|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ihmetys suomalaisesta systeemistä: Lomatoimintaa tuetaan julkisista varoista, kansanedustajille +2000 ?/kk Veikkaukselta (21.11.2018 19:26)
Suomi puuttuu Afrikan metsäkatoon ? Juha Sipilältä miljardien aloite EU:lle (21.11.2018 18:33)
Viisi puoluejohtajaa rajoittaisi lakko-oikeutta Suomessa (21.11.2018 18:24)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Lauantaina meillä on häät
30.06.2015Ulla Hakasen ja Jari Gröndahlin ruusuhäitä vietetään ensi lauantaina Loviisan kirkossa läheisten ja kaikkien avoimesta tapahtumasta iloitsevien läsnä ollessa.

LOVIISA Ruusumorsian ja -sulhanen pyrähtävät haastatteluun kuopuksensa kanssa. Päällimmäistä tohinaa ovat aiheuttaneet kommellukset puku- ja asustetilauksissa, Ulla Hakanen ja Jari Gröndahl kertovat. Nettikaupasta tilattu maailman ihanin ruusuinen hääpuku osoittautui kelvottomaksi. Jari näyttää kuvaa unelmasta ja kertoo värikkäin sanakääntein, miten saapuneen tilauksen päälle ommellut ruusut muistuttavat lähinnä rollingstones-huulia ilman kieltä.
Hääpuku hankittiin sitten helsinkiläisestä morsiuspukuliikkeestä ja sulhasen äiti lupautui pienentämään pukua hieman, koska liike ei olisi enää ehtinyt korjausta tehdä. Tytärten mekkoja ja kenkiä ynnä muita asusteita vielä odoteltiin perjantaina. Jari oli tiukannut missä ne viipyvät ja kolmen-neljän päivän päästä kuljetuksen luvattiin olevan perillä.
Ullakertoo, että muuten häätarpeisto koristeluineen on koossa, sillä hän on kerännyt sitä vuosien mittaan. Kun ruusumorsiamen työtoverit laulavat Laivasillalla ”Saan vihdoinkin häävalssiin rakkaimman johtaa”, Tuula Valkaman sanat ovat tämän parin kohdalla todemmat kuin saduissa. Avioituminen on liikkunut heidän suunnitelmissaan eestaas jo pitkään.

Match ravintolalaivassa

Ensitapaamisesta Riverboat-ravintolassa Helsingissä on pyöreät 25 vuotta. Ulla oli istunut ystävineen pöydässä, kun Jari käveli ohi.
– Onkohan tuo tyttö vai poika, Ulla kommentoi pitkälettistä miestä tutuilleen.
– Mä olen mies, voin vaikka näyttää sinulle jos haluat, Jari heitti.
Tutustuminen alkoi tästä, vuonna -94 pari meni kihloihin ja sittemmin Ulla muutti Jarin kotikaupunkiin Loviisaan. Täällä syntyivät nyt 17-vuotias Nathalia ja 11-vuotias Madeleine. Ulla työskentelee laboratoriohoitajana terveyskeskuksessa ja Jari entisöi ja verhoilee, muun bisneksen ohessa. Perhe asuu Valkossa vuokraomakotitalossa ja haaveilee talon ostosta. Lisäksi gotlanninruss-poni Wallyn seuraksi haluttaisiin pitkäharjainen friisiläishevonen, barokkihevonen kuten Jari esittelee kaipuun kohteensa.
Ilmenee, että Jarin haaveet ylipäänsä ovat aika lailla isompia kuin Ullan, ja se oli yksi syy häiden siirtymiseen.
– Olen ihan liian suurella egolla varustettu, Jari kuvailee itseään.

Uusia ovia

Ulla toteaa tahtoneensa pienet häät ja miettii nyt, miten lopulta hääpäivässä on julkista vain vihkiminen ja häävalssi Laivasillalla, ja niiden jälkeen päästään viettämään yksityistä hääjuhlaa. Ringborgiin on kutsuttu 80 vierasta, yhteisenä kompromissina. Kompromissiksi Jari nimeää valssin opettelunkin.
– Olin päättänyt että en tule koskaan tanssimaan, mutta opettelin wienervalssin askeleet, hän sanoo ja kaivaa kännykästä hitaamman version Tapio Rautavaaran laulamana tunnetusta häävalssista. Sen mukaan pari pyörähtää juhlavasti wienervalssin. Saman tien sulhasmies innostui tanssimisesta ja tahtoo jatkaa opettelua puolisonsa kanssa. Perheessä Madeleine harrastaa aktiivisesti tanssia ja esiintyy myös vanhempien hääjuhlassa.
– Meidän tytöt ja heidän ystävänsä laulavat ja soittavat kitaraa, Ulla mainitsee illan ohjelmasta.
Kirkkovihkimisen toimittaa ruusuhäissä tuttuun tapaan rovasti Veli-Matti Hynninen. Hän on sitäpaitsi Jarin rippipappi ja kastanut perheen molemmat lapset.

Juhlan aihetta

Ulla ja Jari kertovat, että kolme vuotta sitten tapahtunut vaikea autokolari sysäsi asioita uuteen muottiin ja oli ehkä isoin vaikuttava tekijä avioliiton päätöksessä. Sattumien summana koko perhe oli yhdessä pakettiautossa menossa valtatie seitsemällä Kotkan suuntaan, kun vastaan tullut henkilöauto joutui vesiliirtoon ja ajautui päin perheen autoa. Fyysisten murtumien ja ruhjeiden ohella tapahtuma oli iso järkytys, kun mukana oli koko pesue. Jari kertoo hakeneensa tasapainoa pitkän aikaa.
– Se jotenkin laittoi minun elämänarvot ja koko homman uusiksi, hän toteaa.
– Toinen pointti on, että meidän täytyy nyt juhlia, kun Jari täyttää syksyllä 50 vuotta, Ulla lisää.
Molemmat ovat syntyneet lokakuussa ja he nauravat että astrologian mukaan heidän ei pitäisi ollenkaan tulla toimeen keskenään. Ilmajoelta syntyisin oleva Ulla ja vanhemmiltaan just selvittämänsä mukaan Kuhmoisista ja Orimattilasta Porlammin Lipon kautta Loviisaan juurtunut Jari ottavat rohkean askeleen. Julkiset ruusuvihkiäiset on parille sekä spontaani että harkittu teko.

Marke Kalliola
toimitus@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI