|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä (15.11.2018 19:02)
Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin ? Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan (15.11.2018 18:18)
Taas uusi pohjakosketus Suomen syntyvyydessä? ? Tutkija: Nyt käsillä on aito murros, nuorilla rankka kuva ?prismaperheistä? (15.11.2018 18:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Tanssileikkis tuo harrastuksen osallistujien päiväkotipäivään
11.02.2014Värikkäät lumihiutaleet leijailevat kohti maata Peikkolaakson päiväkodin toimintatilassa. Hetkeä aikaisemmin viisi-kuusivuotiaat lumihiutaleet olivat lumiukkoja, jotka musiikin rytmissä marssivat, pomppivat, pyörivät, hiipivät ja tanssivat. Samanaikaisesti ikkunan takana päiväkodin pihalla lasketaan mäkeä riemusta kiljuen.

Sirkusrata jäi väliin

Tanssileikkiksen ohjaaja Kati Kawasumi kertoo, että ryhmä on ensin lämmitellyt afrikkalaisella musiikilla.
- Meillä on yleensä aika monta erilaista asiaa, mitä me tehdään. Pähkinänsärkijän kukkaisvalssista liike vaihtuu näppärästi taikamattoon ja nukkuvan karhun silittelyyn. Sirkuksen temppurataa ei tämä ryhmä nyt ehtinyt tehdä.
Tanssileikkis on päiväkoti-ikäisten tanssiopetusta, jota Loviisan Tanssiopisto on toteuttanut syksystä lähtien muutamassa päiväkodissa. Toimintaan osallistutaan ilmoittautumisen perusteella, sillä vanhemmat maksavat lapsen päiväkotipäivään sisältyvistä tanssitunneista yksityiselle järjestäjälle. Toimintaa organisoinut Elina Mieskolainen toteaa, että tanssileikkistä tarjottiin ensin Loviisan keskustan ulkopuolelle.
- Lapinjärvi nappasi heti puolet tästä ensimmäisestä satsista. Kahdeksasta ryhmästä neljä perustettiin Lapinjärvelle, kolme Koskenkylään ja Kuggom otti yhden.
Porlammin ryhmä lopetti, kun siihen ei tullut tarpeeksi lapsia. Lapinjärven Kirkonkylän koulun liikuntasalissa kokoontuva oppilaiden iltapäivätoiminnan yhteydessä toimiva ryhmä on osallistujille maksuton, koska tunnit kustannetaan kerhotoiminnan määrärahasta.

Pieniä impulsseja

Peikkolaakson päiväkodissa viisi-kuusivuotiaiden jälkeen kokoontuu kolme-nelivuotiaiden ryhmä. Molemmissa on kymmenen lasta. Kawasumin mukaan 13 lasta ryhmää kohti on maksimi. Hän ohjaa kaksikielisiä ryhmiä suomeksi ja ruotsiksi.
- Tanssileikkiksessä lapsen omalle mielikuvitukselle annetaan pieniä impulsseja. Liikutaan leikin kautta ja lasten ehdoilla, koska lapsihan periaatteessa ei tanssi opituilla liikkeillä.
Poikia päiväkodin ryhmissä on muutamia, mutta Kawasumin mukaan iltapäiväkerhossa ei ole tällä hetkellä ollenkaan poikia.
- Vähemmän on todellakin poikia, hän hämmästyy itsekin.
Kawasumi ja Mieskolainen esittelivät tanssileikkistä Peikkolaakson päiväkodin vanhempainillassa syksyllä. Sitä ennen varhaiskasvatuspäällikkö Kerstin Perttilä oli vastannut myönteisesti ehdotukseen toiminnan aloituksesta Lapinjärvellä. Ryhmiin voivat osallistua myös kotona hoidettavat lapset.
- Me tarjoamme tilat ja huolehdimme siitä, että tanssileikkikseen osallistuvat lapset tulevat oikeaan aikaan paikalle.
Perttilä ja lastentarhanopettaja Anni Tallberg eivät ole huomanneet, että yksityinen harrastustoiminta päivässä tuntuisi epätasa-arvoistavan lapsia. Tallberg päinvastoin huomauttaa, että kaikilla vanhemmilla ei ole mahdollisuutta kuljettaa lapsia iltaisin harrastusryhmiin esimerkiksi Loviisaan.

Muskari ja kielikerho

Peikkolaaksossa kokoontuvat tanssileikkiksen lisäksi Porvoonseudun musiikkiopiston kaksi muskari-ryhmää eli musiikkileikkikoulu sekä kolmantena yksityinen kielikerho English Club. Uuden päiväkodin yhteistila on osoittautunut tarkoituksenmukaiseksi toimintaryhmille. Lukuvuosi kutakin viikottaista toimintaa maksaa vanhemmille noin sata euroa.
Pienempien tanssileikkisryhmän aikana Emman ”famu” Marianne Nygård ja Isabellan isä Sami Lindholm odottelevat, sillä lapset tulevat ryhmään kotoa käsin. Lindholm kertoo kolmevuotiaan Isabellan vasta totuttelevan uuteen ryhmään ja siksi isän läsnäolo huoneessa on tarpeen. Kohta kuusi vuotta täyttävä isosisko Cecilia osallistui syksyllä isompien ryhmään.
- Kummatkin käyvät täällä muskaria, jossa painotetaan enemmän musiikkia ja rytmikkyyttä. Emmi-Liina on saanut nämä hyvin soittamaan soittimilla ja tekemään eri juttuja. Isabella soittaa lisäksi viulua ja on mukana Sallyn English Clubissa.
- Yritettiin feidata tämä tanssileikkis, mutta neidit sanoivat, että ne menevät tuonne. Nyt Cecilia on jäänyt pois.
- Seurataan nyt, tuntuuko tanssileikkis Isabellasta mukavalta. Nygård kertoo, että Emmakin syksyllä arasteli eikä halunnut äidin lähtevän pois välillä. Nyt on toisin.
- Emma tykkää kyllä hirveästi tästä. Hän on kotona äidin ja kahden sisaruksen kanssa ja käy seurakunnan kerhossa, jossa äiti on mukana. Täällä on ihan mukava, että saa olla ilman äitiä, famu toteaa.

Marke Kalliola

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI