|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat hävisi Budapestissa ? hyvä varoitus hehkuttelun keskellä (19.11.2018 00:28)
Jokerit voitti ? vastustaja laittoi kunnolla omiin (18.11.2018 20:47)
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Haikon kartanolle yrityspalkinto, Pukaron Paronille kunniamaininta

14.05.2004Haikon kartanoa ja kylpylää pyörittävä Vuoristo-yhtiöt Oy on valittu maakunnan vuoden 2004 yritykseksi ja Lapinjärvellä toimiva Pukaron Paroni on saanut kunniamaininnan Itä-Uudenmaan maakuntaliiton ja Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön järjestämässä vuoden yritys kilvoittelussa. Palkinnot jaettiin maakunnan elinkeinopäivillä Porvoossa keskiviikkona.


Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön puheenjohtaja, toimitusjohtaja Tapani Myllys Sanka Oy:stä kertoi, että vuoden yrityspalkinnon valintaraati valitsi ehdostusten joukosta lopputarkasteluun viisi hyvin menestynyttä maakunnan yritystä. Teemana oli tänä vuonna "työllistävä palveluyritys", jonka puitteissa sopivaa yritystä etsittiin.
Aluksi raati kävi läpi yritysten kannattavuusluvut sekä luottotiedot.

Kannattavuus ja verkostoituminen kriteereinä

Kannattavuuden kehitystä tarkasteltiin viiden vuoden ajalta. Sen jälkeen arviointiin yrityksen verkostoitumista eli kuinka paljon yritys työllistää alihankinnoilla ja muilla tavoin maakunnan muita yrityksiä.
– Viimeisenä kriteerinä oli yritystoiminnan omintakeisuus eli Haikon Kartano ei ole pelkkä hotelli, vaan lisäksi kylpylä, kongressikeskus ja paljon muutakin. Samoin Pukaron Paroni ei ole pelkästään tyypillinen huoltoasema, vaan monipuolinen palvelukokonaisuus, kertoi palkintolautakunnan puheenjohtaja Tapani Myllys.

– Valinta ei ollut helppo. Ominaisuuksia tarkasteltiin taulukolla, jossa mikään yritys ei ollut kaikissa kohdin paras, mutta mikään viidestä yrityksestä ei myöskään ollut jokaisessa kohdassa huonoin, Myllys sanoi. Ero Haikon ja Pukaron Paronin välillä jäi niin pieneksi, että raati päätti palkita myös jälkimmäisen.
Palkintolautakunnan perusteluissa todetaan, että laajennettua, uudistettua, viihtyisää levähdys- ja ruokailupaikkaa, ostoskeskusta sekä tankkausasemaa Pukaron Paronia pidetään yksittäisten kulkijoiden, perheiden ja ryhmien virkistäytymispaikkana, joka sijaitsee Lapinjärven Pukaron kylässä 6-tien varrella Helsingistä 100 kilometriä Kouvolaan päin.

Monipuolinen palvelukokonaisuus

Liikeideansa mukaan matkailukeskus Pukaron Paroni tarjoaa asiakkailleen yhden katon alla mielenkiintoisen ja monipuolisen palvelukokonaisuuden. Palvelu on nopeaa ja sujuvaa. Kaksi selkeää kohderyhmää ovat ohikulkevat matkailijat ja lähiseudun asukkaat.
Pukaron Paronin kokonaisuuteen kuuluu ruokamarket, lahjamyymälä, löytömarket leluista työkaluihin, tehtaanmyymälä, makeistukku, kirjakauppa, puulahjatavaroiden erikoisliike, kukkakauppa, käsityö- ja matkamuistokauppa, parturi-kampaamo, kotileivonnaisten myyntipiste viikonloppuisin, kesätori, pikapankki, veikkauspiste sekä polttoainejakelupiste. Pukaron Paronissa on noin miljoona asiakaskäyntiä vuodessa.

Vuonna 2003 työpaikkoja oli keskimäärin 45. Kesällä 2003 työllistettiin 30 kesätyöntekijää, jolloin kokonaistyöpaikkoja oli 75. Paikkakunnalle tällä on suuri merkitys. Pukaron Paroni on paikkakunnan suurin kesätyöllistäjä.

Ketjuihin kuulumaton palveluyrittäjä

Kiitospuheessaan toimitusjohtaja Hannu Kohtaniemi kertoi juuri päättyneestä laajennuksesta, jonka tuloksena Pukaron Paronin pinta-ala yli kaksinkertaistui 1.100 neliömetristä 2.700 neliömetriin. Kohtaniemen mukaan kuutostien remontti on pienentänyt selvästi liikennevirtoja, mutta hän arveli asiakasmäärän kasvavan entisestään, kun uusi tie valmistuu.

-Kun aikanaan aloitimme yrittäjinä vanhalla linja-autovarikolla, otimme lainaa, jolloin pankit suorastaan tyrkyttivät lainoja. Emme tehneet siihen aikaan mitään markkinatutkimuksia, ja arvelen, että jos olisimme tehneet emme varmaan olisi uskaltaneet lähteä yrittämään, Kohtaniemi kertoi. Pukaron Paroni on yksi harvoista tienvarsien itsenäisistä huoltoasemapisteistä, joka ei kuulu mihinkään suurempaan ketjuun.

Vuoden 2004 palkintolautakuntaan kuuluivat puheenjohtajana toimitusjohtaja Tapani Myllys Itä-Uudenmaan kauppakamariyksiköstä, johtaja Risto Anttonen Itä-Uudenmaan kauppakamariyksiköstä, maakuntajohtaja Jaakko Mikkola Itä-Uudenmaan liitosta, toimitusjohtaja Veikko Vuoristo Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikkö. Vuoristo jääväsi itsensä, kun hänen yrityksensä pääsi alkukarsinnoista jatkoon. Raadin sihteerinä toimi Itä-Uudenmaan liiton edunvalvontapäällikkö Per-Stefan Nyholm.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI