|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Eduskunta äänestää 19 euron säästöstä autoilijalle: Kokoomuslainen yllätti keskustelussa ? ?Tämä on kyllä tosi erikoinen esitys? (21.11.2018 12:16)
Nyt tuli konkreettinen esitys: Sosiaaliturva uusiksi ? Jokainen ansaittu euro vähentäisi etuuksia 0,6 eurolla (21.11.2018 10:41)
Ylen MOT: Tätä ?sokerideittailu? todella on ? seksikauppaa, jossa mukana myös alaikäisiä (21.11.2018 09:41)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Liittymän valmistuttua tehdään ohituskaistapyörätie
23.06.2015Koskenkylä-Kotka -tiehankkeessa rakennetaan myös uusia kevyen liikenteen yhteyksiä. Onko mahdollista saada Ruotsinpyhtään liittymän uuden pyörätien ja Tesjoen väliin jäävä pätkä rakennetuksi jossakin vaiheessa?

LOVIISA/RUOTSINPYHTÄÄ Työpäällikkö Kari Kytömäki Destia Oy:stä kertoo, että parhaillaan tiehankkeessa on työn alla Loviisan itäinen kiertoliittymä tiellä 170.
– Päällystämään päästään viimeistään kesä-heinäkuun vaihteessa.
Seuraavaksi ryhdytään muutostöihin, joilla Ruotsinpyhtään liittymästä Loviisaan päin olevasta vanhan tien ohituskaistasta rakennetaan kevyen liikenteen väylä.
– Loviisan puolella Ruotsinpyhtään eritasoliittymästä laskee mäki, jossa ohituskaistan kahden kilometrin osuus rakennetaan pyörätieksi.
– Kalusto siirtyy ohituskaistaosuudelle heinäkuun alkupuolella, ja heinä-elokuussa tehdään ohituskaistan osuus, Kytömäki aikatauluttaa.
Uusien kevyen liikenteen väylien tarkoituksena on saada turvalliset ja sujuvat yhteydet esimerkiksi moottoritien varressa oleville bussipysäkeille, linjataan liikenneviraston Koskenkylä-Kotka-hankkeen selostuksessa. Hankkeessa rakennettavat kävely- ja pyörätiet nivotaan olemassa oleviin kevyen liikenteen väyliin.

Pyörätietä pääsee tällä hetkellä ajamaan Loviisan keskustasta Tesjoelle, kuuden kilometrin matkan melkein Marinkylän risteykseen asti. Ohituskaistasta muunnettavan pyörätien päättymisestä jää vielä runsaan neljän kilometrin pätkä, ennen kuin yhytetään Tesjoen suunnasta vastaantuleva pyörätie.
Onko mahdollista saada tämä kevyen liikenteen väylän puuttuva pätkä rakennetuksi jossakin vaiheessa?
Kytömäki toteaa, että asia ei kuulu heidän urakkansa toimeksiantoon ja kehottaa olemaan yhteydessä ely-keskukseen. Projektipäällikkö Mari Ahonen Uudenmaan ely-keskuksesta selaa kevyen liikenteen väylien hankekoria. Tämä pätkä ei ole päässyt toteutettaviin, vaan löytyy B-luokan korista, jossa ovat muut kuin kärkihankkeiksi priorisoidut.

Valko jo toteutusputkessa

Ahonen toteaa, että Valkon kevyen liikenteen väylästä on jo tehty tiesuunnitelma.
– Valkon suunnitelma on ns. toteutusputkessa ja sitä olemme ruvenneet toteuttamaan.
– Se on sillä tavalla pitkällä, jos joskus saadaan sitä edistetyksi, Ahonen viittaa tiehankkeiden jumissa olevaan rahoitustilanteeseen.
Valkon kevyen liikenteen väylän rakentamiskustannukset maksaa ely-keskus kokonaan, koska hanke on laitettu alulle silloin kun ely-keskus vielä kustansi 100-prosenttisesti näitä hankkeita.
– Kaikki meidän kevyen liikenteen hankkeet toteutetaan nyt kuntien kanssa yhteistyössä. Kunta on rahoittamassa vähintään puolella kokonaiskustannuksista ja ely-keskus maksaa puolet tai 20 prosenttia.
- Meillä on 48 kuntaa Uudenmaan ely:n alueella ja kevyen liikenteen tarpeita yli 500 kohdetta. Niistä on priorisoitu tärkeimmät, joita kunnat haluavat edistää.
Valkon jälkeen seuraavana on Loviisan alueella Gislom-Kuggomin kevyen liikenteen väylä.
Kevyen liikenteen tarveselvityksessä vuodelta 2013 käytiin läpi Uudenmaan kaikki hankkeet. Priorisoinnissa otettiin huomioon tapahtuneet kevyen liikenteen onnettomuudet, hankkeen pituus, väestön ja koululaisten määrä ja koulun läheisyys, joukkoliikenne ja tien ajoneuvoliikenne, pientareen leveys ynnä muita tekijöitä.

Purolan väylä maataloustuella

Pyhtään kunta teki viime vuoden lopulla Purolan koulun lähistölle 2,5 kilometrin kevyen liikenteen väylän yhdessä Kaakkois-Suomen ely-keskuksen kanssa. Työpäällikkö Ari Lonka Pyhtään kunnasta kertoo, että tarpeeseen vaikutti päiväkodin ja alakoulun sijainti kapean ja mutkaisen tien vieressä.
– Tie johtaa koko Munapirtin alueelle ja siinä on paljon liikennettä.
Lonka tutkii, että koko hanke tuli maksamaan noin 745 000 euroa ja toteutettiin kunnan ja ely-keskuksen yhteistyönä. Kaakkois-Suomen ely-keskuksen projektipäällikkö Seppo Mielonen tarkentaa, että tilaajana oli kunta, toteuttajana Destia Oy ja ely-keskus oli mukana suunnittelutyön osalta ja maksamassa ei-tukikelpoisen osahankkeen, erillisen siltatyön kustannukset. Kunta sai osuutensa suurin piirtein rahoitetuksi maataloustuella. Ely-keskuksen alueella siirrettiin elinkeino-vastuualueelta myöntämättä jääneitä maataloustukia liikenne-vastuualueen käyttöön kolmeen kevyen liikenteen väylä -hankkeeseen.
– Pyörätien kilometrikustannus on hyvin häilyvä, noin 180 000 - 250 000 euroa. Noin 200 000 euroa keskimäärin ilman erityistöitä, kuten sillanrakennusta, Mielonen laskeskelee.

Liikenneturvallisuussuunnitelmaan

Uudenmaan ely-keskuksen Mari Ahonen mainitsee, että Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma valmistuu loppusyksystä. Suunnitelmaa ely-keskuksessa valmisteleva liikenneturvallisuussuunnittelija Jenni Rautiainen tutustuu maastokohteisiin asiantuntijoiden kanssa tällä viikolla. Tässä suunnitelmassa, joka tehdään yhdessä kaupungin kanssa, eri kevyen liikenteen väylähankkeita ja niiden kiireellisyyttä selvitetään tarkemmin.

Marke Kalliola
toimitus@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI