|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
950 ?/kk kannabishoitoon: Kelasta ja oikeudesta tyrmäys, vaikka lääkärit puolsivat (19.11.2018 08:53)
Esperi takoo Suomeen yrityskauppamiljonäärejä ? valtaosa rikastuneista on naisia (19.11.2018 07:48)
Sote-markkinoilla käy kova rytinä ? yrityskauppa joka neljäs päivä (19.11.2018 07:22)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Päätoimittajat luovuttivat Paavo Lipposelle loviisalaisen karvahatun

09.03.2004Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen sai eilen Suomen paikallislehtien päätoimittajilta lahjaksi loviisalaisen Grünsteinin turkistehtaan valmistaman karvahatun sekä päätoimittajayhdistyksen terveiset paikallisen median roolista tiedonvälityksessä. Puhemies Lipponen paljastui aktiiviseksi paikallislehden lukijaksi. Hän sanoo tilaavansa kotiinsa isoisän kotipaikalla ilmestyvää Lestijokilehteä.


– Tiedän Himangan 6-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin juoksutulokset; päälle 9 sekuntia. Kovaa siellä juostaan, hauskutti Lipponen. Katsauksessaan eduskunnan ajankohtaisiin kysymyksiin Lipponen nosti tärkeimmäksi ajankohtaiseksi kysymykseksi työllisyyden parantamisen.
– Eduskunnassa kaiken ylikäyvä asia on työllisyys. Meillä ei ole työttämyys lähtenyt nousuun siinä määrin kuin muualla EU:n alueella. Silti työllisyystilanne on heikentynyt ja meillä on yhä vähemmän väkeä työelämässä. Meillä on kaksi tavoitetta, jotka parantavat tilannetta. Nuoria on pyrittävä saamaan nopeammin opinnoista työlämään ja ihmiset on saatava pysymään pidempään työelämässä, Lipponen kertoi.

Kuntaliitoksia porkkanoilla ei pakolla

Puhemies Lipposen mukaan kuntatalouden kohentaminen edellyttää rakenteellisia uudistuksia ja kuntien yhteistoimintaa.
– On tärkeää, että kuntayhteistyö tehostuu. Näyttää siltä, että mannerlaatat liikkuvat. Mielestäni (kuntaliitos)porkkanoita pitää jatkaa eikä ryhtyä jyräämään kuntia yhteen. Mutta se on selvää, että suuremmilla yksiköillä on enemmän painoarvoa ja toimintakyky, Lipponen kertoi.

– Kuntien liitokset etenevät kuntalähtöisesti ja silloinkin on lähtökohtana, että siitä tulee kunnille etua. Näinhän ei aina ole käynyt, että olisi tullut taloudellista etua, Lipponen sanoi. Lipponen viittasi myös pääkaupunkiseudun kuntien ja Sipoon yhteistyön hankaluuksiin.
– Puhun nyt helsinkiläisenä, kun sanon, että mitä tuon Sipoon kanssa pitäisi oikein tehdä, Lipponen totesi.

Lehdistötuki vääristää kilpailua

Paikallislehtien päätoimittajayhdistyksen puheenjohtaja Juha Haapakoski raisiolaisesta Rannikkoseutu-lehdestä otti puheessaan esillä valtion lehdistötuen, joka hänen mukaansa vääristää lehtien kilpailua eri puolilla Suomea.
– Se mistä me paikallislehtien edustajat olemme hiukan huolissamme, on maan tapa jakaa sananvapauden nimissä tukea poliittisille julkaisuille. Poliittinen lehdistötuki ja valikoiva lehdistötuki menee käytännössä vuodesta toiseen samoille lehdille.
– Tukea saavat lehdet kilpailevat samoista ilmoituksista ja samoin lukijoista, joten aivan merkityksetön lehdistötukipäätös ei meille ole.

Sananvapautta on syytä tukea jatkossakin, mutta mielellään muutakin sananvapautta kuin poliittista ja muitakin medioita kuin paperille painettua printtimediaa. Kun me suomalaiset arvostamme kaikenlaisia mielipiteitä ja kunnioitamme sananvapautta sen laajassa merkityksessä, myös yhteiskunnan pitää ainakin henkisesti tukea sananvapautta kaikenlaisissa medioissa, Haapakoski viestitti.
– Tämä karvahattu on valmistettu aivan teitä varten. Toivomme sen muistuttavan teitä päättäjiä siitä, että tässä maassa on paljon pieniä, pienille ihmisille tärkeitä sanomalehtiä, jotka aivan oikeasti kuulevat heitä ja antavat heille paikan toteuttaa sananvapauttaan, sanoi Haapakoski luovuttaessaan päätoimittajien puolesta Grünsteinin tekemän majavankarvasta tehdyn hatun Lipposelle.
Lipponen sovitti hattua samantien ja kehui yllättävän kevyeksi ja pehmeäksi.
– Eikös Kekkosellakin ollut tällainen, Lipponen muisteli.

Puhemiehen sananvapaudelle tukea

Paikallislehtien päätoimittajaydhsityksen puheenjohtaja kiitteli myös Lipposen aktiivista ja selkeää roolia poliittisessa keskustelussa.
– Olemme tyytyväisenä seuranneet henkilökohtaista panostanne julkisessa keskustelussa. Poliitikkoja on syytetty puheiden ympäripyöreydestä ja poliittisen sanoman liturgiasta. Teidän sanomanne ja kirjoituksenne on ollut suoraa ja selvää niin, että jokainen sen ymmärtää.

– Olette myös ravistelleet rakenteita ja ottaneet kantaa silloinkin kun sitä ei ole aina osattu odottaa. Se on ollut juuri sellaista vapaan sanomisen oikeuden käyttöä, mitä sanavapaudella sanan varsinaisessa merkityksessä tarkoitetaan, puheenjohtaja Haapakoski sanoi.
– Olemme itse käyneet jäsenistön kesken laajaa mediakriittistä keskustelua. Olemme kutsuneet puhumaan ja pohtimaan mediakäytöksessä olevia näkyviä ja näkymättömiä ilmiöitä. Te olette julkisuudessa esittäneet arvokasta kritiikkiä sekä toimittajia että toimittajien työn jäljestä vastaavia päätoimittajia kohtaan. Toivon, että keskustelu tästä vielä jatkuu oman ammattikuntamme keskuudessa, Haapakoski sanoi.
Eduskunnan puhemiehen ja päätoimittajien tilaisuuteen osallistui 32 päätoimittajaa eri puolilta Suomea.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI