|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Päijät-Steel Oy haluaa siirtää uivan telakkansa Isnäsiin

16.04.2004

Korjaustelakkatoimintaa harjoittava Päijät-Steel Oy aikoo siirtää uivan telakkansa Vuosaaresta Pernajan Isnäsiin, Askolinin entisen sahan alueelle. Päijät-Steel korjaa kevyttä tonnistoa, eli muun muassa vesibusseja, hinaajia ja proomuja. Työt keskittyvät pääasiassa kesäkauteen.


Vuosaaressa Päijät-Steel on toiminut kymmenkunta vuotta. Isnäsiin yritys mielii mahdollisimman pian, eli heti jäiden lähdettyä.
–Siinä menee arviolta pari viikkoa. Vuosaaresta pitäisi lähteä mahdollisimman pian. Sataman aikataulun mukaan meidän olisi pitänyt lähteä jo syksyllä, koska satamatyömaalla on hyvin tiukka aikataulu, kertoo Päijät-Steelin yksi omistaja, Mika Roselli. Päijät-Steel Oy korjaa uivalla telakallaan pientonnistoa.
–Meillä käy vesibusseja, pieniä hinaajia ja proomuja sekä troolareita. Asiakaskunta tulee aika kaukaakin, Saimaalta saakka. Helsingin seudun länsipuoleltakin korjattavaa tulee aika pitkän matkan päästä.

Rosellin mukaan uiva telakka työllistää ihmisiä projektista riippuen. Yrityksessä on työssä keskimäärin kymmenen ihmistä, mutta isompi projekti voi työllistää hetkellisesti kymmenkunta miestä lisää. Lisäksi Päijät-Steelillä on myös konepaja.
–Esimerkiksi pohjavaurioita korjattaessa aikataulu on yleensä tiukka, silloin pitää tehdä töitä isolla porukalla ja pitkää päivää. Jos kysymys on aluksen katsastuksesta, telakoinnissa on vain 2-3 miestä.
Rosellin mukaan uivan telakan siirtäminen Isnäsiin ei vaadi alkuvaiheessa muutoksia uudessa paikassa.
–Suunnitteilla on ruoppaus, mutta toiminnan voi aloittaa sitä ilmankin. Toimintaan vesi melkein riittää maksimisyväykseenkin asti. Vastaisen varalta, kun tulee isommalla syväyksellä olevia vehkeitä, telakka-allas olisi ruopattava. Väylä Isnäsiin on 4,2 metriä, eli maksimisyväys, jota telakalle voidaan ottaa vastaan. Isompia emme pysty telakoimaan eli väylälle ei tarvitse tehdä mitään.

Satama osa Natura-aluetta

Rosellin mukaan luparumba on kova, sillä Isnäsin satama sijaitsee Natura-alueella.
– On tehtävä kalliit ja perusteelliset tutkimukset. Telakointitoiminnan ympäristölupa on kuulutettu ja ruoppauslupa on käsittelyssä. Ympäristöluvan käsittelee Uudenmaan ympäristökeskus ja ruoppausluvan Länsi-Suomen vesioikeus.
Roselli mainitsee, että nykyisin aluksen kunnostuksessa käytettävät aineet ovat tiukassa syynissä.
–Tällaista toimintaa ajatellen ympäristönormit ovat aika tiukkoja. Maalit kehittyvät koko ajan ja käytämme vain hyväksyttyjä ja Suomessa luvallisia aineita. Vuosaaresta löytyviä yhdisteitä ei nykymaaleissa enää ole.

Päijät-Steelin konepaja toimii tällä hetkellä Keski-Suomessa, Kuhmoisten Harmoisissa. Roselli ei pidä mahdottomana, että konepaja siirrettäisiin myöhemmin Isnäsiin, jos telakkatoiminta siellä alkaa.
Rosellin mukaan Päijät-Steel neuvotteli pitkään siirtymisestä Valkon satamaan. Hanke meni kuitenkin myttyyn.
Päijät-Steel Oy tekee alihankintaa isommille tekakoille, muun muassa Masa Yardsille ja Turun korjaustelakalle. Yritys on tehnyt remontteja myös jäänmuurtajilla ja matkustajalaivoilla. Myös teollisuusputkitus kuuluu yrityksen toimintaan.

Kunnanhallitus pui asiaa maanantaina

Pernajan kunnanhallitus käsittelee Päijät-Steelin ympäristölupahakemukseen liittyvää ympäristökeskukselle annettavaa lausuntoaan ensi maanantain kokouksessaan. Päätösehdotuksessa mainitaan, että vireillä oleva hakemus vaatii vielä tarkempia selvityksiä muun muassa siitä, millaisia vaikutuksia telakointitoiminnalla olisi lähialueille. Isnäsin osayleiskaavan tavoitteena on ollut muun muassa se, että sataman toiminnat eivät saa olla merkittävässä ristiriidassa ympäristöllisten lähtökohtien kanssa. Isnäsin sataman kehittämisen toivotaan keskittyvän pienteolliseen toimintaan, veneilyyn ja vapaa-ajantoiminnan palveluihin.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI