|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Eroaalto Britannian hallituksessa ? ?Tämä on vakavaa? (15.11.2018 14:04)
Li Andersson haluaa 4 päivän työviikon tai 6 tunnin työpäivän: Pikaisesti kokeilu Suomeen? (15.11.2018 13:23)
Huuhkajat torstaina Ateenassa ? lohkovoiton menetys olisi historian eeppisin sulaminen (15.11.2018 12:33)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Ulrika-koti myytiin palveluasunnoksi Rantakartano Oy:lle 230.000 eurolla
08.04.2004Loviisan valtuusto keskusteli eilen kiivaaseen sävyyn Ulrikakodin myynnistä yksityiselle Palvelukoti Rantakartano Oy:lle. Kaupungin virkamiehet ja -hallitus pohjustivat myyntiä esittelemällä laskelmia Ulrika-kodin suurista korjauskustannuksista sekä hoitopaikkojen kustannuksista. Kiinteistökaupan rinnalla valtuutetut ottivat kantaa vanhustenhuollon kustannuksiin ja tulevaan paikkatarpeeseen.


Vilkkaan keskustelun päätteeksi valtuusto hyväksyi yksimielisesti, mutta nurinoiden saattelemana kaupan sekä 230.000 euron kauppahinnan. Ostajaa pidettiin sopivana, mutta osa valtuutetuista olisi halunnut käsitellä ensin toukokuussa valmistuvaa vanhuuspoliittisen työryhmän raporttia. Vuonna 2000 valtuusto oli päättänyt, että Ulrika-kodin myynnistä päätetään vasta, kun on ensin käsitelty työryhmän linjaukset.

Monenlaisia laskelmia tarjolla

-Ulrika-kodin myynti on täysin kaupungin strategian mukaista. Se on lisäksi osa kaupungin talouden sopeuttamisohjelmaa. Olemme löytäneet sopivan ostajat, joka on lisäksi luvannut investoida kohteen korjauksiin vähintään miljoona euroa ja ehkä enemmänkin. On todennäköistä, että kaupunkiin syntyy uuden yrityksen myötä noin 10 - 15 uutta työpaikkaa, kaupunginjohtaja Olavi Kaleva sanoi.
-Kaupungin taloinsinööri on arvioinut, että noin 40 prosentin korjausasteella kaupungin remonttikustannukset olisivat noin 1,2 miljoonaa euroa ja 70 prosentin korjausasteella noin 2 miljoonaa euroa. Se tarkoittaisi, että 30 vuodelle jyvitettynä pelkät perusparannuskustannukset olisivat 47 euroa hoitopaikkaa kohden vuorokaudessa. Hoitopaikan hintataso nousisi muut kustannukset huomioiden 120-130 euroon vuorokaudessa. Meillä ei ole siihen varaa, Kaleva laski. Hän piti Ulrika-kodin myyntiä ainoana vaihtoehtona.
Kaupungin virkamiesten laskelma oli erilainen kuin rkp:n valtuutetun Olof Grenin aiemmin julkisuuteen antama arvio. Gren oli matkoilla eikäpäässyt kokoukseen puolustamaan näkemyksiään. Käytäväkeskustelussa ihmeteltiin miten Ulrika-kodin ostanut yksityinen yrittäjä voi saada hoitopaikkojen hinnat kilpailukykyiseksi ja oman toiminnan tuottavaksi, kun sen kannattavuutta rasittaa lisäksi vielä 230.000 euron kauppasumma.

Demarit yksityistämisen kannalla

Demariryhmän nimissä puhunut Sinikka Heikkinen ilmoitti ryhmänsä kannattavan Ulrika-kodin myyntiä yksityiselle yhtiölle. RKP:n Patrik Stenvall ihmetteli demareiden intoa vanhustenhuollon yksityistämiseen, sillä ryhmästä vain Jaakko Isotalo ilmoitti olevansa Ulrika-kodin yksityistämistä vastaan.
Kokoomuksen Ismo Kokko piti Ulrika-kodin myyntiä vaikeana asiana.
-Voi olla, että tämä menee näiden suurten munausten joukkoon. Kaupungilta on yleensä ollut liian helppo kupata rahaa, Kokko aprikoi. Hän oli lisäksi huolissaan, että jos kiinteistöä ei nyt myydä, tulee siitä jatkossa ongelmakiinteistö.
Rkp:n Kenneth Hansson ihmetteli, ettei valtuutetuille ole annettu riittävän ajoissa tietoja vanhustenhuollon kustannuksista ja tarpeista. Hansson ihmetteli kiirettä kiinteistön myynnissä ja sanoi haluavansa nukkua vielä yön yli ja perehtyä kokouksessa kerrottuihin laskelmiin ja lukuihin.
Ulrika-kodin uusi omistaja Palvelukoti Rantakartano Oy on Helsingin Vuosaaressa toimiva vuonna 1996 perustettu yritys, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista vanhuksille. Yritys on ilmoittanut haluavansa laajentaa toimintaa Loviisaan. Alustavien suunnitelmien mukaan toiminta voisi alkaa Ulrika-kodissa jo kuluvan vuoden syksyllä. Yhtiö voisi tuoda Ulrika-kodin palveluasuntoihin asiakkaita myös muualta Suomesta.

Aloitteita kylpylästä ja sisäilmasta

Kokouksen päätteeksi Rkp:n Kenneth Hansson luki ruotsiksi ja suomeksi aloitteen, jossa esitettiin tutkittavaksi Villekullan päiväkodin lapsille kosteudesta ja homeesta mahdollisesti aiheutuneita terveysvaikutuksia. Hansson esitti määrärahaa sisäilmaongelmien korjaamiseen.
Toisessa aloitteessa hansson ehdotti, että rakentamattomien tonttien ja rakennettujen tonttien myyntihinta määrättäisiin samaksi. Nykyisin vanhaa tonttia laajentava joutuu maksamaan lisätontistaan suuremman hinnan kuin kokonaan uuden tontin ostaja.
Demareiden Toini Schroderus teki aloitteen Hambergin vanhainkodin lisäosan rakentamisesta. Saman ryhmän Jaakko Isotalo puolestaan esitti, että kaupunki etsisi alueeltaan sopivan tontin kylpylän rakentamista varten ja luovuttaisi sen sopivalla hinnalla mahdollisille kylpyläyrittäjille. Yhdeksi vaihtoehdoksi hän esitti Tamminiemen aluetta.
Vihreitten Marja Kühn teki aloitteen Loviisan keskustan viihtyvyyden parantamiseksi. Aloitteessa esitettiin Aleksanterinkadun ja Kuningattarenkadun muuttamista kävelypainotteisiksi kaduiksi.
Valtuuston kokouksen jälkeen Östertjernan-hankkeen edustaja Jouko Päivinen esitteli valtuutetuille hankkeen nykytilannetta ja rahoitusnäkymiä.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI