|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat tappiolla Ateenassa lohkovoittoon ? EM-unelma elää! (16.11.2018 00:22)
Kärpät jyrää Liigassa ? yleisömäärissä ei näy (15.11.2018 22:53)
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Venäjän ja USA:n diplomaatit tapasivat salaa Boistössä
26.08.2014Venäjän ja Yhdysvaltain diplomaatit kävivät kesäkuussa salaisia ja epävirallisia neuvotteluja Ukrainan tilanteesta Loviisan edustalla sijaitsevalla Boistön saarella. Juha Nurmisen omistamalla saarella toimii korkeatasoinen kokous- ja kongressikeskus. Uutisen kertoi ensimmäisenä venäläinen Kommersant-julkaisu , ja sen jälkeen The Atlantic-lehti verkkosivuillaan. Suomessa asian uutisoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Uutisen vahvisti MTV Uutisille Suomen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen. MTV:n haastatteleman Himasen mukaan kyseessä on niin sanottu toisen raiteen diplomatia, jolla ei ole virallista statusta, mutta niissä ovat olleet läsnä korkean tason asiantuntijat molemmilta puolilta. Himasen mukaan toisen raiteen diplomatiaa käytetään, kun valtiot eivät kykene tai halua olla suoraan yhteydessä toisiinsa.

Kommersantin mukaan tapaaminen on järjestetty Suomen ulkoministeriön avustuksella. Ministeriö vahvisti MTV:lle tapaamisen, mutta ei halunnut kommentoida asiaa enempää. Talouselämä-julkaisun mukaan neuvottelemassa olivat muun muassa Venäjän tiedustelupalvelun entinen johtaja ja Yhdysvaltain aiemman presidentin George W. Bushin Venäjän neuvonantaja.

Boistön saaren isäntä Erkki Ahonen kertoi MTV Uutisille, että kyseinen tapaaminen järjestettiin kesäkuun lopulla, ja ulkoministeriö toimi tilan varaajana.

MTV:n uutisten mukaan Loviisan saariviikonlopun osallistujat ovat henkilöitä, joilla on taustaa valtion palveluksessa ja jotka työskentelevät nykyään joko ajatushautomoissa tai konsulttitehtävissä.

-Keskustelimme kuin diplomaatit, mutta meillä ei ole virallista asemaa. Kyse on niin sanotusta toisen raiteen diplomatiasta, kuvailee saariviikonloppua MTV Uutisille professori Jack Snyder.
MTV:n mukaan hän työskentelee Columbian yliopiston valtio-opin laitoksella kansainvälisten suhteiden professorina. Professori Snyderin mukaan viikonloppu Boistöllä sujui hyvin ja sää suosi kokousta.
-Siellä oli kaunista. Kävimme välillä kävelemässä saaren ympäri, kun väsyimme keskustelemaan Ukrainan-politiikasta, Snyder avautui MTV:lle.

Keskustelujen pohjalta laadittiin 24 kohdan muistio asioista, jotka on otettava huomioon, kun Ukrainan kriisiin etsitään ratkaisua.
– Aiheen ympärillä liikkuu monenlaisia ajatuksia ja me kokosimme omamme yhteen. Se oli täysin epävirallista, kertoi professori Snyder MTV:lle.

-Ainoa seikka, joka tekee tapaamisestamme ainutlaatuisen on se, että koolla oli sekä venäläisiä että amerikkalaisia, joilla on pitkä kokemus ja suorat yhteydet maansa hallituksiin. Niinpä laatimamme lista on laajasti hyväksytty molemmissa maissa korkealla tasolla, kertoi Snyder MTV:lle.

Professori Snyderin mukaan amerikkalaisilla ja venäläisillä oli kovin erilaiset näkemykset asioista, mutta silti yhteisymmärrys siitä, mitkä seikat Ukrainan kriisin lopettamiseen vaikuttaa.
-Muistiomme 24 kohtaa eivät ole vastauksia kysymyksiin vaan seikkoja, jotka vaativat huomiota kriisin laukaisemiseksi, kuvaili professori Snyder MTV:n uutisille.
Saariviikonloppu Suomessa sai MTV:n mukaan alkunsa keväällä epämuodollisissa tapaamisissa.
-Ulkopolitiikan asiantuntijat Venäjältä ja Yhdysvalloista tapaavat toisiaan jatkuvasti eri tilanteissa ja idea Ukraina-aivoriihestä syntyi näiden tapaamisten epävirallisena sivutuotteena. Tuntui olevan tilaa ja tilausta keskusteluille ilman virallisen diplomatian koukeroita, sanoi professori Snyder MTV:lle.
Linkki MTV:n uutiseen.

Boistön myyntipäällikkö Kimmo Hytönen kertoi Loviisan Sanomille, ettei voi kommentoida mitenkään asiakkaidensa järjestämiä tapaamisia.
Kysymykseen tulivatko vieraat veneellä tai helikopterilla, Hytönen sanoi, ettei voi kertoa edes millä tulivat, mutta sen voi kertoa, etteivät tulleet helikopterilla.

Uutista korjattu klo 19.28. Boistön saari on Juha Nurmisen yhtiön omistama, ei John Nurmisen säätiön omistuksessa.


Arto Henriksson


Ilmakuvassa Boistön saari etelästä pohjoiseen kuvattuna.

LS:n uutinen Boistön kunnostamisesta.

Ilmakuvia Boistöstä.

Kommersant-julkaisun englanninkielinen versio.

Lue lisää Loviisan Sanomista perjantaina.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI