|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Prisma: Joulun yksi hittilahja on jo selvillä ? 80% yöasuista ostetaan juuri nyt (11.12.2018 09:41)
Seksuaalirikokset: ?Tuomioiden alaraja ylös?, sanoo Leena Meri Ylellä (11.12.2018 08:46)
Kansanedustaja kokeili Uber-kuskin hommaa ? ?Tuntilaskutukseksi tuli 18,95 euroa bruttona? (11.12.2018 08:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Aurinko paistoi FinnSpringin järjestäjille ja kilpailijoille

04.05.2004Suunnistuksen keväinen suurtapahtuma FinnSpring oli järjestävälle seuralle OK Orientille suurponnistus. Kilpailujen johtaja Urpo Björklund saattoi olla maanantaina mieli keveänä, sillä järjestelyt onnistuivat nappiin kautta linjan ja kaiken lisäksi sää oli molempina kilpailupäivinä loistava.


–Nyt on oikein tyytyväinen olo. Olin jo etukäteen levollinen siitä, että järjestelyt ovat ajantasalla ja kaikki on kunnossa, kun tiesin kilpailukoneiston taidon ja asenteen, Björklund jakoi kiitosta 200-päiselle talkoojoukolle.
Negatiivisia kommentteja ei kuulunut 2.500 päisen suunnistajajoukon eikä yleisön keskuudesta lauantaina eikä sunnuntaina.
Pernajan Koskenkylän metsien maasto oli itä-uusmaalaiseen tapaan pikkuisen vaikea kulkuista ja paikoitellen suunnistajat joutuivat tekemään taivalta risukoissa.
–Ratamestarit olivat tehneet kuitenkin niin loistavat radat, että kuulimme pelkkää ylistystä. Risukoitakin pidettiin vain vaativana etenemisenä, Björklund totesi.
Ratamestareiden apuna oli parikymmentä apulaista, jotka tarkastivat jokaisen rastin hetkeä ennen kilpailua.

Rasti turmeltiin

Lauantaina henkilökohtaisten matkojen aikana sattui kesken kilpailun ikävä tapahtuma, kun H10-reittisarjan yksi rasti oli joutunut ilkivallan kohteeksi sen jälkeen kun yli puolet suunnistajista oli käynyt rastilla.
Järjestäjien tekemässä tarkastuksessa paljastui, että rastilipun kolme kiinnitysnarua oli leikattu poikki ja lippu oli heitetty maastoon. Lisäksi leimasimen kiinnistysteipit oli leikattu poikki.
Björklund kertoi, että varsinkin kokemattomimmat pienet suunnistajat olivat rastilla ymmällään, miten menetetellä.
Vuoden alusta voimassaolleen sääntömuutoksen mukaan rastireittiläisiä ei hylätä puuttuvan rastileiman vuoksi, vaan he saavat 10 minuuttia lisäaikaa jokaista puuttuvaa leimaa kohti. Koska virhe ei nyt ollut suunnistajien ei lisäaikoja annettu.
Kilpailujen johto teki rastin turmelemisesta rikosilmoituksen Loviisan poliisille.

Yllätys miesten kilpailussa

Miesten pääsarjassa koettiin lauantaina melkoinen yllätys, kun Vehkalahden Veikkojen Simo-Pekka Fincke kukisti suuren ennakkosuosikin rankinglistan ykkösen Jani Lakasen 12 sekunnilla.
Lakasen suoritus oli vakuuttava, mutta viimeisenä lähtenyt Fincke kiristi kuitenkin ohi, vaikka hän teki kahdella viimeisellä rastilla virheet, jotka hänen arvionsa mukaan verottivat loppuajasta yli minuutin.
Lakanen oli myöskin tyytyväinen suoritukseensa, vaikka hänelle tulikin pieni herpaantuminen raskaassa maastossa puolivälin jälkeen.
Naisten voittaja Marika Mikkola totesi monen maajoukkuesuunnistajan tapaan, että äskeinen raskas maajoukkueleiri Ruotsisa painoi jonkin verran jaloissa. Mikkolan ainoa uhkaaja oli kisan kakkonen Heli Jukkola, joka jäi hänestä 41 sekunnin päähän. Kärkikaksikko erottui selvästi muista.

Jani Lakanen nosti Deltan kärkeen

Miesten viestissä ratamestari Pekka Vuorinen odotti mielenkiintoista loppuratkaisua, koska hajonnasta johtuen ankkurit joutuivat haastavien valintojen eteen valitessaan reittivaihtoehdoista parhaan. Viimeisen kilometrin kova nousu oli raskas, mutta Vuorinen totesi, että tästä huolimatta joukkueiden järjestyksen ratkaisi varmasti suunnistaminen.
Voittaja Deltan ykkösjoukkue lähti viimeiselle osuudelle kolmantena. Ankkuri Jani Lakanen nosti Deltan ennen loppurasteja ykköseksi, eikä häntä enää yllätetty viimeisillä kilometreillä.
Jani Lakanen lähti Jonne Lakasen hyvän pohjustuksen ansiosta hyvistä asemista ja hän tiesi, että normaali suoritus varmaankin riittäisi voittoon.
Lakanen oli alkuverryttelyyn ryhtyessään hieman epävarmoissa tunnelmissa, koska lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa reidet olivat menneet melkoisen tukkoon. Verryttelyssä oikea tuntuma löytyi, eikä hänellä ollut matkan aikana vaikeuksia. Lakanen kiitteli viestin karttaa, joka oli niin hyvä, että sitä pystyi lukemaan täydessä vauhdissa.
Loppukahinoissa pätevyytensä hyvänä viestinviejänä monesti osoittanut Toni Louhisola nosti Turun Metsänkävijät toiseksi. Pasi Ikonen juoksi ankkuriosuuden nopeimman ajan 42.23 ja sillä hän nosti SK Pohjantähden kuudennelta sijalta kolmanneksi.

Mukava perhetapahtuma

FinnSpring ei ole pelkästään huippujen suunnistuskilpailu. Suuri enemmistö mukana olleista suunnistajista on tavallisia kilpasuunnistajia ja harrastajia, joille paras palkinto on mahdollisimman ehyt suoritus.
-Perheelle suunnistus sopii hyvin, kertoi Virpi Hyyrynen paimentaessaan jälkikasvuaan Arttua, Aapoa ja Nooraa. Hän oli lauantaina lastenvahtivuorossa, kun aviomies Jyrki juoksi henkilökohtaisessa kilpailussa. Sunnuntaina osat vaihtuivat Virpin juostessa viestissä.
Noora oli myös kilpailemassa sarjassa 10RR. Vasta 8-vuotias tyttö selvitti reitin läpi mallikkaasti. Vain yhtä rastia hän sai etsiä hetken.
Hyyrysillä suunnistus on luonnollinen valinta perheen yhteiseksi harrastukseksi. Äiti Virpi aloitti rastien etsimisen 7-vuotiaana ja aviomies Jyrki 12-vuotiaana. Lisäksi Virpi Hyyrysen isä, sisko ja veli ovat myös suunnistaneet.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Jouni Lappalainen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI