|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Viisi puoluejohtajaa rajoittaisi lakko-oikeutta Suomessa ? ?Se, mitä me näimme muutama viikko sitten, ei ole enää tätä päivää? (21.11.2018 18:24)
Jan Vapaavuori väläyttää Helsingin lähtöä ? Kuntaliiton Paatero: ?Tähän pitää suhtautua vakavasti? (21.11.2018 17:25)
Formula ykkösten 2019 tallipaikat selvillä ? Kubican kärsivällisyys tuotti tulosta (21.11.2018 17:05)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Boom kah - Boom Boom kah!
27.05.2014Loviisalainen Janika Kivimäki voitti viikonloppuna koululaisille suunnatun, valtakunnallisen Boombox-biisikilpailun. Palkinnoksi Harjuntaustan yläkoululaiset pääsivät Robinin yksityiskeikalle.

HELSINKI Eilen aamulla Harjuntaustan koulun pihalla kävi kuhina, kun yläkoululaiset lähtivät bussilla Helsinkiin teinipoppari Robinin yksityiskeikalle. Retki oli SongHi Entertainmentin Boombox-sävellyskilpailun pääpalkinto ja kyseisen kilpailun voitti 15-vuotias Janika Kivimäki. Kaksi kuukautta sitten SongHi Entertainment lanseerasi uuden kouluille musiikkiopetukseen tarkoitetun sävellystyökalun. Lanseerauksen yhteydessä järjestettiin valtakunnallinen sävellyskilpailu, jonka tarkoituksena oli antaa räjähtävä lähtö uudelle opetustyökalulle.

–Yritämme viedä läpi pientä vallankumousta koulujen musiikinopetuksessa, jossa yleensä keskitytään soittamaan muiden tekemää musiikkia. Kysyimme itseltämme, miksei homma voisi välillä toimia toisin päin. Mikseivät oppilaat itse saisi olla luovia osapuolia? kysyy tuotejohtaja Olli Vallo.

SongHissa musiikkia luodaan erilaisten työkalujen avulla ja mukaan oli kilpailua varten nauhoitettu Robin-ääniraitoja, joita osallistujat saivat käyttää tuotoksissaan. Kilpailuun kappaleensa sai ilmoitettua klikkaamalla kipaleensa statuksen julkiseksi ja loppupeleissä kappaleita kilpailusta löytyikin vajaa 12 000. Kappalevyöryn vuoksi SongHi-kilpailusivustolle oli heti alkuun liitetty ”tykkää”-toiminto ja eniten tykkäyksiä keränneet biisit päätyivät tuomariston arvioitavaksi.

–Janikan sävellykset nousivat heti alkuun esiin tuomariston keskuudessa. Harvalla oppilaalla on luontainen kyky tuottaa musiikkia, säveltäminen kun ei ole se helpoin homma maailmassa. Janikan sävellyksistä huomasi, että tytöllä on musiikillinen ymmärrys pidemmällä kuin monella muulla nuorella ja biiseistä rakentui dynaamisia kokonaisuuksia, Vallo kiittelee.

Janikan kappaleissa oli oikean rakenteen lisäksi hyvät melodiat, jotka tekivät hänestä selvän voittajan. Palkintona oli kilpailun keulahahmon, eli Robinin yksityiskeikka koko luokalle, sekä fanitapaaminen.

–Vaikka palkinto alun perin oli suunniteltu pelkästään voittajan luokalle, pääsivät kaikki Harjuntaustan koulun yläkoululaiset mukaan, kiitos pienten luokkakokojen, kertoo koulun rehtori Laura Ståhl.

Robinin yksityiskeikalle

Itse palkinnosta oppilaat saivat tietää vasta sunnuntai-iltana ja viikon ensimmäinen päivä alkoi jännityksensekaisin tuntein bussiin nousemalla. Kymmeneltä bussi kurvasi SongHin tilojen pihalle Lauttasaaressa ja yläkoululaiset johdatettiin salamavalojen räiskeessä keikkatilaan. Lyhyen esittelypuheen päätteeksi huoneessa kaikuivat Robinin hittibiisin sanat ja poppari itse ponkaisi lavalle.

–Boom kah, boom, boom kah!
Konsertti itsessään koostui kolmen kappaleen esityksestä, minkä jälkeen Robin siirtyi jakamaan yläkoululaisille nimmareita. Nimmareidenjakotilaisuuden jälkeen koitti Janikan päivän kohokohta, eli fanitapaaminen, jonka aikana Janika sai esittää kappaleensa Robinille.

–Yllätyin siitä miten hyviä nuo kappaleet olivat. Silloin kilpailun alkuvaiheessa kokeilin itse SongHita ja eihän siitä tullut yhtään mitään, Robin naurahtaa.
Hänen mielestään on myös ollut hauska nähdä, mitä kaikkea ihmiset ovat saaneet aikaiseksi Boombox-albumin sampleista.
–Nämä tänään kuulemani kappaleet olivat ihan superhyviä biisejä. Huomaa, että taso on korkealla, kun tekisi vain mieli kuunnella lisää, Robin kiittelee.

Robinin vastaus kysymykseen, mitä neuvoja hän antaisi kilpailun voittaneelle Janikalle, on yksinkertainen.

–Jatka vain musiikin tekemistä. Se on oikeastaan ainut vinkki mitä voin antaa. Jos löytyy se lahjakkuus musassa, niin sitä täytyy lähteä harjoittamaan vielä enemmän itsessään, hän kiteyttää.

Robin itse kannustaa tekemään musiikkia arkisista asioista, jotka koskettavat. Hänen mielestään ihmissuhdeasioiden tutkiskelu eri kulmilta on ikuisesti toimiva konsepti, samaten menevä musiikki nuorille. Tärkeintä on nähdä musiikkitrendien edelle ja katsoa mihin musaevoluutio vie. Itsekin musiikkikilpailusta pinnalle ponkaissut Robin onkin nauttinut SongHi-kilpailun keulahahmona toimimisesta.
–Kyllä minä tykkään olla tällaisissa jutuissa mukana, tosi jees! hän iloitsee.

Onnellinen voittaja

Voittajakappaleen ”Good Song” säveltäneelle Janikalle palkintopäivä oli melkoista pyöritystä. Aamu alkoi SongHin oman kuvaajan kanssa Loviisaa kierrellen, minkä jälkeen seurasi palkintokonsertti fanitapaamisineen. Nuorelle tytölle konserttipaikalla odottavat kuvaajat ja salamavalot olivat varmasti shokki, mutta Janika selvisi ammattimaisin elkein. Itse kisan voitosta Janika ei alkuun uskaltanut edes unelmoida, vaan tie voittoon alkoi kokeilusta.

–Kokeilin SongHita ja huomasin, että säveltäminen oli tosi kivaa, Janika kuvailee.
Loppupeleissä SongHi oli Kivimäelle niin mieluinen työväline, että kappaleita tuli sävellettyä kokonaiset 40 kappaletta. Apua nuori säveltäjänalku ei myöskään saanut ulkopuolelta, vaikka hän pariin kertaan olikin kääntyä opettajien puoleen.

–Yleensä Janika oli jo selvittänyt ongelmansa omin päin siinä vaiheessa, kun olisimme ehtineet avittamaan. Kaikki kunnia kuuluu siis hänelle, Harjuntaustan koulun opettajat vakuuttavat. Suuri suosio Boombox-kilpailussa oli Janikalle itselleenkin pieni yllätys, taustalta kun ei löydy musiikillista harrastusta.

–Kyllä minä jossain vaiheessa kysyin, josko Janikaa kiinnostaisivat laulutunnit, mutta hanke tyssäsi päätähuimaaviin hintoihin, kertoo äiti Mirka Karvinen.

Tästä huolimatta Janika toivoo vielä tulevaisuudessa tekevänsä töitä musiikin parissa, ehkäpä laulajan roolissa. Tällä hetkellä hän soittaakin koulun bändissä.

–Katsotaan mitä tapahtuu, Janika tuumaa hymyillen.

Charlotta Forsberg
toimitus@lovari.fiJaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI