|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin (16.11.2018 23:34)
Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ?Aika simppeli lopputulos? (16.11.2018 22:06)
?Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan? (16.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisan grillirintama kuumenee
12.12.2014Legendaarisen Pirjon grillin purkaminen herätti Lovarin Facebook-ryhmässä vilkkaan keskustelun Loviisan grillitarjonnasta. Kävi ilmi, että useat yrittäjät ovat suunnittelemassa uusia grillikioskeja kaupunkiin. Kotkalainen pizzeriayrittäjä Muhamet Nuredini on ensimmäisenä avaamassa uutta grilliä entisen Loviisan Autogrillin paikalle. Muitakin on tuloillaan.

LOVIISA Loviisan Sanomien Facebook-sivuilla monet kaipasivat takaisin perinteistä ”vanhaa kunnon” nakkikioskikoppia, jossa sai rasvaisia makkaraperunoita, porilaisia ja hodareita. Ja joskus ”aamuöisin turpaansa”, kuten eräs kirjoitti Fb-sivuille.
Loviisan Sanomien Facebook-ryhmässä kolme yrittäjää kertoivat yrittäneensä löytää Loviisasta paikkaa uudelle nakkikioskille. Pirjon grillin rakennus kiinnosti useita.

Kotkan Matkagrilli tulossa?

-Pirjon kioski purettu, mutta viereinen tila on vielä purkamatta, joten otin yhteyttä kaupungin herroihin ehdotuksella, että me voidaan vuokrata se paikka ja laittaa omalla rahalla kuntoon. Olemme valmiita laajentamaan Kotkan Matkagrillin toimintaa Loviisaan ja kyseinen tila olis meille juuri sopiva, kertoi Sakari Siipola.
-Herroja ei kiinnostanut ehdotus, että Loviisaan avattais perinteinen grilli, mistä saa makkaraperunoita, lihapiirakoita sun muita herkkuja, vaan mielummin purkavat sen, Siipola jatkoi.

”Erillinen grilli on paras”

-Perinteinen grilli on erittäin haluttu ja arvostettu paikka, sen olemme saaneet nyt huomata Kotkassa. Grillin pitää nimenomaan olla oma erillinen rakennus, johon on helppo tulla asioimaan. Nopea palvelu ja ulkomyynti tekevät grillistä grillin. -Juuri sitä brändiä me lähdemme viemään eteenpäin oli se sitten Loviisa tai mikä tahansa paikka, joka meidät ottaa avosylin vastaan, kertoi Siipolan kumppani Sari Hurme.

Pirjon grilli kiinnosti monia

-Loviisan kaupunki olisi säästänyt rakennuksen purkukustannukset, ja olisivat saaneet vuokratuloja ja loviisalaiset olisivat saaneet sen kauan kaivatun grillin, ja eiköhän siinä samassa olisi muutama ihminen työllistetty, Siipola kertoi.
Ihmettelen kyllä kuinka tylysti otetaan Loviisassa vastaan uudet yrittäjät. Kumppani soitteli kaupungin virkamiehille jo syksyllä ja kyseli tiloja grillitoiminnalle. Vastaus oli tyrmäävä eli olemassa olevat puretaan ja uusia ei tule, Siipola väitti.
Loviisan kaupungin kehitysjohtaja Sten Frondén vahvisti, että kolme yrittäjää oli kiinnostunut Pirjon grillin kiinteistöstä. Hänen mukaansa rakennuksen Pirjon grillin omistaja irtisanoi itse vuokrasopimuksen, jonka jälkeen kaupunki irtisanoi viereisen kukkakaupan vuokrasopimuksen. Vuoden lopulla päättyvän vuokrasopimuksen mukaan rakennuksen omistajan tulee purkaa rakennuksensa sopimuksen päätyttyä.

”Kunnostakaa tai purkakaa”

-Heille ilmoitettiin, että rakennukset pitää kunnostaa tai purkaa, mutta siinä vaiheessa halukkuutta kunnostamiseen ei ollut, Frondén kertoi eilen.
Pirjon grillin omistaja on jo purkanut oman puolensa, ja toisen puolen omistavan pariskunnan on purettava oma puolensa määräaikaan mennessä tai kaupunki purattaa sen omistajan kustannuksella.

Kaavoitettu puistoalueeksi

Sten Frondénin mukaan Pirjon grillin alueelle ei olisi saanut enää rakennuslupaa, koska se on kaavoitettu puistoksi, jossa ei saa olla kiinteitä rakennuksia. Alue on ikimuistoinen nakkikioskipaikka, ja kaavaa on muutettu vasta grillin ja kukkakaupan rakentamisen jälkeen.
-Vaikka Pirjon grillin paikalle ei enää saisikaan rakentaa, paikalle on mahdollista tuoda esimerkiksi tilapäinen kioski. Kun rakennukset on purettu kaupunki ottaa tarvittaessa kantaa vuokrataanko aluetta mahdolliselle yrittäjälle, Frondén sanoi.

Paikka siirrettävälle kioskille?

-Myyntipiste ei voi olla kiinteä, mutta se voi olla vähemmän mobiili kuin kaupungilla kiertävä ”Varma nakki” -myyntikärry, Frondén muotoili.
Kehitysjohtaja Sten Frondénin mukaan Stolpenkadulla sairaalan ja linja-autoaseman välissä sijaitseva Loviisan Aurogrillin tontti on vuokrattu uudelle yrittäjälle 1.1.2015 alkaen kahdeksi vuodeksi. Alueesta oli kiinnostunut kaksi yrittäjää, joiden kesken järjestettiin tarjouskilpailu.
-Kaksi vuotta on tietenkin lyhyt aika, mutta koko alueen kaavoitus on kesken ja alueella on rakennuskielto. Arveltiin, ettei alueella tapahdu kahdessa vuodessa vielä mitään mullistavaa, joten liikepaikka voitiin vuokrata, Frondén kertoi.

”Olen odottanut monta vuotta”

Tarjouskilpailun voittanut kotkalainen Muhamet Nuredini omistaa paikalla olevan Autogrillin rakennuksen. Hän kertoo odottaneensa monta vuotta lupaa saada avata grillin uudelleen Stolpenkadulla.
-Olen tulossa, mutta en ole saanut vielä vuokrasopimusta allekirjoitettavaksi. Olen odottanut tätä monta vuotta, ja olisin aloittanut monta vuotta sitten. Nyt rakennus on mennyt aika huonoon kuntoon, ikkunoita on rikottu, ja siellä pitää tehdä iso remontti, kertoi Nuredini eilen. Hänen mukaansa remontti aloitetaan heti, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu.
-Vuokrasopimus on kaksi vuotta, mutta uskon, että sitä voidaan jatkaa, jos siihen ei tule mitään kerrostaloja, Nuredini arvioi.
Frondénin mukaan Nuredini osti vuonna 2008 kyseisen kioskirakennuksen toiselta yritykseltä. Kauppakirjaan on kirjattu ”ostetaan poiskuljetettavaksi”, koska vuokrasopimusta ei silloin ollut.
-Grillitoiminnalle jatkuvuus haluttiin kuitenkin turvata alueella jossain muodossa. Tästä syystä järjestimme tarjouskilpailun. Luonnollisesti kaupunki haluaa turvata hyvät palvelut kaupunkilaisille. Jos samasta paikasta on kiinnostunut useampi yrittäjä, kaupunki järjestää tarjouskilpailun, niin kun teimme, Frondén kertoi.
-Jos paikalla on edelleen edellisen vuokraajan rakennus tai sen jäänteet, odotamme että alue on käyttökelpoinen ja sen jälkeen päätämme miten jatkaa, Frondén totesi.

Grilli myös Mariankadulle?

Myös Impin Kievarin entisellä yrittäjällä ja Degerbyn Kalle J:n ravintoloitsijalla Tanja Peltosella on suunnitelmissa avata grilli Mariankadulle Hotelli Degerbyn pihaterassikoppiin.
-Suunnitelmat ovat vasta alustavia, ja aikataulu on vielä auki, kommentoi Tanja Peltonen eilen.

Arto Henriksson
arto.henriksson@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI