|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Perussuomalaiset haluaa keskituloisen veroalen ? Ruotsissa saa 200e/kk enemmän (13.11.2018 16:41)
Finanssiala: Sdp:n lähdevero vesittyy ? maksajina Suomen työssäkäyvät (13.11.2018 15:32)
Verkkohyökkäys häiritsi Kelan, verottajan ja poliisin palveluita ? KRP: Ainoa epäilty menehtynyt (13.11.2018 14:43)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Juuson tarina rikkoo seksuaalisuuden rajoja
15.11.2013Juuso Kekkonen puhuu välittömästi ja aseista riisuvasti itsestään ja ihmisenä olemisesta. Hän imitoi itseään eri ikävaiheissa, koominen ja traaginen kietoutuvat oman itsen ja ympäristön suhtautumisen kuvauksessa.

Juuso sanoo olleensa sosiaalinen ja seksuaalinen ja kirkasotsainen lapsi. 13-vuotias Juuso toi luottavaisena ihmetyksensä ja pasifistisen elämännäkemyksensä julki uusille kavereille yläasteella, eikä se tiennyt hyvää hänen omalle olemiselleen kolmena seuraavana vuonna.
”Homoin ikinä” - oli ensimmäisiä sukupuolisuuteen liittyviä herjoja, joihin Juuso on törmännyt. Nimitysten stereotypioita hän purkaa muun ohella monologissaan Outo homo, jota sivariyleisö seurasi tiistaina Lapinjärvellä. Teatteri-ilmaisun ohjaaja Juuso Kekkonen on myös käsikirjoittanut ja ohjannut vuosi sitten ensi-iltansa saaneen esityksen.
Juuso kieputtaa ja laajentaa ja kaventaa tarinaa, joka lähtee lapsen kaikkivoivista löydöistä ja kauhun hetkistä sekä tajunnan laajentumisen välähdyksistä seksuaalisuudessa, rakastamisessa ja elämässä ylipäänsä.
- Mun fokus tarkentui, hän nimeää tilanteet joissa on ymmärtänyt oman elämänsä rajallisuuden ja vähitellen sen, mitä tahtoo tehdä ja mikä oikeastaan on.
Homo-sanan katsoja huomaa kapeaksi määrittelemään yhtään mitään. Nainen-mies-janalla on yllättävästi variaatioita ja liikettä molempiin suuntiin, eikä tykkäämisen tarvitse olla sidoksissa sukupuoleen.
- Ihmiset ovat kukin oman sukupuolensa parhaita tuntijoita, hän viittaa asiantuntijoihin, ja jatkaa ettei sukupuoli ollenkaan välttämättä ilmene ihmisen fyysisistä ominaisuuksista.
- Olen heterohko, Juuso määrittää itseään.
Parituntinen monologi on normaalisti kolmen tunnin esitys. Juusolla ei ole vaikeuksia tavoittaa yhteys yleisöönsä ja pitää yleisö täysin mukana moneen suuntaan ulottuvassa elämäntarinassa. Stand up -koomikon uraa jossakin vaiheessa harkinnut esiintyjä tykittää huumorilla itseään siinä kuin muittenkin tavallisia reaktioita.
Juuso ammentaa omasta elämästään. Pohdinta epäseksuaalisuudesta pitkän parisuhteen lopulla, tyttöystävän transseksuaalisuus ja muutos poikaystäväksi sekä polyamoria ja dominoivan sadistin identiteetin löytäminen ovat aiheita, joita hän käy omakohtaisesti läpi.
Tiedeoppaan kokemuspohjalta Juuso aloittaa esityksen ihmisen muinaishistorian metsästäjä-keräilijävaiheesta. Hän selvittää, miten nykyinen parisuhdenormi on syntynyt sukupuolitetusta työnjaosta, ja miten lyhyt sen historia lopulta on.

Sivarikoulutuksen osaksi?

Illan esitys on sivareille vapaaehtoinen. Midgårdin seurantalon salissa on paikalla neljännes meneillään olevasta koulutuserästä. Koulutusvastaava Leena Heiskanen kysyy osallistujilta, voisiko esitys olla pakollinen, mikä tarkoittaa että se sisältyisi koulutusjaksoon. Useimmat viittaavat kyllä, joku on toista mieltä.
- Välttämättä ei ole kaikille hyvä sillä tavalla, että tekisi hyvää.
Juuso Kekkonen on myös itse sitä mieltä, että esityksen pakollisuus saattaa olla problemaattista. Hän on ollut sivarikoulutuksessa vuonna 1999.
Monologi sai voimakkaat aplodit tältä yleisöltä. Kommentteja satelee: ”ihan helvetin hyvä” ja ”rajoja rikkova esitys, joka tulee muuttamaan maailmaa”.
Ron Valta kommentoi, että esitys avasi hänen näkemystään näistä asioista.
- Minusta on vapauttavaa, kun esiintyjä käsittelee tässä tosi henkilökohtaisia asioita lapsuudesta tähän päivään kerrankin suoraan.
- Suosittelen esitystä kaikille, jotka eivät ole sujut seksuaalisuutensa kanssa, sekä niille jotka haluavat tietää asioista tai vaan tykkäävät huumorista, hän listaa. Keminmaalta sivarikoulutukseen tullut Valta toteaa, että esitys sai hänet miettimään, onko tässä elämässä jotakin sellaista mitä voisi etsiä.

Marke Kalliola

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI