|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Mikä oli ensimmäinen kesätyöpaikkasi?
07.02.2014Ensimmäinen kesätyöpaikka saattaa vaikuttaa tulevaisuudessa ammatinvalintaan. Kesätyö myös helpottaa seuraavien työpaikkojen saannissa. Kysyimme muutamilta loviisalaisilta kokemuksia heidän ensimmäisistä kesätyöpaikoistaan.

Luontaistuotekauppa Herbatikin yrittäjän Johanna Lagerholmin ensimmäinen kesätyöpaikka oli Imatran voimalla (nykyinen Fortum). Hän toimi siellä postituksessa muutaman muun nuoren kanssa. Työnkuvaan kuului mm. postien lajittelu, pakkaaminen ja postitus. Johanna työskenteli Imatran voimalla useampana kesänä.
-Meillä oli niin hyvä ryhmähenki, Johanna toteaa.
Johanna on myös huomannut, että nuorten on nykyään vaikeampi saada kesätöitä ilman suomen ja ruotsin kielen sujuvaa osaamista.
Elmo Sportin yrittäjä Niclas Sjöblomin ensimmäinen kesätyöpaikka oli heidän perheyrityksessään, jossa hän työskentelee edelleen.
- Ensimmäinen ja viimeinen kesätyöpaikka, Niclas nauraa.
Niclas kertoo, kuinka monet nuoret ovat samassa työpaikassa monta kesää, jolloin uusille hakijoille ei löydy töitä. Loviisan vähäiset kesätyöpaikat ovat myös ongelma, sillä hakijoita on enemmän kuin töitä olisi tarjolla.
Kukkakauppa Kukkameren myyjä Heta Salonen muistelee ensimmäistä kesätyöpaikkaansa osakeyhtiö Kuva-Sampossa. Hänkin työskenteli samassa työpaikassa useamman kesän ajan muiden nuorten seurassa. Heta vertailee nykyistä kesätyöpaikkojen vähäisyyttä ja hakijoiden määrää. Hän toteaa että suhteilla on suuri vaikutus kesätyön saamisessa.
- Nuoren olisi tärkeää saada kokemusta ja päästä kiinni työelämään, Heta toteaa.
Myllyharjun koulun apulaisrehtori Päivi Outinen muistelee hymyillen ensimmäistä kesätyöpaikkaansa leiriohjaajana. Vuosia Päivillä ehti leirikeskuksessa kertyä seitsemän kesää. Leirikeskus oli syrjäisellä seudulla ja siellä oli mukana muitakin nuoria. Päivi muistelee, että parikymmentä vuotta sitten kesätöiden saanti oli helpompaa, ja kesätyöpaikkoja oli myös enemmän tarjolla.
Jani Rämäkkö, nykyinen Myllyharjun koulun lehtori, kertoo ensimmäisestä kesätyöpaikastaan puutarhuriapulaisena.
- Työkokemuksena se oli avartava, Jani pohtii. Suosituksista oli myöhemmin hyötyä. Janin mielestä suhteet ovat suuri tekijä kesätöiden saannissa.

Jatkoa viime vuoden Nuorten työnjakoon?

Loviisassa toteutettiin viime kesänä ensimmäistä kertaa Nuorten työnjako. Suunnitteilla on jatkoa hankkeelle kesäksi 2014.
Työnjaossa aamulla nuoret kokoontuivat Loviisan vapaa-aikatoimistoon, jossa työpaikat jaettiin. Työnjako kesti viikon, ja sen aikana nuori ehti käydä seitsemässä eri paikassa, mutta moni oli samassa paikassa koko viikon. Työnantajista mukana olivat muun muassa peak press, Rosvall, Loviisan Sanomat ja muutama kaupungin päiväkoti. Viime vuoden ainoana ongelmana oli se, että työtehtävät alkoivat loppua kesken. Sen vuoksi tänä vuonna mukaan toivotaan enemmän yrityksiä ja nuoria. Ajatuksena on edelleeni, että nuori pääsee tutustumaan erilaisiin töihin ja työpaikkoihin. Töissä käymisestä ei saa palkkaa, mutta viikon päätteeksi saa leimatun passin, jolla voi olla huomattavakin merkitys tulevaisuudessa työn hakemisessa.
Kysyimme viime vuoden kokemuksia peak pressin Päivi Ahvonen kertoo nuorten olleen motivoituneita ja innokkaita työhön.
- Kokemuksena pelkästään positiivinen, Päivi toteaa.
Nuorten työnjako olisi tarkoitus järjestää ensi kesänä kesäkuun toisella viikolla.

Loviisan kaupungin kesätyöpaikat nuorille pian hakuun

Loviisan kaupunki palkkaa nuoria kesätöihin muun muassa Loviisan toimistoihin, matkailupuolelle, puistoihin ja päiväkoteihin. Yläkouluikäisille on tarjolla niin sanottua työelämään tutustumista päiväkodeissa ja vanhustentaloissa. Loviisan kaupungin puistoihin palkataan yhdeksän nuorta. Kesätyöjakson pituus vaihtelee työtehtävien mukaan. Hakijoita on ollut työtehtäviin joka vuosi enemmän, kuin mitä töitä tarjotaan. Kesätyöpaikoista ilmoitetaan tarkemmin helmikuun lopussa ja hakuaikaa on noin kolme viikkoa.

Loviisan seurakunta palkkaa noin 30 nuorta

Loviisan seurakuntayhtymä järjestää nuorille töitä hautausmailla ja kirkoissa. Loviisan alueella on pidettävä siistinä yli 800 hautaa, joten kesätöihin hautausmaalle pääsee kesällä noin 30 nuorta. Ikäraja hautausmaille on 16 vuotta, sillä työssä joutuu käyttämään muun muassa ruohonleikkuria. Hautausmaalla työskennellään 2.6. ja 8.8. välisenä aikana.
Seurakunta tarjoaa yli 15-vuotiaille töitä oppaana Loviisan, Pernajan ja Ruotsinpyhtään kirkoissa. Oppaita palkataan kuusi kappaletta.
Kesätöihin seurakunnalle haetaan 25.2. - 5.3.

Let’s Go -messut 28.2.

Loviisan liikuntahallissa järjestetään kaikille kuntalaisille avoimet yhteishaku-, kesätyö- ja vapaa-aikamessut perjantaina 28.2. kello 12–18. Messujen järjestäjinä toimivat Loviisan kaupunki, Yksillä Purjeilla -kumppanuushanke, seurakunnat ja kolmas sektori.
Tapahtuman tarkoituksena on tuoda nuorille tietoa eri opiskelumahdollisuuksista ja kesätöistä, sekä antaa Loviisan alueen asukkaille monipuolinen katsaus paikallisista harrastuksista, järjestötoiminnasta ja muista vapaa-ajan yhdistyksistä.
Messuilla on mahdollisuus päästä esittelemään omaa toimintaansa maksuttomasti, rekrytoimaan uusia yhdistystoimijoita tai muuten vain tutustumaan paikallisiin ihmisiin, niin lapsiin, nuoriin kuin aikuisiinkin.
Loviisan yläkoulut sekä lukiolaiset ja ammattikoululaiset ovat kutsuttu paikalle kello 12-14 välisenä aikana.

Vilma Varis
työelämään tutustuja
Myllyharjun koulu

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI