|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Tass: Venäjän mukaan Suomella ei todisteita GPS-häirinnän alkuperästä (19.11.2018 17:47)
Kokoomusvaikuttaja: Suomeen +10 000 maahanmuuttajaa vuodessa tai palvelut alas ? Rinteen eläkelupaus on ?pyramidihuijaus? (19.11.2018 16:24)
Näkökulma: Nyt suomalaiset haravoimaan ? me Trumpin sanaa ymmärtämättömät mokasimme (19.11.2018 12:40)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Pyhtääläismiehen surmasta syytettynä kaksi miestä

23.04.2004

Kotkalainen kihlakunnansyyttäjä Tea Talvela vaati vuonna 1981 syntyneelle kotkalaismiehelle rangaistusta taposta, kun Pyhtään surmajutun käsittely alkoi Loviisan käräjäoikeudessa eilen. Vaihtoehtoinen rangaistusvaatimus oli törkeä kuolemantuottamus.


Pyhtääläiselle vuonna 1976 syntyneelle miehelle syyttäjä vaati rangaistusta avunannosta tappoon sekä vaihtoehtoisena rangaistuksena tuomiota törkeästä kuolemantuottamuksesta. Syyttäjä vaati taposta syytetylle 10 vuoden vankeusrangaistusta ja tappoon avunannosta syytetylle kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta.
Molemmat miehet kiistivät syytteet.
Asianomistajien lakimies vaati myös toiselle syytetylle rangaistusta taposta.

Miessurma tapahtui Pyhtään Siltakyläntiellä viime tammikuussa. Poliisi tavoitti syytetyt jo seuraavana päivänä.
Syytteen mukaan miehet lähtivät 25. tammikuuta Siltakyläntiellä sijaitsevaan omakotitaloon ja yrittivät väkisin sisään talossa sijaitsevaan asuntoon. Lopulta kotkalaismies ampui neljän metrin päästä yhden laukauksen oven läpi asuntoon.
Oven takana seissyt vuonna 1968 syntynyt pyhtääläismies sai äänenvaimentimella varustetun tarkkuusrevolverin 22 kaliiperin luodin silmien väliin. Hän kuoli välittömästi.
Syyttäjän mukaan miehet tulivat asunnolle aikeenaan kostaa, joko tappamalla tai tekemällä fyysistä väkivaltaa kohteelle. Koston taustalla oli syyttäjän mukaan kyseisten miesten yhteisen naistuttavan kertomus, jonka mukaan asunnossa majaillut mies oli tehnyt hänelle seksuaalista väkivaltaa. Syytetyt etsivät miestä, joka sillä hetkellä majaili surmatun asunnossa.

Molemmat syytetyt kiistivät kostoretken. Heidän mukaansa kyseessä oli varoitukseksi ammuttu laukaus. Syyttäjä vaati vastaajille rangaistuksia myös mm. törkeästä kotirauhan rikkomisesta, vaaran aiheuttamisesta, ampuma-aserikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Viimeinen puhelu hätäkeskukseen

Oikeus kuunteli eilen muun muassa surmatun miehen puhelun hätäkeskukseen. Mies pyysi hätäkeskusta lähettämään paikalle poliisin, koska asuntoon ollaan murtautumassa. Hän arvioi hätääntyneenä, että oven läpi yritetään tulla isoa rautakankea käyttäen. Hänen viimeiset sanansa olivat ”nyt se tulee sieltä läpi”. Hän jopa nimesi sisäänpyrkijän, mutta kyse ei ollut kummastakaan syytetystä.

Syyttäjän mukaan oven läpi ammuttu laukaus oli tähtäyslaukaus. Oven takana liikkuvan ihmisen olivat syytetyille paljastaneet ovisilmä ja oven raosta näkynyt valo.
Syytetyt kiistivät murtoaikeet. Taposta syytetyn puolustuksen mukaan laukaus oli vasemmalla kädellä huitaistu heittolaukaus.
Asunnossa majaillut toinen mies oli kertonut poliisin esitutkinnassa, ettei hän ollut kuullut murtoääniä, mutta oikeudessa mies kertoi kuulleensa vääntämisen ääntä. Miehet olivat yhdessä teljenneet oven kiinni räikkäavaimella. Myöhemmin mies oli kuullut uhrin soittavan hätäkeskukseen ja sen jälkeen eteisestä oli kuulunut parahdus ja mussahtava ääni.
Surmatun asunnossa majaillut mies kertoi oikeudessa joutuneensa tapahtumien jälkeen uhkailujen kohteeksi.

Ase piilotettiin osina eri puolille Pyhtäätä

Syyttäjä perusteli miesten toimien tahallisuutta muun muassa sillä, että tapahtuman jälkeen ase purettiin osiin ja ne piilotettiin eri puolille Pyhtäätä. Tapon avunannosta syytetty pyhtääläismies ei syyttäjän mukaan yleensä pitänyt asetta mukanaan, vaan se oli otettu poikkeuksellisesti mukaan ja luovutettu kotkalaiselle.
Kohtalokkaan laukauksen ampunut kotkalaismies tavoitettiin surmaa seuraavana päivänä Mikkelistä.
Pyhtääläismies oli tapahtumayönä puhunut teletunnistetietojen mukaan useaan otteeseen puhelimessa naisen kanssa, joka kertoi asunnossa majailleen miehen tehneen hänelle seksuaalista väkivaltaa. Todistajana kuultu syytösten kohde kiisti naisen puheet.
Oikeus kuuli eilen seitsemää todistajaa. Päivän päätteeksi kuultiin syyttäjän ja puolustusasianajajien loppupuheenvuorot. Tuomio annetaan todennäköisesti kansliapäätöksenä.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI