|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Porin Ässien uskomaton valmentajasekoilu jatkuu (19.11.2018 21:10)
Sotatieteiden tohtori: 11 kansanedustajan turvallisuusselvitys tarpeen ? ?Kammataan ilmiselvät riskit pois? (19.11.2018 19:50)
Trump-kohun uusi ihmetys USA:ssa: ?Suomessa palaa liian vähän metsää? (19.11.2018 19:14)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Rampissa pysähtyvät bussit hämmentävät Lapinjärvellä
11.07.2014Lapinjärvellä joukkoliikenteen muutokset tuntuvat kaukoliikenteen pysäkeissä. Lapinjärvi-Helsinki-välin bussivuoroista kolme kumpaankiin suuntaan pysähtyy keskustassa vain 6-tien liittymän rampissa eikä ollenkaan Teboilin kentällä. Tietoa on saatu kantapään kautta.

LAPINJÄRVI Heinäkuun alusta voimaan tullut muutos löytyy mutkan kautta Matkahuollon nettiaikatauluista. Lapinjärvi-Helsinki-haku tuottaa aluksi kymmenen päivittäistä bussivuoroa ja sivulla on teksti ”katso myös yhteydet Lapinjärvi valtatie 6 - Helsinki linja-autoasema, Kamppi”. Linkistä löytyvät Loviisan risteyksen rampissa pysähtyvät kolme vuoroa, kaikki Pohjolan Liikenteen hoitamia. Toisinpäin Helsinki-Lapinjärvi-matkalta on sivulta samoin kadonnut kolme vuoroa, jotka saa nekin esiin valtatie 6-linkin alta.
Lapinjärven kunnan sivuilla on yleistiedote ja linkki Ely-keskuksen Itä-Uudenmaan tietopakettiin, joka paljastuu yhden sivun yleisluontoiseksi pdf:ksi otsikolla Bussilla perille! Lapinjärven muutoksia ei ole nostettu esille, vain joukko osoitteita, jotka voi kopioida ja etsiä tietoa omatoimisesti.

Bussi huristi ohi

Tieto jysähti puun takaa Siviilipalveluskeskukseen viime viikolla. Johtaja Mikko Reijonen sanoo keskustelleensa juhannusviikolla Matkahuollon johdon kanssa ja kysyneensä, onko heinäkuun alusta tulossa sellaisia muutoksia, jotka heidän pitää huomioida. Ei ollut.
–Matkavastaava rupesi perjantaina ihmettelemään uusia aikatauluja kun näytti siltä, että sieltä on vuoroja tippunut välistä. Sitten vuorot löytyivät, mutta ne pysähtyvät vain Loviisan risteyksen rampissa.
–Yksi meidän työntekijä missasi torstaina Helsinkiin päin menevän bussin. Hän odotti Teboililla ja näki bussin huristavan kuutostietä ohi.
Reijosen mukaan muutokset lähtivät heillä kuitenkin melko onnellisesti alkuun, koska koulutuksessa on meneillään kolmen viikon kesätauko. Seuraava koulutuserä saapuu kahden viikon päästä.
–Palveluspaikattomia on aina sellainen pienempi joukko paikalla.
–Nyt respassa on ihan ajantasainen tieto muutoksista ja huutomerkillä ne vuorot, jotka pysähtyvät rampissa.
Reijonen pohtii, että sivareille tulee vajaa kilometri lisää kävelymatkaa rampille. Matka Koulutuskeskuksesta Teboilille on 2,5 kilometriä. Helsinkiin 16.20 ja 17.30 saapuvat vuorot ovat sivareiden aktiivisessa käytössä ja juuri niiden pysähtymispaikka on siirtynyt ramppiin. Tiettynä päivänä vakiovuoro kulkee keskuksen kautta ja kerää isoimman osan bussilla kulkevista. –Siviilipalveluskeskus joutuu äärimmäisen tarkkaan ohjeistamaan tällaisissa asioissa ja siksi on hyvä, että näistä yleisemminkin keskustellaan, Reijonen toteaa.

Ylläreitä

Teboilin kylmäaseman yhteydessä toimivan Mehiläispesä-myymälän yrittäjä, JJHerkut Oy:n toimitusjohtaja Jari Valkosaari ei tiennyt Pohjolan Liikenteen bussien pysäkkimuutoksesta tiistaina. Matkahuollon Porvoon paikallispäällikkö Pekka Hyväri yllättyi siitä, että netin asiakaspuolella paljastuu tämmöinen tieto. Matkahuollon intranetistä sama asia ei heti avautunut. Hyväri selvitti asiaa liikennöitsijältä.
–Pohjolan Liikenteen aluepäällikkö sanoi, että ovat päättäneet tuolla lailla. Rampissa pysähtyminen on osa Imatra-Helsinki-linjan jouhevoittamista.
–Toistaiseksi siellä ei ole pikavuoromerkkiä, mutta Ely-keskus merkitsee pysäkit. Pysäkkimerkki siellä on ja se on tärkeintä.
Hyväri sanoi välittävänsä tiedon eteenpäin entisen Teboilin tiloissa toimivan kahvilan henkilökunnalle.
Satunnaisotos Lapinjärvellä paljasti, että kaksi kolmesta asukkaasta ei tiennyt muutoksesta mitään. Joku oli ihmetellyt paria bussin odottajaa Helsingin suunnan rampissa. Toisen henkilön perheessä käytetään ajoittain bussia Helsinkiin mennessä ja hän kyseli, miten taksilla pystyy jatkamaan matkaa näppärästi, kun taksiasema on Teboililla. Entä missä bussilla tulijoita autolla vastaan saapuneet odottelevat, kun liittymässä ei voi pysäköidä.
Pohjolan Liikenteen aluejohtoa ei tavoitettu vastaamaan kysymyksiin tiedottamisesta, rahdista ja siitä, lyhentääkö muutos todella reitin matka-aikaa.

Marke Kalliola
toimitus@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI