|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät jyrää Liigassa ? yleisömäärissä ei näy (15.11.2018 22:53)
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)
Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä (15.11.2018 19:02)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Bussiuudistus aiheuttaa närää Ruotsinkylässä
08.07.2014Linja-autoliikenteessä on käynnissä merkittävin muutos vuosikymmeniin. Loviisan alueella uudistus kirpaisi kovimpaan Ruotsinkylän alueella, missä ei uudistuksen seurauksena kulje yhtäkään bussia koko heinäkuun aikana.

RUOTSINKYLÄ ELY-keskuksen mukaan bussiuudistuksen taustalla on EU-asetuksen mukaisesti muuttunut joukkoliikennelaki ja markkinoiden avautuminen. Itä-Uudellamaalla tämä tarkoittaa käytännössä, että linja-autoliikenteen suunnittelu, hinnoittelu sekä tiedotus ja markkinointi siirtyvät aiempaa enemmän liikennöitsijöille.Tavoitteena on joukkoliikennepalveluiden kehittyminen, tarkoittaen liikennöitsijöiden vaihtumista tietyillä alueilla sekä aikataulujen ja reittien osittaista muuttumista. Suuren matkustajakysynnän reiteillä vuorojen määrä lisääntyy ja käyttöön otetaan uusia lipputuotteita. Matkustuskysynnältään vähäisemmillä reiteillä vuorojen määrä saattaa vähentyä ja muutamien yksittäisten vuorojen liikennöinti päättyy. Pääsääntöisesti päättyvien vuorojen matkustajamäärät eivät ole suuria, joten vaikutus kohdistuu vähäiseen määrään matkoja. Uudistus potkaistiin käyntiin 1.7.ja muutosvaihteen on laskettu kestävän vuoteen 2019 asti.

–Elämme nyt muutoskauden aikana päivä ja viikko kerrallaan, yrittäen parhaamme, kertoo Matkahuollon toimitusjohtaja Jarmo Oksaharju.
Hänen mukaansa Ruotsinkylä on muutoksen suhteen Loviisanseudun kivuliain alue, koska siellä kesäkausi on muutenkin ollut bussiliikenteen kannalta hiljaisempi. Lomakauden vaikutukset ovat kuitenkin henkilömääräisesti pieniä, matkoja kun ei aikaisemminkaan ole alueella kesäaikaan paljoa myyty.

–Aikaisemmin Kouvola-Loviisa väliä on kulkenut kesäaikaan kaksi vuoroparia, jotka ELY on ostanut ja rahoittanut. Tänä vuonna kyseistä investointia ei ole tehty, mikä tarkoittaa, että heinäkuussa ei alueella kulje bussiliikennettä, Oksaharju selventää.
Hänen mukaansa perustarjonta palaa myös Ruotsinkylään koulujen alkaessa elokuussa, vaikka yksittäisiä vuoroja saattaa jäädä pois.

–Meitä harmittaa Matkahuollossakin, että uudistuksen seurauksena tieto ei ole kulkenut täydellisesti meillekään. Teemme kuitenkin valtavasti töitä, jotta nettisivuiltamme löytyisi mahdollisimman päivitettyä informaatiota ja seuraamme tilannetta myös kesällä, Oksaharju korostaa.

Eikö meistä välitetä?

Ruotsinkylässä muutosvaihe tarkoittaa joka tapauksessa täysin bussivuorotonta heinäkuuta. Erityisesti asia vihastuttaa Gulf–Baaria vetävää jonka mielestä busseja on tähänkin asti kulkenut liian harvakseltaan. Yksisuuntaista liikennettä on hänen mielestään myös liian paljon.
–Kouluvuoden aikana busseja kulkee sellaisina aikoina, että ajallisesti ei ole järkevää lähteä Loviisaan asioimaan. Kyllä ihmisillä pitäisi olla mahdollisuus päästä sinne, mihin ollaan liitytty, Lassila alleviivaa.
Bussien pois jääminen vaikuttaa Ruotsinkylässä myös yleiseen palveluiden saatavuuteen, postipaketit kun kulkevat matkustajaliikenteen kyydissä.

–Tällä hetkellä paketit tulevat kolmena peräkkäisenä päivänä alkuviikosta Matkahuollon jakeluautolla, mikä tarkoittaa, että kiirelliset paketit eivät välttämättä ilmesty ajallaan, sanoo Lassila. Hänen mukaansa jakeluautokin järjestettiin pitkin hampain ja pelkää, että jos bussiliikenne vähenee entisestään joutuvat ruotsinkyläläiset tulevaisuudessa hakemaan pakettinsa Loviisan keskustasta. Bussien tilannetta Lassila on yrittänyt tiedustella Loviisan kaupungilta, mutta vastausta ei ole hänen mukaansa tullut.
–Kun täällä olen paikallisten kanssa jutellut, ei kukaan ole keksinyt yhtäkään asiaa, mikä olisi meillä paremmin kuntaliitoksen seurauksena, Lassila harmittelee.
Hän lisää, että ruotsinkyläläisten päällimmäinen tunnetila on, että Loviisa ei välitä mitä pikkukunnissa tapahtuu.

–Meille ei ole viime vuosina tullut muuta, kuin supistusehdotuksia. Asiat eivät ehkä tunnu suurilta, mutta vaikuttavat tienoon asuttavuuteen merkittävällä tavalla, Lassila painottaa.
Hän peräänkuuluttaakin Loviisan kaupungin reagoimista tilanteeseen.
–Mielestäni olisi tärkeää, että kaupunki tulisi vastaan niissä paikoissa, joissa asukasmäärä ei riitä bussilinjojen kannattavuuteen. Kyllä sitä nyt pitäisi päästä kumpaankin suuntaan päiväsaikaan edes kerran, Lassila korostaa.

Kesälomakauden vuoksi emme tavoittaneet ketään Loviisan kaupungin edustajaa, mutta Ruotsinkylän lisäksi Loviisan alueella ei Matkahuollon mukaan bussiuudistuksen seurauksista pahemmin kärsitä. Suurin osa linjoista kun jatkaa totuttuun tapaan.

Charlotta Forsberg
toimitus@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI