|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kokoomusvaikuttaja: Suomeen +10 000 maahanmuuttajaa vuodessa tai palvelut alas ? Rinteen eläkelupaus on ?pyramidihuijaus? (19.11.2018 16:24)
Näkökulma: Nyt suomalaiset haravoimaan ? me Trumpin sanaa ymmärtämättömät mokasimme (19.11.2018 12:40)
Kokoomuksen konkari sote-yritysten keskittymisestä: ?Enkös minä sanonut? (19.11.2018 12:10)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Halvalla lisää turvallisuutta Loviisan liikenteeseen

13.02.2004Loviisan liikenneturvallisuuden kohentamiseksi on valmistunut konsulttityönä parannussuunnitelma, jonka avulla vaaranpaikkoja voidaan tehdä melko nopeasti ja pienellä rahallisella panostuksella turvallisemmiksi.


Pikaparannussuunnitelma on osa työtä, jota tehdään Loviisan ja Ruotsinpyhtään liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Loviisaa koskevia toimenpide-ehdotuksia käytiin läpi yleisötilaisuudessa tiistaina. Vastaava tilaisuus on Ruotsinpyhtäällä parin viikon kuluttua.

Maija Krankka Esisuunnittelijat Oy:stä aloitti esityksensä kahdesta rautatien tasoristeyksestä Patunantiellä ja Varvintiellä. Nämä tasoristeykset ovat kokonaan vailla varoitusmerkkejä. Ensivaiheessa niiden turvallisuutta pitäisi parantaa STOP-merkeillä.

Tasoristeykset vaatisivat muutoksia muuallakin Loviisassa. Notkelmassa sijaitseva Antinkylän tasoristeys on varustettu pakollista pysähtymistä vaativilla STOP-merkeillä, mutta ne eivät riitä. Täälläkin paikanpäällä käynyt Krankka totesi, että ainoa tehokas keino pysäyttää myös jalankulkijat on puomien ja varoitusvalojen yhdistelmä. Sama koskee Rauhalantien ja Kirkkokadun risteyksessä olevaa ylikäytävää. Kummankin ylikäytävän kautta kulkee bussilinja.

Toisaalta Valkossa juuri ennen kääntymistä Satamatalolle on ylikäytävällä varoitusvalot radanpätkällä, jolla enää hyvin harvoin kulkee junia.
Ratahallintokeskuksen mukaan puomijärjestelmä maksaa tasoylikäytävää kohden 125.000-150.000 euroa. Rakennuspäällikö Hannu Backman kertoi, että puomien kustannusten jako on aina neuvottelukysymys. Hän arveli, että kaupunki joutuisi maksamaan ainakin puolet puomijärjestelmän kustannuksista.

Vaarallisia risteyksiä

Tasoristeysten lisäksi Maija Krankka esitteli joukon risteyksiä, jotka ovat nykyisellään vaarallisia. Risteyksiin tulevilla autoilijoilla on huono näkyvyys ja risteykset eivät aina viestitä selkeästi, kenellä etuajo-oikeus on.
Alakaupungin reunassa olevassa Mariankadun ja Pitkäkujan risteyksessä kärkikolmiot kertovat etuajo-oikeuden, mutta tämä ei Krankan mukaan riitä. Risteys vaatii STOP-merkit sekä viistoreunat hidastamaan vauhtia.

Läntisen Harjutien ja Antinkyläntien risteyksessä näkyvyys on huono varsinkin Antinkyläntietä ajettaessa. Tilannetta parantaisivat STOP-merkit Antinkyläntiellä. Krankka kertoi, että paras ratkaisu risteyksen turvallisuuden parantamiseksi olisi niinsanottu yliajettava kiertoliittymä. Se on liikenneympyrä, jonka matalan kivetyn keskustan yli rekat voivat ajaa, mutta henkilöautot ajavat siinä kuten ympyrässä ajetaan.

Tämä kiertoliittymä ei kuulu ensiapupakettiin, koska se maksaa noin 150.000 euroa.
STOP-merkit ja myöhemmässä vaiheessa kiertoliittymä tarvitaan myös toiseen vaaralliseen risteykseen. Se on Tullisillan alueella Antinkyläntien, Kapteenintien ja Laivurinkadun risteys.
Valkosta on toimenpide-ehdotusten listalle löytynyt kaksi risteystä. Saukkolahdentien, Braskintien sekä Valkolammentien risteystä pitäisi parantaa korottamalla koko liittymäalue.

Valkontieltä monet autoilijat ajavat aivan liian lujaa vauhtia Valkolammentielle. Krankka kertoi, että risteykseen olisi paras rakentaa kavennus, joka pakottaa hiljentämään vauhtia käännyttäessä Valkolammentielle. Kavennus on vain suunniteltava niin, että konepajalle menevä raskas rekkaliikenne selviää läpi risteyksestä.

Vauhtia hillittävä Porvoonkadulla

Uudenkaupungin läpi kulkeva Porvoonkatu on niin leveä, että se houkuttelee autoilijat ylinopeuksiin. Krankka esitti, että jalankulkijoiden turvallisuutta parantaa, jos suojateiden kohdalle rakennetaan keskisaarekkeet. Niihin voitaisiin asentaa valopylväät tai istuttaa puita selkeiksi viesteiksi autoilijoille. Eräänlainen portti voisi olla kohdassa, jossa 40 kilometrin nopeusrajoitus alkaa.

Krankka totesi lopuksi, että Loviisan keskustan liikenneturvallisuuden parantaminen sekä Valkon ja keskustan kevyenliikenteen väylän rakentaminen ovat kalleudeltaan toisessa luokassa. Hän esitti, että tulevaisuudessa voisi olla parasta rakentaa kevyenliikenteen väylä Vanhan Valkontien varteen.

Kysymys on myös turvallisuuden tunteesta

Kunnan sisäisestä liikenneturvallisuustyöstä kertonut Varpu Tavaststjerna Liikenneturvasta kertoi, että kunnan liikenneturvallisuustyöhön kuuluu myös se, että asukkaat käyttäytyvät hyvin liikenteessä. Vaikka esimerkiksi Loviisassa turvallisuus on kohentunut onnettomuuslukujen valossa ei ole kysymys pelkistä luvuista, vaan myös turvallisuuden tunteesta.

Liikennevalistus alkaa jo neuvolasta ja sen tulee jatkua eri muodoissa läpi ihmisen elämän.
Kunnassa tarvitaan työryhmä liikenneturvallisuusasioita varten. Hallintokuntien edustajien yhteistyökumppaneina ovat poliisi, tiepiiri, Liikenneturva ja myös esimerkiksi vanhus- ja vammaisneuvostot.

Tilaisuudessa oli paikalla vain neljä kaupunkilaista. Kutsut oli lähetetty myös teknisen sekä rakennus- ja ympäristölautakunnan sekä kaupunginhallituksen jäsenille. Passiivisuudesta kertoi myös Maija Krankan tieto kyselylomakkeiden palautuksesta Loviisassa. Lomakkeita palautettiin vain 19, joten ne eivät kerro paljonkaan siitä, mitä loviisalaiset liikenneturvallisuudesta ajattelevat.
Kun alustavat ehdotukset on käsitelty Ruotsinpyhtään osalta yleisötilaisuudessa on vuorossa raportin teko. Krankka kertoi, että raportti on valmis maaliskuun loppuun mennessä, minkä jälkeen se lähtee lausuntokierrokselle.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Jouni Lappalainen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI