|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Vakavin kriisi, jossa olen ollut mukana? ? Blokkirajat murtuvat Ruotsissa (14.11.2018 19:17)
Zyskowicz kuumotti vihreitä: ?Miksi te esitätte työttömyyden lisäämistä?? ? Viileä kuitti Haavistolta (14.11.2018 18:29)
Rovion perustaja jättää yhtiön ? Näin kaikki alkoi Otaniemessä 15 vuotta sitten (14.11.2018 17:29)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Keskustaan remontoidaan 2400 neliön kauppakeskus

23.03.2004Loviisan keskustaan niin sanottuun Elannon tavarataloon rakennetaan useita erikoisliikkeitä käsittävä kauppakeskus. Neljä loviisalaista yrittäjää on ostanut Helsingin Osuuskauppa-Elannolta Kuningattarenkatu 11:ssä sijaitsevan kolmikerroksisen tavaratalokiinteistön, joka on tarkoitus peruskorjata ja muuttaa kauppiastavarataloksi.


Hankkeen taustalla on kiinteistö Oy Galleria, jonka omistavat Loviisassa toimivat Sjöblom-Sport Oy, kodinkoneliike Rosvall & Co Oy, Optikkoliike Jarmo Laine sekä Kello & Kulta J.Karvonen Ky kukin neljäsosan osuudella. Kiinteistökaupan kauppasummaa ei kerrottu.
Vuonna 1967 Osuusliike Elannon rakennuttamassa tavaratalossa on 2400 neliötä pinta-alaa, josta noin 200 neliön tiloissa on kaksi asuntoa. Nykyisellään Elannon talossa toimii päivittäistavarakauppa katutasossa Spar, Matkatoimisto Tourneé, toisessa kerroksessa Tiimari, Kampaamo Nitton sekä kellarikerroksessa kodinkoneliike Forsberg.

– Olemme ilmoittaneet nykyisille vuokralaisille kiinteistökaupasta ja neuvottelemme mahdollisesta kiinnostuksesta jatkaa uusittavissa tiloissa. Pisin vuokralaisten irtisanomisaika on kuusi kuukautta. Lisäksi arvioimme, että muutos- ja peruskorjaustyöt kestävät toiset kuusi kuukautta eli uusi kauppiastavaratalo pitäisi olla avoinna ja käytössä ensivuoden keväällä, jos kaikki sujuu hyvin, kertoi Galleria Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Karvonen.

Avajaiset ensi vuoden keväällä

– Kohteessa tehdään mittavia perusparannustöitä, jonka vuosi joudumme sulkemaan liikerakennuksen arviolta kuuden kuukauden ajaksi töiden aloittamisesta. Peruskorjauksen suunnittelu on vielä kesken, mutta hyvässä vauhdissa, Karvonen kertoi. Rakennuksen sisätilat ja ilme muuttuvat yrittäjien mukaan merkittävästi. Tavarataloon tulee ainakin kaksi asiakassisäänkäyntiä, joista toinen tulee sisäpihalle talon taakse. Sisäpihalle avataan myös näyteikkunoita sekä katutason myymälä kodinkoneliike Rosvallille. René Bengtsin mukaan talon ylimmän kerroksen liiketiloista on jo ollut runsaasti kiinnostusta, mutta sopimuksia ei vielä ole tehty.

– Kaikki osakkaat siirtävät omat liikkeensä uuteen kauppiastavaratalon, jonka lisäksi kiinteistöön jää vielä tilaa muille kiinnostuneille yrittäjille. Mielellään näkisimme, että tähän konseptiin sopisi ainakin kahvio, kemikalio ja muita erikoisliikkeitä, ehkä vaatekauppa, kertoi Juha Karvonen.
– Uskomme, että uusiin tiloihin on tulijoita. Tämä hanke on myös osoitus siitä, että uskomme, että Loviisassa tehdään jatkossakin kauppaa, vaikka ydinvoimalaitosta ei Loviisaan tullutkaan, Karvonen sanoi.

Kiinteistöyhtiö ei vielä ole tehnyt päätöstä varustetaanko tavaratalo Loviisan ensimmäisillä liukuportailla vai hissillä. Myös rakennuksen ilmastointi sekä sähköt joudutaan uusimaan. Muutostöiden suunnittelun toteuttaa loviisalainen arkkitehtitoimisto Ilonen&Lautamo.
Karvosen mukaan Elannon kiinteistö on ollut myynnissä jo useita vuosia. Loviisalainen yrittäjäryhmä neuvotteli kaupasta lähes pari vuotta. Ensimmäinen neuvottelu oli jo vuoden 2002 puolella.

”Loviisalaisten palvelu paranee”

– Tämän kauppiastavaratalohankkeen pohjimmaisena tarkoituksena on luoda edellytykset palvella asiakkaita entistä paremmin sopivimmissa tiloissa, kertoi Thomas Sjöblom Sjöblom-Sportista. Thomas ja Niclas Sjöblomin omistama Sjöblomin urheiluliike sijaitsee kahdessa kerroksessa kadun toisella puolella Elannon taloa vastapäätä. Myymälätilaa on noin 300 neliötä. Muuton jälkeen urheiluliikkeen myymälätilat kasvavat selvästi. Myös muiden liikkeiden myyntipinta-ala kasvaa. Karvosen kello- ja kultaliike toimii nykyisin Sjöblomin naapurissa noin 100 neliön tiloissa, jossa toiminta alkoi vuonna 1989. Rosvallin kodinkoneliikkeellä on Mariankadulla noin 700 neliön tilat, joista suurin osa on kellarikerroksen varastotiloja. Jarmo Laineen optikkoliike toimii 100 neliön tiloissa Kuningattarenkadulla. Jatkossa myös yhtiöiden noin parikymmentä työntekijää siirtyvät uusiin tiloihin.

Yrittäjät myöntävät, että yksi syy omien tilojen hankkimiseen on Loviisan keskustan liiketilojen korkea vuokrataso. Monet kiinteistöt ovat helsinkiläisyhtiöiden omistuksessa ja pääkaupunkiseudun hintataso heijastuu myös hintoihin. Liikkumavaraa ei ole juurikaan ollut, vaikka asiakasvolyymit ovat kokonaan toista luokkaa kuin Helsingissä.

Kävelypainotteinen keskusta sopisi yrittäjille

– Toivottavasti tämä aiheuttaa sen, että keskustan ilme hieman kohenee. Toivottavasti myös kaupunki panostaa osaltaan nyt keskustan ilmeeseen. Haluaisimme kävelypainotteisen keskustan, joka sopisi hyvin kesäkaupunkiin. Kuningattarenkatua ei meidän mielestä pitäisi muuttaa kuitenkaan kokonaan kävelykaduksi, mutta jalkakäytäviä pitäisi leventää ja katu muuttaa yksisuuntaiseksi, jotta saadaan enemmän ihmisiä kaduille, kertoi Thomas Sjöblom. Yrittäjien mukaan suunnitelmia on tehty jo ainakin vuodesta 1986 alkaen, mutta asia ei ole juurikaan edennyt.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI