|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ässien uusi valmentaja avasi voitolla ? HIFK:n käyrä ollut laskeva (14.11.2018 22:07)
Jokerit voitti ? Hjalliksen myynti-ilmoitus varasti illan shown (14.11.2018 21:56)
Harakka: ?Mihin ministerin ylimielinen tuomio perustuu?? ? Lukuja jopa Orpon omalta ministeriöltä (14.11.2018 20:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kunnanhallitus lopetti Lapinjärven koulutuskeskuksen tulospalkkauskokeilun

30.04.2004Lapinjärven kunnanhallitus päätti maanantaina, että koulutuskeskuksen tulospalkkauskokeilu päättyy. Päätöksen mukaan koulutuskeskuksen henkilöstölle voidaan maksaa vuoden 2003 tuloksen perusteella tulospalkkiot koulutuskeskuksen lautakunnan sopimalla tavalla. Vuotta 2004 koskevien kannustusjärjestelmien käyttöönoton kunnanhallitus pisti uuteen valmisteluun.


Koulutuskeskuksessa on ollut käytössä tulospalkkausjärjestelmä vuodesta 2000 lähtien siten, että edellisen vuoden tulosta on arvioitu seuraavana vuonna. Alkuperäisen sopimuksen mukaan kyseessä on kokeilu, jota jatketaan kolme vuotta. Saatujen kokemusten perusteella päätetään kokeilun laajentamisesta koskemaan koko kunnan henkilöstöä.
Kunnanjohtajan ehdotuksessa, joka olisi mennyt valtuustoon, ehdotettiin tulospalkkausjärjestelmää pysyvään käyttöön koulutuskeskuksessa tämän vuoden alusta lukien. Samalla kunnanhallitus olisi ehdottanut valtuustolle, että kunnan muuta henkilöstöä koskeva kannustinjärjestelmä otettaisiin käyttöön vuoden 2005 alusta lukien. Tämä järjestelmä pohjautuu vuosittaisen tilinpäätöksen tulokseen.

”Vuosien kehittämistyö valuu hukkaan”

Koulutuskeskuksen henkilökunta oli hyvin pettynyt kunnanhallituksen päätökseen hyllyttää keskuksen tulospalkkausjärjestelmä. Päätös merkitsee sitä, että tulospalkkaus on lopetettu ainakin tältä erää. Vuosi 2004 on melkein puolivälissä, joten kuluvalta vuodelta asia on jo mennyt ohi.
–Tietysti on suuri pettymys, että hyvin toiminut tulospalkkausjärjestelmämme näin kepein perustein hylättiin tai muodollisesti lykättiin loputtomia jatkoselvityksiä varten. Ei ole mukavaa, kun vuosia kestänyt kehittämistyö valuu tosta vaan hukkaan, purki koulutuskeskuksen johtaja Eero Soinio tunnelmiaan keskiviikkona.
Soinio toteaa, että käytännössä koulutuskeskuksen tulospalkkauksen tyrmäsivät kunnanhallituksen demarijäsenet Ari Koivisto ja Veijo Peltonen.
–He ovat vuodesta toiseen kovakouraisesti ja määrätietoisesti vastustaneet tulospalkkauksen kehittämistä kaikissa eri yhteyksissä. Nyt koko kunnanhallitus kääntyi heidän linjalleen. Olen hyvin pettynyt näihin muutamaan kunnallispoliitikkoon, jotka ihan asenteellisista syistä vastustavat tulospalkkausta, Soinio suomi.

Kysymys valtuustoon?

Kunnanvaltuusto on joka vuosi hyväksynyt tulospalkkauksen käytön koulutuskeskuksessa. Myös kunnan yhteistyötoimikunnassa on suhtauduttu osin myönteisesti tulospalkkaukseen, koska siitä on toivottu mallia ja esimerkkiä, jota voitaisiin soveltaa kunnan muissa työyksiköissä.
Soinio toivoo, että kunnanvaltuusto puuttuisi nyt asioiden kulkuun.
–Toivon, että meidän kunnanvaltuustomme, joka on viime aikoina monissa asioissa ollut uudistusmyönteisempi ja avarakatseisempi kuin kunnanhallitus, ottaisi asian vielä esille ja uuteen käsittelyyn. Uskon, että meidän valistuneet kunnanvaltuutettumme haluavat, että meidänkin kunnassa tapahtuu uusia asioita ja uudistuksia myös työelämän kysymyksissä.
Koulutuskeskuksen vs. siivoustyönohjaaja Sari Nurmi ei myöskään peittele pettymystään.
–Harmittaa ihan hirveästi nimenomaan koko kunnan henkilöstön puolesta, kun niin onnistunut kokeilu lakkautetaan. Nyt tavallaan vedetään matto kaikkien alta. Ihmetyttää todella, mitä kunnallispoliitikkojen päässä liikkuu.

Ulkopuolinen tutkimus kiitteli

Kunnanjohtaja Peter Backman arvioi, että kolmivuotinen tulospalkkauskokeilu oli hyvin onnistunut. Tässä hän viittaa kunnanhallituksen päätöksellä tehtyyn tutkimukseen.
Arvioijaksi valittiin maan arvostetuin tulospalkkausjärjestelmien tutkimuslaitos Teknillisen Korkeakoulun Työpsykologian ja johtamisen laboratorio. Tutkimus tehtiin tutkija, valtiotieteen maisteri Anu Hakosen johdolla.
Tutkimuksen lopputulos oli, että koulutuskeskuksen tulospalkkausjärjestelmä on selkeästi Suomen parhaimpia. Tutkimuksen arviot järjestelmästä olivat kaikin puolin myönteisiä ja kehuvia.
Backman katsoo, että koulutuskeskuksen tulospalkkiotaso on liian kova sovellettavaksi koko kunnan henkilöstöön. Taso on selvästi yli kuntien maksaman keskiarvon.

Keskustelun paikka

Kunnanjohtaja näkee, että tulospalkkiojärjestelmää tarvitaan koko kunnan henkilöstölle, mutta nyt tarvitaan laajaa keskustelua, joka selvittää, mitä poliittiset ryhmät asiasta ajattelevat. Tilaisuus näkemysten vaihtoon avautuu seuraavan valtuuston kokouksen jälkeen pidettävässä iltakoulussa. Siellä evästetään yhteistyötoimikuntaa, jos ryhdytään laatimaan ohjetta tulospalkkauksesta koko henkilöstöä koskien.
–Toivon todella, että ei tule turhia vastakkainasetteluja, Backman toivoo ja lisää, että hän kyllä ymmärtää koulutuskeskuksen henkilöstön pettymyksen.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Jouni Lappalainen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI