|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Sotatieteiden tohtori: 11 kansanedustajan turvallisuusselvitys tarpeen ? ?Kammataan ilmiselvät riskit pois? (19.11.2018 19:50)
Trump-kohun uusi ihmetys USA:ssa: ?Suomessa palaa liian vähän metsää? (19.11.2018 19:14)
Tass: Venäjän mukaan Suomella ei todisteita GPS-häirinnän alkuperästä (19.11.2018 17:47)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Irtisanominen oli oikeutettu
01.07.2014Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden päätös Loviisan kaupungin ja elinkeinovastaavan irtisanomiskiistassa ei muuttunut hovioikeudessa. Päätös oli yksimielinen.

HELSINKI Helsingin hovioikeuden mukaan Loviisan kaupungin palveluksesta irtisanotun elinkeinovastaava Tiina Keskimäen kohtelu ei ollut epäasiallista ja irtisanominen ilman varoitusta oli oikeutettu.
Hovioikeuden mukaan Keskimäen menettely on ollut niin moitittavaa, ettei kaupungilta ole voitu kohtuudella vaatia työsuhteen jatkamista. Irtisanomiseen on ollut asiallinen ja painava syy.
Keskimäki joutuu korvaamaan 16 000 euroa kaupungin hovioikeuskuluja. Summaa kohtuullistettiin, sillä Loviisan oikeudenkäyntikulujen yhteissumma oli todistajanpalkkioineen arvonlisäverottomana 30 550,40 euroa. Kohtuullistamisen perusteena oli se, että kyseessä on tavanomainen työriita-asia, jonka valmisteluun ja vastauksen laatimiseen on käytetty liiallisesti aikaa. Lisäksi työtä vähensi se, että asiaa oli jo puitu käräjäoikeudessa.
Keskimäki vaati kaupungilta 24 kuukauden palkkaa ja 45 000 euroa yhdenvertasuuslain mukaista hyvitystä korkoineen.
Hovioikeus hylkäsi vaatimukset.

Lojaliteettivelvoite oli olemassa

Hovioikeus jakoi käräjäoikeuden näkemyksen, jonka mukaan Keskimäellä on ollut elinkeinovastaavan itsenäisen aseman vuoksi korostunut lojaliteettivelvoite työnantajaansa kohtaan. Tehtävään on kuulunut välittää positiivinen kuva kaupungista yrityksille.
Keskimäki kirjoitti muun muassa Loviisan Sanomien keskustelupalstalle, jossa hän syytti työnantajaansa työsuojelurikoksesta, työsyrjinnästä ja kunnianloukkauksesta, vaikka aluehallintovirasto oli katsonut, ettei epäasiallista kohtelua tai työturvallisuuslain laiminlyöntiä tapahtunut. Myös poliisi oli todennut, ettei asiassa ollut syytä epäillä rikosta. Oikeuden mukaan työnantajan syyttäminen tehtyjen viranomaistutkimuksien jälkeen rikkoo lojaliteettivelvoitetta. Keskimäen mukaan kyseessä oli kirjoitus, jossa hän halusi selventää virheellisiä käsityksiä asiasta, eikä hänen tarkoituksenaan ollut vahingoittaa Loviisan mainetta. Oikeus piti moitittavana sitä, että Keskimäki pyrki saamaan kirjoitukselleen mahdollisimman paljon julkisuutta toimittamalla sitä eri medioille.
Keskimäen kirjoittelu ei ole myöskään nauttinut sanavapauden suojaa, joten irtisanominen ei ole loukannut hänen sananvapauttaan.

Työnantaja määrää työtehtävät

Hovioikeus yhtyi käräjäoikeuden toteamukseen siitä, että työnantajalla on työnjohto- ja valvontavaltansa puitteissa oikeus määrätä mitä tehtäviä työntekijälle kuuluu.
Epäasiallisesta kohtelusta ei ole kysymys silloin, kun työnantaja toimii työnjohto- ja valvontavaltansa puitteissa.
Keskimäen näkemyksen mukaan hänet oli syrjäytetty hänelle kuuluvista tehtävistä, jätetty tiedonvälityksen ulkopuolelle ja jätetty kutsumatta hänen mielestään tärkeisiin palavereihin ja työryhmiin.
Hän oli kokenut epäasiallisena myös sen, ettei häntä ollut valittu kehittämisjohtajan tehtävään, vaan hänet oli nimetty kuntafuusion yhteydessä elinkeinovastaavaksi.
Hän koki nimityksen muuttaneen työnkuvaa vaatimattomammaksi ja aseman huonontuneen organisaatiossa. Hovioikeuden mukaan kehittämisjohtajan nimeämisessä ei ollut kyse henkilöön liittyvistä seikoista eikä siten epäasiallisesta kohtelusta.
Lisäksi Keskimäki oli hyväksynyt muutoksen allekirjoittaessaan työsopimuksen.
Hovioikeuden arvion mukaan Keskimäki ei ole koko työssäoloaikanaan aidosti hyväksynyt hänelle ajateltua ja myös kirjallisesti selvennettyä työtehtävien kuvausta eikä sitä, että häntä ei kuntafuusiossa nimitetty kehittämisjohtajan tehtävään.
– Kuten käräjäoikeuden tuomiossa todetaan, ei epäasiallista kohtelua ole se, että Keskimäen odotukset toimenkuvastaan ovat olleet työhön tullessa erilaiset kuin miksi työ on osoittautunut, päätöksen perusteluissa todetaan.
Hovioikeus katsoi, että Loviisan kaupunki pyrki löytämään aktiivisesti ratkaisuja Keskimäen esille tuomiin ongelmiin. Oikeus totesi käräjäoikeuden tavoin, että kaupunki on työnantajana suhtautunut epäasialliseen kohteluun vakavasti ja ryhtynyt kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin, eikä ole myöskään laiminlyönyt työturvallisuuslain velvoitteita.
Asiasta voi valittaa vielä korkeimpaan oikeuteen, jos valituslupa myönnetään.

Mika Mykkänen
mika.mykkanen@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI