|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat torstaina Ateenassa ? lohkovoiton menetys olisi historian eeppisin sulaminen (15.11.2018 12:33)
KL: 52 työntekijän yritys toimii ilman pääluottamusmiestä ja liittoja ? ?Palkankorotus otettiin heti käyttöön täysimääräisenä? (15.11.2018 11:21)
50 000 nimeä täynnä ? Kansalaisaloite raiskauksen määritelmästä menee seuraavan eduskunnan käsittelyyn (15.11.2018 10:57)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


ICCL Goes Electric keräsi yli 300 osallistujaa
04.03.2014ICCL Crew on vastikään perustettu ryhmä, jossa loviisalaiset nuoret pääsevät järjestämään tapahtumia toisille loviisalaisille nuorille. Ryhmän kummina toimii julkisuudestakin tuttu Arman Alizad. Joulukuun alusta lähtien ryhmä on kokoontunut käytännössä viikottain suunnittelemaan tapahtumaa loviisalaisille nuorille. Suunnittelutyö palkittiin viime perjantaina kun ryhmän ensimmäinen tapahtuma ICCL Goes Electric järjestettiin Club Alexiassa.

ICCL Crew:n toiminta lähti käyntiin, kun ryhmän organisaattori, Loviisaan yli 20 vuoden tauon jälkeen muuttanut räätäli Mikael Sinisalo sai DJ kaksikolta Tom&Hills pyynnön, että voisiko hän tehdä heille esiintymispuvut. Vastineeksi he lupasivat antaa hänelle päivän heidän elämästään ja näin syntyi idea ikärajattomasta klubi-illasta Loviisan nuorille.

- Siitä idea alkoi paisua ja mukaan saatiin myös paikallisia nuoria esiintyjiä, Sinisalo kertoo.
Joulukuun alusta lähtien halukkaat nuoret ovat voineet olla mukana ryhmän kanssa järjestämässä tapahtumaa. Toimintaan mukaan pääsee kuka tahansa 13-25 -vuotias nuori saapumalla ryhmän ennen tapahtumaa pidettäviin tapaamisiin. Nuoret järjestävät tapahtuman alusta alkaen itse. Onnistuneen ensimmäisen tapahtuman jälkeen, ICCL Crew pitää kokoontumisista pientä taukoa ja palaa tositoimiin taas lähempänä seuraavaa tapahtumaa, joksi nuoret äänestivät rantabileet.

- Jos haluaa olla mukana järjestämässä seuraavaa tapahtumaa, kannattaa tarkkailla ICCL Crew:n Facebook-sivuja, jossa kerrotaan kun tapaamiset jälleen jatkuvat, Sinisalo vinkkaa.

Tapahtumista jatkumo

Seuraavaa ICCL Crew:n tapahtumaa ei valita sattumanvaraisesti, vaan ryhmän Facebook-sivuille voi käydä tekemässä ehdotuksia seuraavaksi tapahtumaksi. Parhaat ehdotukset kootaan yhteen, järjestetään äänestys, ja voittajaehdotus on ICCL Crew:n seuraava virallinen tapahtuma. Kun nuoret itse suunnittelevat tapahtuman toteutuksen, tulee tapahtumasta nuorille itselleen läheisempi.

- On hienoa, että Loviisaan saadaan oikeasti nuoria koskettavia tapahtumia, sillä kun olin itse nuori 80-luvun Loviisassa, täällä valitettiin että kaupungissamme ei koskaan tapahdu mitään ja jos tapahtuu, niin nuoria ei ole huomioitu riittävästi. Nyt kun nuoret itse saavat hoitaa toteutuksen, tapahtuma on helpompi saada nuorille läheisemmäksi, Sinisalo toteaa.

Tapahtumista kerätään rahaa ja rahat käytetään suoraan seuraavan tapahtuman järjestämiseen. Tarkoituksena olisi muodostaa eräänlainen jatkumo, jolloin nuorille saataisiin jatkossakin heille mielenkiintoisia tapahtumia.

Yritykset innokkaasti mukana

ICCL Crew on saanut myös Loviisassa toimivilta yrityksiltä positiivisen vastaanoton. Hotelli Degerby tarjosi tilat, sekä ruuat biisintekoiltaan ja Club Alexia tarjosi puolestaan ICCL Goes Electric -tapahtumaan tilat ilmaiseksi. ICCL Crew toimii yhteistyössä myös salibandyseura Loviisan Kettujen kanssa, jonka toiminnan he kokivat samanhenkiseksi. Ensimmäisen tapahtuman yhteydessä äänestettiinkin myös Loviisan ketuille vuoden kettutyttö.

Ennen itse päätapahtumaa ICCL Crew on ollut näkyvillä Let’s Go Messuilla, sekä järjestämässään biisintekoillassa. Biisintekoillassa halukkaat nuoret pääsivät keväällä uuden levyn julkaisevan DJ-kaksikko Petri Mäkitalon ja Ramon Soivion eli Tom&Hillsin kanssa rakentamaan alusta alkaen uutta elektronisen musiikin kappaletta, joka tulisi soimaan klubi-illassa Alexiassa ja pyrkii kuvastamaan ryhmän yhteishenkeä. Lopputuloksena saatiin aikaan Lovels -niminen kappale, joka on kuunneltavissa ryhmän Facebook-sivuilta.

Juhlapäivä

ICCL Crew:n ehkä tähän asti tärkein päivä alkoi Loviisan palloiluhallilla järjestettävillä Let’s Go Messuilla. Siellä ryhmällä oli oma mainospiste, jossa esiteltiin ryhmän toimintaa ja ihmiset saivat virittäytyä samana päivänä järjestettävän päätapahtuman tunnelmaan. Tämän jälkeen oli käsillä odotettu hetki, kun kello 20 Club Alexiassa pyörähti käyntiin ryhmän ponnistelujen tulos, ICCL Goes Electric klubi-ilta.

Ilta lähti käyntiin loviisalaisella rap-duolla, kun lavalle astelivat artistinimeä Rexu&Kannas kantavat Reni Eriksson ja Toni Kemppinen. Seuraavaksi yleisö sai nauttia Yhdysvalloista Loviisaan muuttaneen rap-artistin Adolfo Marlinin eli BLVCLightin tuotantoa. Tämän jälkeen oli ryhmän kummin Arman Alizadin vuoro lähettää terveisensä videon välityksellä nuorille.

Viimeisenä esiintyjänä vauhtiin pääsi DJ:t Tom&Hills, jotka saivat tunnelman nousemaan kattoon saakka. Illan myötä nuorten innostus kasvoi ja yleisö tanssi ahkerasti kappaleiden tahtiin.
Ilta huipentui vuoden kettutytön valintaan ja vuoden 2014 kettutytöksi valittiin Juliet Lindfors. Tapahtuma sai paljon kehuja ja positiivista palautetta.

- On hienoa, että kaikenikäiset pääsevät sisään, totesivat kaverukset Saila Lamminen ja Ellinoora Korhonen. Tällaisia tapahtumia pitäisi olla enemmän, he lisäsivät innokkaasti.
Kaiken kaikkiaan tapahtumaa voidaan pitää loistavana alkuna ICCL Crew:n toiminnalle, ensimmäinen tapahtuma keräsi kaiken kaikkiaan yli 300 osallistujaa ja loi hyvän pohjan seuraavia tapahtumia varten.

Miikka Marjakangas
Myllyharjun lukion mediakurssi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI