|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Elina Lepomäki: ?Suomesta tulee käytettyjen autojen loppusijoituspaikka ? Autovero on poistettava? (20.11.2018 13:31)
Tutkija: Hurja teoria Vladimir Putinin aikeista leviää ? Näin Venäjä kiristää otettaan Valko-Venäjällä (20.11.2018 13:11)
Petteri Orpo: Suomessa ihan pian liikaa kouluja ja päiväkotipaikkoja ? syntyvyyslukujen konkreettinen seuraus kohta totta (20.11.2018 12:52)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Leirintäalueelle on tultava aukioloaikaan
31.07.2015Tamminiemen lomakeskus on viime päivinä saanut sosiaalisessa mediassa kritiikkiä tiukoista säännöksistä aukiolojen suhteen.

Karavaanareita on joutunut kääntymään toisaalle, ja keskiviikkona ravintolayrittäjä Monika Grönqvist päästi brittituristeja telttoineen majoittumaan ilmaiseksi Ölvin-ravintolan tuntumaan pihamaalle, anniskelualueen ulkopuolelle. Tamminiemen leirintäalueen portilla juuri nuorten käännytyksen aikaan ollut lenkkeilijä kertoo, että kello oli vähän yli seitsemän kun nämä nuoret, urheilullisen oloiset turistit olivat hakeutumassa leirintäalueelle. Lomakeskus oli sulkeutunut kuudelta, mutta lenkkeilijä kertoo nähneensä yrittäjän olevan vielä paikalla ja porttienkin olevan auki ja ihmettelevänsä, miksei voitu joustaa, kun ylimääräistä matkaa kotoa alueelle ei olisi tässä tapauksessa tullut. Grönqvistille Kotkasta Loviisaan pyöräillyt kolmikko oli kertonut, että heille oli sanottu leirintäalueella, ettei telttojen kanssa saa yöpyä.
- He tulivat kysymään neuvoa, minne voisi teltan laittaa. He olivat jo väsyneitä ja järkyttyneitä siitä, jos pitää ajaa vielä Porvooseen yöksi. Kaupasta he olivat ostaneet kalaa, jota olivat ajatelleet grillata leirintäalueella, kertoo Grönqvist.
Sympaattinen Grönqvist otti nuoret ”kummitädin” suojiin ja nauraa, että nyt on yöpaikka Lontoossa.

”Hyökkäyksiä”

Loviisan kaupunki omistaa lomakeskuksen maan ja kiinteistöt ja ulkopuolinen yrittäjä on vuokrannut matkailutoiminnan. Tamminiemen lomakeskuksen Jouni Vesanen kokee somessa jaetut kielteiset kommentit hyökkäyksinä. Vesanen painottaa, että leirintäalue toimii aukioloaikojen puitteissa. Niidenkin ulkopuolella pääsee majoittumaan, mutta joutuu maksamaan ylimääräisen maksun, koska yrittäjä joutuu tulemaan kotoa takaisin alueelle.
- Tämä on liiketoimintaa, jota koskevat tiukat määräykset, majoittujien on oltava sisäänkirjautuneina.
Vesanen listaa riskejä, joita syntyy, jos aukioloaikojen ulkopuolella saisi omin päin tulla majoittumaan. Vaunuilija voisi olla jo aamuhämärissä lähtenyt maksamatta, myöhäisistä majoittujista on häiriötä jo alueelle asettuneille ja koska alueen puiston puusto on vanhaa, voisi väärään paikkaan telttansa pystyttänyt saada putoavasta oksasta päähänsä.

Paikat märkinä

Tämän kesän ongelma on ollut sateinen keli. Vesanen toteaa, että puolet vaunupaikoista on käyttökelvottomia etenkin isommille vaunuille.
- Alue, joka on majoitusluvissa merkitty telttailuun, on tällä hetkellä märkää lettoa, sinne ei voi telttaa laittaa eikä niitä saa määräysten mukaan sijoittaa myöskään vaunujen keskelle. Portilta voi näyttää vihreältä ja hyvältä, mutta jo kahdessa päivässä pienikin asuntovaunu on vajonnut vanteita myöten alas. Kuoppia olemme täyttäneet tämän kesän, kuvailee Vesanen.
Hän lisää, että kaikki tilat on pidettävä lukittuna, niin vessa- kuin suihkutilat, koska asiattomia oleskelijoita tulisi muuten paikalle. Yöaikoina leirintäalueella on vuosien varrella sattunut ja tapahtunut ja poliisiakin on tarvittu rauhoittamaan matkailijoita.
- Meillä on vastuu heistä, jotka ovat majoittuneet alueelle.

Joka kesäistä

Vesanen kertoo vastaavaa palautetta tulevan joka kesä. Kaupungin kanssa on palaveerattu siitä, miten yrittäjät voisivat paremmin palvella asiakkaitaan, jotta kielteistä palautetta ei tulisi. Vesanen pitäisi tärkeänä, että alueelle saataisiin huoltorakennus.
- Jo kolme vuotta sitten keskusteltiin kaupungin kanssa ja elinkeinopäällikkö lupasi ottaa alueen kehittämisen asiakseen, mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut. Kaupungin budjetti alueen kehittämiseen on ollut viimeiset kolme vuotta nolla euroa.
Ainoa kannattava toiminta alueella on hotellin pyörittäminen. Vesanen sanoo, että ilman sitä ei vaunupaikkoja kannattaisi pitää tarjolla.
Hän huomauttaa, ettei Tamminiemen leirintäaluetta voi verrata karavaanariyhdistysten alueisiin. Niitä alueita eivät koske tiukat viranomaismääräykset, joita valvovat niin paloviranomainen kuin terveystarkastajakin ja vakuutukset on oltava kunnossa.

Aukioloajat tienvarsikyltteihin?

Sitä, voisiko aukioloajat laittaa näkyviin ennen kuin matkailija kääntyy Loviisaan, ettei tule turhaan, ei Vesanen pidä tarpeellisena. Hän sanoo, että yksi sadasta asiakkaasta on sellainen, joka tulee aukioloajan jälkeen tai ei tiedä sitä.
- Suurin osa soittaa etukäteen ja tiedustelee, mihin mennessä on tultava, hän sanoo.
Telttailijoille ei Tamminiemessä ole myöskään sellaisia palveluja, joita Vesanen sanoo heidän olettavan olevan, kuten makuualustoja ja omia keittiöitä. Alueella yöpyy Vesasen mukaan teltoissa kuitenkin säännöllisesti pyörämatkailijoita.
Asiakkaista noin 30 prosenttia on tänä kesänä ollut ulkomaisia.
- Eurooppalaisiin matkailijoihin sateinen kesä ei ole vaikuttanut, kotimaisiin kyllä.
Kausipaikkalaisia Tamminiemi ei käytännössä ota, muutama pitkäaikaispaikkalainen on ollut sen kuusi vuotta, jota nykyiset yrittäjät ovat aluetta luotsanneet, mutta muuten halutaan turvata päivämatkalaisille paikkojen riittävyys.

Muutamia valituksia

Loviisan kaupungin matkailusihteeri Lilian Granberg kertoo kaupungille tulleen muutamia valituksia pois käännytetyiltä matkailijoilta. Hän toteaa, että yrittäjillä on vapaat kädet yritystoiminnan suhteen, kaupunki ei ole määritellyt miten alueen tulisi olla avoinna.
Granberg arvelee, että lisäkylttiä tien varsien camping-kylttiin, jossa kerrottaisiin aukioloajat, on vaikea saada tienpitäjältä.
- Hyvä, että on saatu edes se camping-kyltti.
Loviisan keskustan alueella ei muita leirintäaluepaikkoja ole. Granberg myöntää, että jos pyöräillä tai vaunulla liikkeellä oleva turisti näkee camping-kyltin, uskoo hän sinne pääsevänsä.
Hän muistelee, että Rönnäsin saaristomuseolle vievän tien varrella on asuntovaunussa tai teltassa yöpyville paikka.
Nykyisillä yrittäjillä on sopimus Tamminiemen Lomakeskuksen matkailutoiminnan vuokraamisesta vuoden 2018 loppuun saakka.

Auli Henriksson

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI