|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Lelusalakuljettaja? Adhamille 10 kuukauden vankeustuomio ? ?Varat pääosin käytetty yleishyödylliseen toimintaan? (21.11.2018 12:47)
Eduskunta äänestää 19 euron säästöstä autoilijalle: Kokoomuslainen yllätti keskustelussa ? ?Tämä on kyllä tosi erikoinen esitys? (21.11.2018 12:16)
Nyt tuli konkreettinen esitys: Sosiaaliturva uusiksi ? Jokainen ansaittu euro vähentäisi etuuksia 0,6 eurolla (21.11.2018 10:41)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Syyttäjä vaatii kaksi vuotta lisää ehdotonta vankeutta alaikäiselle
23.05.2014Kahdeksan loviisalaisnuorta sai tiistaina syytteet Itä-Uudenmaan käräjillä. Jo entuudestaan vankilassa istuvalle alaikäiselle päätekijälle luettiin uudet syytteet hautausmaan varaston ja omakotitalon roskakatoksen tuhopoltoista, Lovisa Gymnasiumin murroista, varkauksista, pahoinpitelyistä, kätkemisestä, poliisin vastustamisesta ja vaarallisten esineiden hallussapidosta.

LOVIISA Yhteensä kahdeksalle loviisalaiselle nuorelle luettiin koko joukko syytteitä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tiistaina. Rikosvyyhdin päätekijän, tekohetkellä alaikäisen miehen rötöslistalla oli tällä kertaa kuusi eri rikosnimikettä. Niistä vakavimpia oli törkeä vahingonteko eli Loviisan hautausmaan varastorakennuksen tuhopoltto, jonka pääsyytetty oli esitutkinnassa myöntänyt. Kaupungin omistama varasto oli 29.4.2013 palanut kokonaan, josta aiheutui yhteensä noin 10.000 euron vahingot. Myös 15 metriä hautausmaan kuusiaitaa, puita sekä maastoa kärventyi palossa.
Pääsyytetty oli sytyttänyt palamaan Loviisassa myös paritalon roskakatoksen, johon on ollut kiinnitettynä kaksi postilaatikkoa. Katos ja laatikot tuhoutuivat täysin. Tekijä tunnusti molemmat tuhopoltot. Tapauksella ei ole yhteyttä Ungernin paloon.
Pääsyytetylle luettiin tuhopolttojen lisäksi syytteet muun muassa kahdesta pahoinpitelystä ja useista varkauksista. Nekin hän myönsi.

Vankilasta vastaamaan

Vyyhdin pääsyytetty saapui oikeuteen Vantaan vankilasta, jossa hän oli suorittamassa loviisalaisen taiteilijan törkeästä ryöstöstä ja pahoinpitelystä lapiolla viime lokakuussa saamaansa kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.
Kaksi muuta nuorta syytettyä oli 13.5.2013 varastanut kerrostalon pihalta 1.850 euron arvoisen Peugeot-merkkisen mopon, ja vieneet sen pääsyytetylle, joka oli irroittanut siitä moottorin ja asentanut sen omaan mopoonsa. Kaikki tekijät myönsivät tämänkin tekonsa.

Kahdesti murto gymnasiumiin

Pääsyytetty pyrki ja pääsikin kahdesti Loviisan ruotsinkieliseen lukioon murtamalla ovien lukitukset. Ensimmäisen kerran pääsyytetty oli tunkeutunut 13.4.2013 yksin Loviisan ruotsinkieliseen lukioon rikkomalla D rapun oven siten, että karmi on haljennut. Pääsyytetty oli tällöin anastanut tietokoneen näytön ja cd-soittimen.
Myöhemmin samana yönä pääsyytetyn seuraan liittyi kaksi muuta nuorta syytettyä, jotka menivät murretusta ovesta noutamaan lukiosta stereoita, tietokoneen näyttöjä, kaiuttimia ja vahvistimen. Anastetun omaisuuden arvo on lukion ilmoituksen mukaan ollut yli 1200 euroa. Osa omaisuudesta löydettiin tekijöiden osoittamasta paikasta metsiköstä, osa tekijöiden hallusta. Kaikki kolme myönsivät kuulusteluissa tekonsa.
Toisen kerran pääsyytetty oli yhdessä kahden muun syytetyn kanssa 30.5.2013 murtautunut ruotsinkielisen lukion pihalla olevaan varastorakennukseen riuhtaisemalla oven auki. Kaikki kolme tekijää olivat myöhemmin yöllä yhdessä menneet varastoon murretun oven kautta ja anastaneet sieltä kaksi 10 litran kanisteria bensaa ja öljypurkin.

Moottorisahan ketju aseena

Pääsyytetty oli lisäksi kahden muun syytetyn kanssa, jotka eivät olleet samoja kuin aiemmin ruotsinkielisen lukion keikalla, murtautuneet Loviisan Shellin huoltoaseman varastotiloihin ja varastaneet sieltä mietoja alkoholijuomia 455 euron arvosta. Kaikki tekijät myönsivät teot.
Pääsyytetty oli lisäksi pitänyt yleisellä paikalla Loviisan keskustassa hallussaan moottorisahan ketjua, johon oli laitettu nippuside siten, että ketju soveltui lyömäaseena käytettäväksi. Useat syytetyt olivat tapelleet myös keskenään, josta osapuolille aiheutui eriasteisia vammoja. Pääsyytetty oli käyttänyt myös nyrkkirautaa, ja saanut itse iskuja puukepistä. Pääsyytetty oli lähettänyt kaverilleen tekstiviestin, jossa hän oli kertonut käyttäneensä nyrkkirautaa. Näistä tuli syytteet vaarallisen esineen hallussapidosta.

Poliisi kaasutti karkurin kiinni

Poliisin verkko tekijöiden ympärillä kiristyi vähitellen, ja 1.6.2013 poliisi otti pääsyytetyn kiinni. Pääsyytetty ei ollut totellut poliisin pysähtymiskäskyä, vaan oli lähtenyt juoksemaan poliisia karkuun. Poliisin askel oli kuitenkin keveämpi ja lain koura pitkä, joten syytetty saatiin lopulta kiinni ja siirrettiin poliisiauton kuljetustilaan. Kuljetuksen aikana pääsyytetty potki voimakkaasti auton rakenteita ja takaovea poliisin käskytyksestä huolimatta. Potkiminen vaaransi kaikkien autossa olleiden turvallisuuden, jonka johdosta partio joutui lopulta käyttämään kaasusumutinta saadakseen tilanteen hallintaansa.
Syyttäjä Camilla Oksanen vaatii yhä alaikäiselle pääsyytetylle kaksi vuotta ehdotonta vankeutta ja kahdelle muulle tekijälle ehdollista vankeutta sekä muille sakkorangaistusta. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antaa tuomion rikosvyyhdistä kesäkuun alussa.

Arto Henriksson
arto.henriksson@lovari.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI