|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)
Mauri Pekkarinen jyrähtää: ?On palattava aluepolitiikkaan ? kasvun aikana totuus paljastui karusti? (18.11.2018 12:04)
Ison Numeron myyjä ei antanutkaan vaihtorahaa ? Toimitusjohtaja: ?Täysin vastoin toiminta-ajatusta? (18.11.2018 10:51)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Konditoria-kahvila ja lähiruokakauppa tulevat Teboil-myymälän tilalle
28.03.2014Harri Kiiskinen ja Benny Engård ovat silminnähden innoissaan kertoessaan entisen Teboilin kiinteistön kehittämissuunnitelmista. Suunnitelmia toteutetaan paraikaa. Tiloihin valmistellaan konditoriakahvilaa ja myymälätilaa lähellä tuotetuille elintarvikkeille. Toimintaa pyörittävä yrittäjä on löytynyt, mutta nimeä ei vielä kerrota. Neuvottelut Matkahuollon paluuajankohdasta ovat loppusuoralla.


Kiinteistöyhtiö Lapinjärven Teollisuustie 9 osti Teboilin liikerakennuksen helmikuussa ja remontoi rakennuksen sisätiloja tiiviillä aikataululla, vaikka ovea koettaville asiakkaille talo näyttää tyhjältä ja hiljaiselta.
Kiinteistöyhtiön osakkeet jakautuvat kolmen omistajan kesken. Kiiskinen ja Engård omistavat yritystensä kautta molemmat 41 prosenttia ja Lapinjärven kunta 18 prosenttia yhtiön osakekannasta. Benny Engård on kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtaja eikä yhtiöllä tällä hetkellä ole toimitusjohtajaa.

Kiinteistökehittäjät

Kiinteistö Oy Lapinjärven Teollisuustie 9 omistaa ennestään Ingermaninkylän teollisuusalueella sijaitsevan vuonna 2009 rakennuttamansa hallin, josta yritys vuokraa varastotilaa eri vuokralaisille. Kunnan teknisen toimen sosiaalitilat ja varasto täyttävät osan hallia.
- Kiinteistöyhtiössä meidän ajatuksena on tehdä ylipäänsä kehittämistä Lapinjärvellä, Engård toteaa.
Kiiskinen huomauttaa, että oikeastaan he ovat halunneet Teboilin kiinteistöhankinnalla ”pelastaa kunnan”, sillä näkyvällä paikalla sijaitseva rakennus on juuri se, mikä jää kuutostietä ohi ajavien mieleen. Nykyisellään rakennuksen kunto ja ilme kun eivät viestitä paikkakunnan olevan elossa.
- Me uskomme, että tästä kehittämisestä nyt tulee jotakin ja me on otettu siksi itse vastuu, Engård lisää.
Engård ja Kiiskinen kertovat, että heidän tehtävänsä on kunnostaa rakennus ja hakea kahvila-myymälään yrittäjä, joka alkaa pyörittää toimintaa. Oikeastaan sellainen on jo löytynyt, mutta nimeä he eivät halua mainita, koska sopimusten viimeistely on kesken. Rakennuksessa ennestään toimivat yritykset, päädyn taksiasema ja pohjakerroksen putkiliike, ovat jatkaneet toimintaa. Engårdin mukaan näiden yrittäjien toiminnan turvaaminen oli heillä yhtenä motiivina kiinteistön hankintaan.
Vuodenvaihteessa Teboil oli ilmoittanut haluavansa myydä kahvila-myymälärakennuksen. Rakennuksen edessä oleva laaja asfaltoitu alue tulee jäämään Teboilille.
- Kentät ovat Teboilin ja tämä jatkaa kylmäasemana. Teboil haluaa pitää bensanmyynnin eikä meillä ole ollutkaan kiinnostusta siihen, Engård sanoo.
Uusien yrittäjien kaavailemalle kesätoritoiminnalle Teboil on näyttänyt vihreää valoa.

Leipäuuni, juustoa ja hilloa

Rakennuksen uuden toiminnan teemana on lähiruoka. Tiloihin tulee kahvila-konditoria ja elintarvikemyymälä lähituottajien tuotteille. Kiiskisen ja Engårdin visiointia eivät hätkäytä muutamien seudun lähiruokamyymälöiden notkahdukset. He ovat tutustuneet näihin ja kertovat menestymättömyydelle löytyvän syynsä. Toisaalta hyvin toimiviakin ratkaisuja lähialueilta löytyy.
Tuoteryhmistä on leipomotuotteiden lisäksi neuvoteltu lähitoimijoiden kanssa juustoista, salaateista ja yrteistä, hilloista, mehuista, hunajatuotteista ja lihavalmisteista.
Nykyinen Lapinjärven Leipomon kouvolalaisomistaja JJP Herkut Oy on mukana suunnitelmien kehittelyssä. Leipäuuni on konditorian hankintalistalla, ja uuni mahdollistaa myös uusien leipomotuotteiden kokeilun asiakkailla.
Kahvilaan haetaan B-oikeuksia.
- Peruslounasta me emme ole lähteneet suunnittelemaan. Tarkemmin tämä on jätetty vielä avoimeksi, mutta enintään voileipäbuffetin olemme ajatelleet tarjota, Kiiskinen toteaa.
Kevään eteneminen saa yrittäjät kiirehtimään. Vapuksi he eivät vielä uskalla luvata avajaisia, mutta toukokuussa avautuvat ainakin kahvila ja Matkahuollon toiminta tiloissa. Työntekijöiden rekrytointi alkaa aivan pian.
-Saattaa olla, että aloitamme lähiruokapuolella vaatimattomammin ja lisäämme valikoimaa kesäkuuhun mennessä, yrittäjät suunnittelevat.
Mökille menijät on tarkoitus pysäyttää täydentämään ruokavarastojaan ja toisinpäin saada paluuliikenne omaksumaan tämä levähdyspaikaksi.
-Se on tietysti kysymysmerkki, miten meidän markkinointi onnistuu ja miten onnistumme ohikulkuliikenteen kanssa, Kiiskinen arvioi.
He aikovat ensimmäiseksi nimetä uuden konditoria-kahvilan ja lähiruokakaupan iskevällä ja mieleenpainuvalla nimellä. Tässä suhteessa Hanhi ja Paroni asettavat riman korkealle.

Kunta pohtii ranta-alueen kehittämistä

Teboilin ja Hotelli Hanhen alueet rajautuvat rantakaistaan, jonka omistaa Lapinjärven kunta. Pieni peltokolmio kuutostien ja kevyen liikenteen väylän välissä on yksityisomistuksessa. Rannalle rakennettiin muutamia vuosia sitten lintutorni Lapinjärven Luonnonystävien talkootyönä kunnan toimittamasta puutavarasta.
Kysyin kunnanjohtaja Tiina Heikalta, mikä on kunnan rooli tässä uudessa hankkeessa, jota toteuttavasta kiinteistöyhtiöstä kunta omistaa viidenneksen.
- Kunnan kannalta on erinomaista, että kuntaan tulee yritystoimintaa ja kiinteistöt eivät ole tyhjillään.
Heikka toteaa, että yrittäjä vastaa oman toimintansa riskeistä ja että kiinteistön omistamisesta ei kunnalle juuri synny riskiä, koska kunnan osuus yhtiössä on pieni ja yhtiö on vakavarainen.
- Yrittäjän harjoittamaan toimintaan kunta ei puutu, kuten ei niidenkään yrittäjien osalta, jotka toimivat kunnan kokonaan omistamissa kiinteistöissä.
- Muuten kunta pohtii alueen kehittämistä omalta osaltaan, koska kyseessä on näkyvä ja kunnan markkinoinnin kannalta hyvä paikka. 
Heikan mukaan mitään kehittämislinjauksia ei ole kuitenkaan vielä tehty.

Marke Kalliola

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI