|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Herra ministeri, te olette 114?vuotias, kun suomalaiset veronmaksajat vapautuvat tästä vastuusta? (13.11.2018 18:02)
Perussuomalaiset haluaa keskituloisen veroalen ? Ruotsissa saa 200e/kk enemmän (13.11.2018 16:41)
Finanssiala: Sdp:n lähdevero vesittyy ? maksajina Suomen työssäkäyvät (13.11.2018 15:32)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kotipalveluita puitiin ikäihmisten ja yrittäjien infoillassa
07.03.2014Kotona asuvien ikäihmisten arjen palveluista keskusteltiin keskiviikkoiltana Almintalossa. Tulokulma aiheeseen liikkui kuntapalveluiden, yrittämisen ja palvelusetelien hyödyntämisen kentillä. Alustajien lisäksi paikalla oli parinkymmenen osallistujan yleisö, joka esitti aktiivisesti kysymyksiä ja kommentoi esitysten aihepiiriä. Tietoa hakemassa oli sekä ikäihmisiä, näiden omaisia että palveluyrittäjinä työskenteleviä. Tilaisuuden järjestivät Loviisan kaupunki, Loviisan yrittäjät ja Kehitysyhtiö Posintra.

- Eikö me olla täällä yrittäjinä siksi, että voisimme tukea ikäihmisten ratkaisuja jos he ovat kotona, kysyi yrittäjä Charlotta Nygård-Eklöf jossakin vaiheessa, kun keskustelu polveili peruskysymykseen siitä, onko oikein tai mahdollista lisätä usein huonokuntoisten vanhusten kotihoitoa nykyisestä.
Nygård-Eklöf kommentoi tilaisuutta eilen ja piti sitä erittäin hyvänä.

- Sääli, että siellä ei ollut paikallisia yrityksiä ihan muutaman lisäksi. Me kaikki voisimme voisimme löytää omille yrityksillemme työtä näistä ikäihmisten palveluista.

- Tapahtumassa oli hyvää esimerkiksi se, että Loviisan kaupungin senioripalvelut välitti tietoa, miten ne etsivät yrittäjiä, jotka haluavat mukaan, ja että palveluja voidaan kehittää paikallisten yrittäjien kanssa. Perinteisten hoitopalveluiden ja kodinhoidon lisäksi tarvitaan esimerkiksi hiustenleikkuuta ja pihan hoitoa. Palvelujen lista täydentyy jatkuvasti.

Loviisan senioripalveluista palvelupäällikkö Lisbeth Forsblom kertoi puheenvuorossaan myös tietolähteistä. Asioista voi kysellä esimerkiksi senioripalvelukeskuksen palveluohjaajalta tai kotiutuskoordinaattorilta.

Palveluiden sisältö tärkeämpää kuin kuka tekee

Yritysneuvoja ja kehityspäällikkö Fredrik Pressler Po-sintrasta avasi illan. Presslerin agendalla on palvelusetelin yhteys yrittäjyyteen ja liike-elämään, ja hän näki palvelusetelin avaavan yrityksille paljon työmahdollisuuksia.
- Kaupungin budjetista 50 prosenttia käsittävät sosiaali- ja terveyspalvelut.
Presslerin mukaan sosiaali- ja hyvinvointisektori on tulevaisuuden merkittävin työllistäjä eikä hän nähnyt poliittista yksityinen-julkinen -vastakkainasettelua olennaisena.

- Ristiriita kertoo siitä, että palvelun lopputuloksen mittaamisessa ei ole toistaiseksi onnistuttu, hän totesi ja näki kehityksen lähinnä palvelurakenteen monipuolistumisena.
Projektipäällikkö Heli Peltola Posintran Nuorta yrittäjyyttä hyvinvointialalle -hankkeesta välitti osallistujille tiiviin powerpoint-tietopaketin palvelusetelistä.

- Palveluseteli on yksi tapa järjestää kunnan lakisääteisiä sosiaali- ja terveyspalveluja, siis niitä palveluja, joista kunta on järjestämisvastuussa.
Palvelusetelin saanut asiakas maksaa palveluntuottajalle setelin arvon ja tuottajan perimän palvelujen hinnan välisen erotuksen. Palveluiden tuottaja voi olla yritys, järjestö tai joku muu kolmannen sektorin palveluntuottaja, joka täyttää kaupungin asettamat kriteerit eli on kunnan hyväksymä palveluntuottaja.
Yrittäjä Kaarina Liljeström Rantakartano Oy:stä kertoi asiasta hyvinvointipalveluiden tuottajan näkökulmasta.

Yrittäjä miettii vaihtoehtoja

Charlotta Nygård-Eklöfin ja Johan Eklöfin kiinteistöhoitoyrityksen toimialaan sisältyvät lumityöt, puunkaato ja pienemmät rakennus- ja korjaustyöt.

- Me ollaan laajentamassa toimintaa. Meille tulee kotiapua, kodin askareita, asiointiapua, sosiaalista kanssakäymistä ja sellaista. He olivat jo miettineet tilaisuudessa esille tullutta mahdollisuutta, jossa yritys voi hakea alvittomaan palveluun täyttämällä hakulomakkeen kaupungin senioripalveluissa.

- Se on hyvä pointti. Toivon, että me yrittäjät Loviisassa reagoidaan tähän.
Hän piti alvitonta tuntihintaa yhdessä kotitalousvähennyksen kanssa tärkeänä ratkaisuna, jolla asiakkaan palvelusta maksama hinta ei tule niin “hirveäksi”.

- Mihin reagoin, ja mitä ei ollenkaan infossa mainittu on se, että yrittäjä maksaa kolme prosenttia setelin hinnasta. Smartum ottaa meiltä yrittäjiltä maksun, esimerkiksi jos on neljä 25 euron palveluseteliä, jotka maksavat yhteensä 100 euroa, Smartumille menee 3 euroa. Olen itse soittanut tästä Smartumille.

- Olen miettinyt, kannattaako lähteä siihen palveluseteliin.
Hän totesi, että kaupungin luetteloon pääsy toimisi samalla markkinointikanavana.
- Minulle ei oikein selkiintynyt, mitä tämä maksaa asiakkaalle. Kaipasin vertailua siitä, jos asiakas ottaa palvelusetelin sen sijaan, että hän ottaisi palvelun kotihoidosta tai yksityiseltä yrittäjältä alvittomana plus kotitalousvähennyksen. Mikä näistä vaihtoehdoista tulee halvimmaksi.

- Vaikka meidän idea on että haluamme tukea ikäihmisten kotona asumista, yrittäjän pitää ajatella myös kannattavuutta. Ei sitäkään voi sivuuttaa, Nygård-Eklöf summasi.
Camilla Stjernvall-Malmberg esitteli illan viimeisenä alustajana Yksillä purjeilla -kumppanuushanketta. Charlotta Nygård-Eklöfille yrittäjänä ei aivan selvinnyt, mikä kolmannen sektorin eli yhdistysten rooli tulisi olemaan vanhuspalveluiden tuottamisessa.

Nygård-Eklöf oli tyytyväinen illan antiin kokonaisuutena. Hän kertoi, että he suunnittelivat Loviisan yrittäjien puheenjohtajan Mari Ståhlsin kanssa kokoavansa yrittäjiä tiedotustilaisuuteen alvittomuus-mahdollisuudesta.

- Yritetään saada palveluyrittäjiä mukaan kehittämään yhteistä ehdotusta, joka esitetään perusturvalautakunnalle myöhemmin. Mari Ståhls totesi asiaa tarkentaessani, että eilen syntynyt idea on tosi hyvä, mutta mitään konkreettista päivämäärää tai muuta sellaista ei ole vielä lyöty lukkoon.

- Jäsentiedote on tulossa ja siihen yritetään saada ensin jotakin tietoa asiasta.

Marke Kalliola

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI