|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Uusi ilmiö: Pantilliset kauppakassit yleistyvät ? Varusteleka ja Akateeminen mukana, Alkoonkin tulossa (22.11.2018 12:45)
Berner: ?Autojen myynti pitää nostaa 150 000:een? ? Autoala: Sitten 8 mrd.?:n veropottia kevennettävä (22.11.2018 12:05)
HS: Raju avautuminen ministeriön sisältä ? johto ja lainvalmistelu ?täysin hukassa? (22.11.2018 11:33)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kumppanuustalo kiinnostaa
29.04.2014Kun tehdään yhdessä, yksi plus yksi on enemmän kuin kaksi. Yksillä purjeilla -hankkeen kumppanuustalo esittäytyi Loviisan ydinkeskustassa eilen iltapäivällä. Kävijöitä riitti ja hankkeen verkostokutoja, Camilla Stjernvall-Malmberg kokosi mielipiteitä.

Kumppanuustalon tarjoamasta tilasta kiinnostui muun muassa Kaj Tallberg Loviisan kansantanssijoiden yhdistyksestä. Yhdistys tarvitsee niin kokous- kuin varastotilaakin.
Kansantanssijoiden esiintymistarvikkeet, muurinpohjapadat, kaasupullot ja muu tarpeisto ovat vallanneet Tallbergin autotallin.
–Auto ei ole päässyt talliin 35 vuoteen.
Loviisassa, Kotkassa ja Haminassa toimiva Yksillä purjeilla -kumppanuushanke pyrkii tuottamaan eri-ikäisille lisää hyvinvointia. Raha-automaattiyhdistyksen tukema hanke pyrkii edistämään asukkaiden hyvinvointia yhteistyössä kuntien, yhdistysten ja yritysten kanssa.
Eräs keino lisätä yhteistyötä ja sitä kautta hyvinvointia on auttaa yhdistykset ja muut kolmannen sektorin toimijat löytämään toisensa.
Kumppanuustalossa yhdistykset voivat pitää kokouksiaan ja vaikkapa säilyttää asiapapereitaan. Verkostonkutoja Camilla Stjernvall-Malmberg uskoo, että yhteinen tila auttaa yhdistyksissä toimivia verkostoitumaan, hakeutumaan yhteistyöhön ja välttämään päällekkäistä toimintaa esimerkiksi silloin, kun yhdistyksissä mietitään tapahtumien järjestämistä. Kumppanuustalo on eräänlainen päivitetty versio kylätalosta.
–Yhdistykset voivat pitää esitteitään esillä kumppanuustalossa, tai vaikka värvätä jäseniä ja pitää tiedotustilaisuuksia.
Kuukausi sitten niille yhdistyksen edustajille, joiden sähköpostiosoite on tiedossa, lähetettiin nettikysely. Kolmisenkymmentä on osoittanut kiinnostusta lähteä mukaan.

Kumppanuustalo keskeiselle paikalle

Kumppanuustalon sijaintipaikka ei ole vielä varmistunut, sillä ensin hanke haluaa selvittää, miten paljon kiinnostusta talon tarjoamat puitteet yhdistyksiä kiinnostavat. Kumppanuustalo tarjoaa korvausta vastaan muun muassa hylly- ja kaappitilaa, varastotilaa, työhuoneita ja kokoustiloja. Tarjolla on erilaisia paketteja, esimerkiksi peruspaketti sisältää kokouksen kerran kuussa, sekä hylly- ja kaappitilaa 15 eurolla kuukaudessa. Varauksia voi alustavasti tehdä jo nyt. Tilakysymys ratkeaa touko-kesäkuun aikana. Käytännössä alkuun päästään ensi syksynä.
Todennäköisin paikka kumppanuustalolle on liiketila, missä toimintaa eilen esiteltiin, eli Kuningattarenkatu 16. Tilaa on kahdessa kerroksessa ja katutason tiloista tehdään parhaillaan esteettömiksi.
Kotkassa kumppanuustalo jo toimii, Haminassa talo avataan ensi syksynä.

Kumppanuustalo tulee tarpeeseen

Marja-Leena Airila oli tullut katsastamaan tiloja Porvoon psoriasisyhdistyksen vinkistä.
– Yhdistys toimii aktiivisesti myös Loviisassa.
Kokoontumispaikka on täällä vaihdellut teeman mukaan. Airila aprikoi, että muissakin yhdistyksissä kumppanuustalo saa aikaan kiinnostusta. Esimerkiksi Valkossa yhdistysten käyttämä entinen ruotsinkielinen alakoulu, Kvarterskolan, on myynnissä. Yhdistykset tarvitsevat siksi uusia kokoontumistiloja.
Yksillä purjeilla -hankevastaava Jaana Savolainen kertoo kuulleensa useinkin kommentin:
–Meillä on kotona sänkyjen alla kokouspöytäkirjat.
Tähän ongelmaan kumppanuustalo haluaa tarjota ratkaisun.
Kansantanssiyhdistyksen Kaj Tallberg kertoo kuitenkin kustannusten asettavan rajat. Varastohäkki maksaisi 30-40 euroa kuukaudessa.
–Se on liian kallis. Etsintä jatkuu.
Kansantanssijoissa on vain parisenkymmentä jäsentä.
–Aktiiveja on… hyvä jos liikkeelle saadaan kymmenen. Mutta peruspakettia voi hyvinkin ajatella.
Tallberg pitääkin kumppanuustaloajatusta fiksuna.

Olohuone kuntalaisille

Kumppanuustalohanke lähti Loviisassa liikkeelle vuonna 2011 Jyrki Laakson aloitteesta. Loviisan järjestöjen ja Loviisan invalidien puheenjohtaja esitti silloin, että järjestöissä toimiville ihmisille järjestettäisiin tapaamispaikka, jossa verkostoitua.
–Tarkoituksena oli löytää kansalaisten olohuone.
Koska samantapaisia ajatuksia oli jo vireillä sekä Kotkassa että Haminassa, loviisalaiset kopioivat ajatuksen ja lähtivät mukaan. Yksillä purjeilla -hanke sai tuulta purjeisiinsa.
–On mukavaa, että Loviisan kaupunki lähti aktiivisesti mukaan. Tämä edistää kuntalaisten hyvinvointia.
Yksillä purjeilla -hankkeen kotipaikka on Haminassa. Sitä hallinnoi Ravimäkiyhdistys ry. Hankkeeseen on saatu Raha-automaattiyhdistyksen tukea vuosille 2013-2016.
Kumppanuustalojen lisäksi hanke kehittää virtuaalikumppanuustaloja. Tavoitteena on yhteistyön lisäämisen ohella myös tarjota vapaaehtois- ja yhdistystoiminnalle uusia tapoja näkyä ja olla tavoitettavissa. (MI)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI