|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Eroaalto Britannian hallituksessa ? ?Tämä on vakavaa? (15.11.2018 14:04)
Li Andersson haluaa 4 päivän työviikon tai 6 tunnin työpäivän: Pikaisesti kokeilu Suomeen? (15.11.2018 13:23)
Huuhkajat torstaina Ateenassa ? lohkovoiton menetys olisi historian eeppisin sulaminen (15.11.2018 12:33)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Parkkipaikkaa toivotaan edelleen toisaalle
15.10.2013Tulevan suomenkielisen koulukeskuksen sisätilojen ja pihamaan suunnitelmia esiteltiin vanhemmille eilisiltana. Loviisan tilapäällikkö Antti Kinnunen kertoi rakennustöiden edenneen aikataulussa ja talousarvionkin pitäneen. Uuden koulun pinta-ala on noin 5 300 neliömetriä ja koko koulukeskuksen yli 11 000 neliömetriä.

Pääarkkitehti Riitta Ojala esitteli millaisia sisätilaratkaisuja on suunniteltu ja millainen pihasta on tulossa. Hän on tullut mukaan viitesuunnitelmien teon jälkeen ja on päässyt käyttäjien kanssa viilaamaan mm. sisätilojen aiempaa sokkeloisuutta pois. Uuden koulun ytimen muodostaa 500 neliömetrin suuruinen liikuntasali, joka on näyttämön kautta yhdistettävissä ruokasaliin tarvittaessa.
Esikoululaisille tulee oma sisäänkäynti ja muut oppilaat kulkevat yhdestä yhteisestä ovesta kohti omia kotisolujaan. Vaikeasti kehitysvammaisten opetukselle, ns. toi-opetukselle on omat tilat ja yhteinen piha esikoululaisten kanssa. Koko koulu on kuitenkin kaikkien yhteiskäytössä ja jos aikatauluun sopii, voidaan toi-opetuksen keittiötä käyttää vaikkapa eskarilaisten piparinpaistossa tai kerhotoiminnassa.
Koulun sisätilat ovat muunneltavia ja värimaailmalla luodaan omia alueita, esimerkiksi esikoululaisilla tehosteväri on iloisen keltainen. Muita sisätilavärejä ovat mm. sininen ja terrakotta. Yleisväritys on pehmeän vaalea. Ruokasalin pihalle aukeava seinä on lasia. Iso sisäseinä on akustoiva ja siihen voitaisiin suunnitella jotain omaa. Ojala kertoi esimerkiksi Mäntyharjulla käytetyn muurahais-ja neulasteemaa, Lappeenrannassa oppilaiden tekemiä piirustuksia ja Vehkalahdella vanhoja valokuvia tuomaan ilmettä ja persoonallisuutta tilaan. Akustiikkalevytila, joka voitaisiin kuvittaa, on kooltaan 6x3 metriä.
Sisällä tulee olemaan tilaa myös vapaalle yhdessäololle ja toisten kohtaamiselle. Äänieristykseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Kädentaidon tilat remontoidaan Myllyharjun koulun puolelle. Ne ovat yhteiskäytössä kansalaisopiston kanssa. Nämä remonttityöt tehdään ensi kesänä. Pihatöihin päästään vasta, kun parakit on viety pois ja ne venyvät pidemmälle syksyyn.

Pihallekin iltakäyttöä

Parkkipaikan koko ja sijainti kirvoitti eniten keskusteluja. Suunnitelman 55 parkkipaikkaa ja 2 invapaikkaa koettiin liian suureksi. Parkkipaikkaa toivottiin siirrettävän toisaalle, joko vinoparkkeihin tien viereen, alikulkusillan toiselle puolelle tai radan toiselle puolelle. Yleisöstä todettiin, että jos esillä olleet koulujen lakkauttamiset toteutuvat ja alakoululaisia tulee muualle siirtyvien lukiolaistenkin tilalle, jää parkkipaikka heti pieneksi. Kinnunen muistutti, ettei autoista päästä eroon. Koulukeskukusessa työskentelee nyt noin sata aikuista.
Hän lisäsi, että pihasuunnitelmassa on päästy poistamaan pihaliikenne kokonaan pois. Mopoille parkkipaikalle piirrettyä tilaa voi hänen mielestään miettiä vielä uudestaan.
Ison osan pihasta haukkaa kenttäalue, joka on kooltaan noin 40 kertaa 60 metriä. Kenttä on aidattu ja siinä voi pelata erilaisia pallopelejä. Nykyisessä suunnitelmassa ison kentän pinta on kivituhkaa mutta vielä selvitetään hiekkatekonurmen mahdollisuus. Pienemmällä peliareenalla on pinnaksi jo nyt suunniteltu hiekkatekonurmea. Lukiolaisten on ajateltu tarvitsevan istumapaikkoja, jotka mahdollisesti myös katetaan. Tätä osaa pihasta kutsutaan “viihtymäalueeksi”. Piha on samalla lähiliikuntapaikka ja sinne tuleville liikuntavälineille toivotaan myös vilkasta iltakäyttöä.
Pihaan on tulossa myös mm. kiipeilyteline, liukumäki, jousikeinu ja tasapainoharjoittelualue. Pihaan on nyt piirretty kaksi hiekkalaatikkoa ja pesäkeinun lisäksi yksi kahden hengen keinu. Illassa tuli esiin se, että keinuihin on nykyisinkin jo aina jonoa ja todettiin että toisen hiekkalaatikon voisi vaihtaa keinuihin.
Piha-alueen nykyisiä puita toivottiin jätettävän ja istutuksia toivottiin. Esiin nousi kysymys siitä, onko pihassa mahdollisuutta vapaaseen leikkiin, kun hyppyruudutkin on piirretty valmiiksi ja mietittiin onko vempeleitä tulossa pihaan jo liikaakin. Illan aikana kysyttiin myös mm. voisiko koulun seiniä hyödyntää liikkumiseen, vaikka kiipeilyyn.
Paikallaolleiden antamia kommentteja kirjattiin illassa ylös. Kommentteja voi lähettää maanantaihin 21.10. mennessä Loviisan tekniseen keskukseen mikko.mattinen@loviisa.fi. (AuH)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI