin mennä eikä päästy mutta saatiin varaus tälle päivälle. Miksi normaalisti liikennettä ajava yrittäjä ei hoitanut pois ottamansa aluksen tilalle muuta alusta? Loviisan alus otettiin paikkaamaan Porvoon liikenteessä konerikon saanutta alusta. Österstjerna-alus joutui sijaiskärsijäksi, sillä tänäänkin jäi moni matkustaja ulkopuolelle. Missään ei ollut puhelinnumeroa jonne olisi voinut soittaa ja varata matkaa etukäteen. Todella huonoa tiedottamista ja valvontaa, sillä alus oli ollut jo pitemmän aikaa poissa liikenteestä. Österstjerna-alus liikennöi yhdistyspohjaisena eli tuskin se olisi voinut tehdä kahta matkaa ja se saa ottaa ainoastaan 30 matkustajaa.
Liisa Lindsberg-Mattsson

Kaupungin tiedotuskanavat ovat aika onnettomat ihan normaalioloissakin, saati sitten poikkeustapauksissa.
Pirkko Nyström

Auli Henriksson
auli.henriksson@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI