|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Eroaalto Britannian hallituksessa ? ?Tämä on vakavaa? (15.11.2018 14:04)
Li Andersson haluaa 4 päivän työviikon tai 6 tunnin työpäivän: Pikaisesti kokeilu Suomeen? (15.11.2018 13:23)
Huuhkajat torstaina Ateenassa ? lohkovoiton menetys olisi historian eeppisin sulaminen (15.11.2018 12:33)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Tuomiokapituli irtisanoi nallepappi Kirsi Oksasen
31.05.2014Ruotsinpyhtään kirkkoherran 
Kirsi Oksasen toiminta ja irtisanominen jakaa vahvasti mielipiteitä. Irtisanomisen 
syynä ovat muun muassa vakavat 
työyhteisöongelmat. Oksanen sanoo 
joutuneensa noitavainon kohteeksi 
sekä tulleensa työpaikkakiusatuksi. Hän aikoo valittaa irtisanomisestaan Helsingin hallinto-oikeuteen.

Ruotsinpyhtää Ruotsinpyhtään seurakunnassa pitkään jatkuneet kiistat kirkkoherra Kirsi Oksasensekä seurakuntayhtymän työntekijöiden ja joidenkin luottamushenkilöiden välillä kärjistyivät tällä viikolla rajusti, kun Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli päätti yllättäen keskiviikkona irtisanoa Oksasen virastaan.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin lakimiesasessori Nina Rajamäki kertoi, että kyseessä on pitkä ja hankala prosessi, jossa vuodesta 2012 lähtien on nähty kirkkoherran johtamistavassa ongelmia, jotka eivät ole varoituksesta huolimatta muuttuneet.
-Varoitus on annettu, ja on annettu mahdollisuus korjata toimintaa, mutta sitä ei ole tapahtunut. Sen voin sanoa, että irtisanominen liittyy työyhteisön työhyvinvointiin ja työturvallisuuteen, mutta muuta en voi tässä vaiheessa sanoa, kertoi Nina Rajamäki.

Tuomiokapituli perustelee irtisanomista vuonna 2013 voimaan tulleella kirkkolailla, jonka mukaan työnantaja voi irtisanoa kirkkoherran painavasta syystä.
Tuomiokapituli päätti myös lähettää Ruotsinpyhtään seurakunnan kirkkoherran viransijaiseksi ensi maanantaista alkaen pastori Antti Yli-Oppaan, joka on aiemmin jo toiminut Oksasen sijaisena Ruotsinpyhtäällä.
-Tuomikapitulin tehtävä on tukea seurakunnan toimintaa. Asia on tietenkin kaikin puolin ikävä, mutta takana ovat painavat syyt ja pitkäkestoinen tilanne. Tapauksessa on käytetty kokonaisharkintaa, Rajamäki kertoi. Hänen mukaansa irtisanomiseen on painavat syyt, kun siihen ryhdytään. Oksasen sijoittaminen seurakunnan muihin tehtäväviin ei ollut mahdollista, koska hänet oli valittu tehtävään vaalilla ja kyseessä on yksipappinen kaksikielinen seurakunta.

Kehottaa eroamaan kirkosta

Oksasen irtisanominen on nostattanut vilkkaan keskustelun LS:n Facebook-sivuilla puolesta ja vastaan. Monet seurakuntalaiset ovat ilmoittaneet eroavansa kirkosta tapauksen johdosta. Oksanen on myös itse lähettänyt useita tekstiviestejä, joissa hän kehottaa ihmisiä eroamaan kirkosta.

”Olen noitavainon kohde”

Oksasen mukaan konfliktin taustalla on mm. hänen yrityksensä parantaa seurakunnan taloutta.
-Olen ollut nyt kaksi vuotta suoranaisen noitavainon kohde, syitä siihen on varmaan monia. Seurakunnan talous oli kriisissä, kun tulin. Lomautukset alkoivat viime syksynä, ei ole tervettä, että talousarviosta menee 92 % palkkoihin, Oksanen kirjoittaa LS:n Facebook-ryhmässä. Oksasen mukaan seurakunnassa oli myös muita väärinkäytöksiä, joihin hän katsoi aiheelliseksi puuttua.

”En ole tehnyt pahaa kenellekään”

-Selkeitä tehtävänkuvia työntekijöillä ei ollut. Se ei ole heidän vikansa, vaan siihen olisi pitänyt tarttua jo viimeistään viimeisen palkkauudistuksen myötä. Minkäänlaisia rakenteita mm. miten käyttäydytään työpaikalla, ei ollut. Moni työntekijöistä on ollut joko yli 30 vuotta tai lähes sen saman verran aikaa tämän saman työnantajan palveluksessa, sitten seurakunta valitsee itselleen muutosjohtajan, paljon nuoremman naisen, joka paitsi rakastaa työtään, niin myös vaatii muita tekemään sitä. Normaalia tämänpäivän elämässä, eikö?, Oksanen kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että kaikki päätökset on tehnyt seurakuntaneuvosto.
-Kenellekään en ole tehnyt mitään pahaa, puhtaalla sydämellä voin sen edelleen todeta, olen toiminut niin kuin esimiehen tuleekin. Minulta on viety maine, vaikka piispa (Irja) Askola puhelimessa varapuheenjohtajallemme lupasi, että ei Kirsiä eroteta, Kirsi Oksanen kirjoittaa.

Osittaisella sairauslomalla oleva Kirsi Oksanen toimitti eilen koululaisten kevätmessun Ruotsinpyhtään kirkossa. -Se meni aika hyvin, vaikka suvivirren kohdalla meinasi itku tulla, Oksanen kommentoi eilen. Messun jälkeen hän sai käteensä virallisen irtisanomisilmoituksen lakimiesasessori Nina Rajamäeltä.

Kirsi Oksanen aikoo myös toimia tänään omaisten pyynnöstä pappina hautajaisissa sekä toimittaa myös sunnuntain kello 10 alkavan jumalanpalveluksen normaalisti. Sen jälkeen hän jää kahden kuukauden kesälomalle. Maanantaina Oksanen aikoo viedä asiansa eteenpäin Helsingin hallito-oikeuteen lakimiehensä Markku Fredmanin avustuksella.

Arto Henriksson
arto.henriksson@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI