|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Lelusalakuljettaja? Adhamille 10 kuukauden vankeustuomio ? ?Varat pääosin käytetty yleishyödylliseen toimintaan? (21.11.2018 12:47)
Eduskunta äänestää 19 euron säästöstä autoilijalle: Kokoomuslainen yllätti keskustelussa ? ?Tämä on kyllä tosi erikoinen esitys? (21.11.2018 12:16)
Nyt tuli konkreettinen esitys: Sosiaaliturva uusiksi ? Jokainen ansaittu euro vähentäisi etuuksia 0,6 eurolla (21.11.2018 10:41)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Ulrikakoti laajentaa
02.12.2014Loviisalainen Ulrikakoti laajentaa. Pihapiiriin nousee uusi 29-paikkainen palvelukoti ensi syksyksi.

Ulrikakoti laajentaa Suomen Hoivatilat Oy:n rakentamaan uuteen yksikköön. Suomen Hoivatilat Oy:n aluepäällikkö Antti Kurkela kertoo töiden valmistuvan niin, että asukkaat pääsevät uusiin koteihinsa ensi syksynä. Suomen Hoivatilat Oy rakentaa, rahoittaa ja tarjoaa vuokralaiselle avaimet käteen -ratkaisun. Kurkela kertoo yhtiöllä olevan nyt 14 hanketta käynnissä eri puolilla Suomea, päiväkoteja tai palvelukoteja.
Rantakartano Oy:n toimitusjohtaja Marko Lähdeaho kertoo uuteen taloon tulevan itsenäisen asumisen siiven, jossa yhden hengen asuntoja ja yksi pariskunta-asunto. Kaikilla on oma pieni piha. Lisäksi tulee 21 palveluasumispaikkaa, luultavimmin tehostetun palveluasumisen paikkoja. Kaikkiaan uusia paikkoja tulee siis 29. Ruoka valmistetaan viereisessä Ulrikanhovissa ja uuteen rakennuksen tulee jakelukeittiö. Uuden yksikön esteettömyys ja ovien leveydet mahdollistavat raskaammankin hoidon tuottamisen kiinteistössä.
-Koko alue on asukkaiden käytettävissä, niin pihamaa kuin viriketoiminta ja jumpat, sanoo erikoissairaanhoitaja Kaarina Liljeström.
Hän kertoo ilmassa olevan jo paljon uutta pihamalle, kuten kasvihuone ja ympäristötaidetta.
-Uudet tilat synnyttävät uusia ideoita.
Hän pitää heille sopivimpana ratkaisuna olleen tehdä yhteistyötä Suomen Hoivatilojen kanssa.
-Meidän osaamisemme on hoitotyössä, eikä tässä tarvitse myöskään omistaa seiniä, hän toteaa.
Ulrikakoti tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa muistihäiriöisille sekä fyysistä apua tarvitseville henkilöille tällä hetkellä 20 paikkaa. Ulrikakoti kuuluu Palvelukoti Rantakartano Osakeyhtiöön. Loviisan lisäksi yhtiöllä on toimintaa Helsingissä. Loviisan Ulrikakodissa on asukkaita myös Loviisan ulkopuolelta. Loviisankin käyttöön ottamalla palvelusetelin käyttömahdollisuudella on Liljeströmin mielestä paljon mahdollisuuksia.
-Kunnalliset ja yksityiset palvelut tukevat toisiaan.

Palveluseteli viidellä asiakkaalla

Loviisan kaupunki otti tehostetun palveluasumisen palvelusetelin käyttöön 2012.
Palvelupäällikkö Lisbeth Forsblom Loviisan senioripalveluista kertoo viidellä asiakkaalla olevan nyt palveluseteli käytössä tehostetussa palveluasumisessa. Palvelusetelimahdollisuudesta kerrotaan, kun asiakas on hakenut ympärivuorokautiseen hoitoon ja hänet on siihen hyväksytty. Palvelusetelipaikkaa ei ole pakko ottaa. Palveluseteli annetaan vain kaupungin hyväksymille palvelutuottajille. Suurin palveluseteli on 100 euroa vuorokaudessa, tavallisin summa on 80-90 euroa vuorokaudelta. Loppuosan hoidosta maksaa asiakas itse.
-Kaupunki tarjoaa palvelusetelimahdollisuutta silloin kun voidaan. Ostopalveluihin on käytettävissä tietty määrä rahaa, toteaa Forsblom.

Harmaakallion hoitoyksikköä suunnitellaan

Loviisan kaupungin Harmaakalliolle suunnittelema uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö on parhaillaan tarkemmassa suunnittelussa. Alustavien suunnitelmien ja eri rahoitusvaihtoehtojen selvitys on tulossa tammikuussa perusturvalautakuntaan. Sitä, rakennuttaako kaupunki itse vai ulkopuolinen taho, ei olla vielä päätetty.
Harmaakalliolle on tulossa 56-paikkainen tehostetun palveluasumisen 1-tasoinen ratkaisu S-marketin taakse.

Esperille uusi koti Määrlahteen

Esperi Care on rakennuttamassa mielenterveyskuntoutujille uuden hoitokodin Määrlahteen. Myös tässä hankkeessa hoitokodin rakennuttaa ja omistaa eri taho kuin toimintaa pyörittävä, tiloihin vuokralle tuleva toimija.
Määrlahti Esperi Care korvaa nykyisen Kuggomin hoivakodin uudella Loviisan Määrlahteen rakennettavalla hoitokodilla. Kiinteistöjohtaja Tomi Rosqvist Esperistä kertoo hankkeen edenneen hyvin ja rakennusluvan kohteesta jätetyn.
-Kohteen rakentaja on vielä auki ja kohde on menossa urakoitsijoille urakkalaskentaan joulukuun aikana, Rosqvist kertoo.
Rakentaminen on näillä näkymin alkamassa ensi keväänä. Valmista tulisi suunnitelmien mukaan tulla ensi vuoden lopussa.
-Avain Palvelukodit Oy rakennuttaa ja omistaa kiinteistön. Esperi on tehnyt heidän kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen ja toimimme kohteessa palveluntuottajana, Rosqvist kertoo.
Määrlahden uusi yksikkö korvaa Esperin nykyisin Kuggomin hoitokodin. Siellä olevien asukkaiden on tarkoitus muuttaa tähän uuteen yksikköön sen avautuessa.
Uudessa hoitokodissa jokaisella asukkaalla on oma 25 neliömetrin suuruinen huone ja sen yhteydessä oma invamitoitettu wc-kulpyhuone sekä minikeittiö tai keittiövaraus.
-Kaikki tilat ovat esteettömiä ja soveltuvat myös liikuntarajoitteisille ja apuvälineitä tarvitseville asukkaille. Lisäksi hoitokodissa on yhteiskäytössä viihtyisät oleskelu- ja ruokailutilat sekä hyvä piha-alue, kuvailee Rosqvist.

Auli Henriksson

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI