|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jesse Joensuusta tuli maalitykki ? Jokereilta hurja nousu (18.10.2018 23:18)
Lewis Hamiltonin mestaruus katkolla sunnuntaina (18.10.2018 20:17)
Lehti: Stubbille ikäviä uutisia ? EPP:n valtiojohtajat tukevat kilpailija Weberiä (18.10.2018 19:49)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Almintalon omistaja avaa oman gallerian Aleksanterinkadulla
11.10.2013Almintalon kunnostanut omistaja Kari Markkula avaa oman taidegallerian, taulumyymälän ja studion Loviisan keskustassa Aleksanterinkadulla. Markkulan mukaan uusi taidegalleria ei juurikaan kilpaile Almintalossa toimivan Loviisan taidekeskuksen kanssa, vaan pikemminkin täydentää sitä. Hyvät Tyypit -niminen galleria ja studio syntyy pikavauhtia Päivi Melamiehen omistamaan Aleksanterinkadun huoneistoon, joka viime kevääseen saakka toimi Östra Nyland -lehden toimituksena. Avajaiset on määrä pitää jo marraskuun alussa.

-Tein viime viikonloppuna tästä (galleriasta) päätöksen, nyt on tilat vuokrattu ja rakennustyöt alkaneet. Kolmessa viikossa tämä on toiminnassa, Markkula kertoi eilen.
Ensimmäiseksi näytteilleasettajaksi on tulossa pernajalainen akvarellisti Benita Suomi. Myyntinäyttelyn on tarkoitus vaihtua parin-kolmen viikon välein.

“Ruohonjuuritason nuorille taiteilijoille”

-Alan etsimällä etsimään lähinnä nuoria taiteilijoita, joilla on vaikea saada töitään esille ja myytyä. Minä toimin paljon matalammalla ruohonjuuritasolla ja eri profiililla kuin Loviisan taidekeskus. Tässä meidän näkemykset hieman erosivat toisistaan, Markkula valotti.
-Loviisan taidekeskuksen hallitus on valinnut korkeatasoisemman linjan, jonka perusteella erillinen jury valitsee taulut Almintalon näyttelyihin, ja heillä mukana on myös paljon ulkomaalaisia taiteilijoita. Sinne ei kuka tahansa edes pääse, Markkula tiesi.
-Se linja jättää sopivan markkinaraon minun pienelle taidekaupalle, jonne ruohonjuuritason taiteilijat voivat tuoda taulujaan näytteille sekä myytäväksi, kertoi Kari Markkula galleriansa perustamisen taustoja.
Markkula kertoi tarjonneensa Loviisan taidekeskukselle yhteistyön kättä, ja tarjoaa sitä myös jatkossa, mikäli hänen näkemykselle ja panokselle on käyttöä.
-Meidän ajatusmaailmat ovat vain olleet kovasti erilaisia. Minun tehtävänä oli kunnostaa Almintalo taidekeskuksen käyttöön, ja nyt se osuuteni on tehty, Markkula huokaisi.

“Ei tarkoitus ole hankaloittaa”

Kysymykseen mikä rooli hänellä omistamisen lisäksi on Almintalossa nyt, Markkula vastasi:
-Ei mikään. Ajattelin, että minulla olisi ollut vielä joku rooli rakentamisen jälkeen, mutta se oli vain minun oma ajatus. Ei meillä silti mitään erimielisyyttä ole, vaan annan heille täyden tukeni, kun he jatkavat valitsemallaan linjalla, Markkula sanoi.
Markkula painotti, ettei oman gallerian perustamisen ole mitenkään tarkoitus hankaloittaa toimintaa tai kostaa taidekeskukselle. Sen hän toisti useasti.
-Siihen ei ole mitään syytä. Tottakai se näyttää siltä, että kilpailen Almintalon kanssa, mutta siitä ei ole kysymys. Minulla ei ole mitään halua heittää kapuloita heidän rattaisiin, koska minullekin on tärkeää, että Almintalon toiminta pyörii hyvin ja he pystyvät maksamaan vuokransa, Markkula totesi.
-Uskon, että taidekeskuksen toiminta lähtee kunnolla käyntiin ja jämäköityy, kun sairaslomalla ollut toiminnanjohtaja palaa töihin, Markkula uskoi.
-Jos jossakin kilpailemme, niin ehkä siinä, että Almintalosta vuokrataan tauluja ja meillä myydään tauluja. Pikemminkin kilpailemme ehkä Theodorin näyttelyiden kanssa, Markkula arvioi.

“Parempi mitä useampi taidetoimija”

-Minä näen tämän sillä tavalla, että mitä enemmän meillä on taidealan toimijoita ja toimintaa Loviisassa, niin se hyödyntää koko taidealaa. Sama pätee moniin muihinkin aloihin. Jos on yksi autokauppa niin se yleensä menestyy huonommin kuin jos naapurissa olisi useita autokauppoja, Markkula vertasi.
-Uskon terveeseen kilpailuun myös taidealalla. Minullahan tämä toiminta loppuu, jos se ei pitkän päälle kannata, että siinä mielessä tämä voi olla idioottimainen idea, Markkula nauroi. Tiloihin tulee myös Markkulan oma ateljee, mutta hän painottaa olevana pelkkä harrastelija, joka maalaa lähinnä omaksi ilokseen.
-Tarkoitukseni on omalta, vaatimattomalta osaltani laajentaa yhdellä kohteella Loviisan kaupungin imagoa “taidekaupunkina”, ja uskon taidekaupungin hyvän imagon tulevaisuudessa muodostuvan eduksi kaikille taiteen parissa täällä toimiville, Markkula muotoili.
Taidegallerian ja -kaupan lisäksi Markkula siirtää Pernajasta Aleksanterinkadun tiloihin myös Studio Hyvät-tyypit yrityksen toimiston. Sen toimialaan kuuluu graafista suunnittelua, kalustesuunnittelua, talosuunnittelua sekä saneeraushankkeita. Yhtiön tuotantotilat säilyvät vielä Pernajan Pitkäpäässä. Lisäksi Markkula aikoo tarjota isännöintipalvelua sekä kustannustoimintaa sekä charter-risteilyjä suurella jahdillaan.

“Petyin kaupungin vetäytymisaikeisiin”

Kari Markkula ei peitellyt pettymystään Loviisan kaupungin toimintaan.
-Koin tekeväni palveluksen Loviisan kaupungille, kun korjasin sen vanhan paskan (Almintalon) Loviisan taidekeskukseksi. Minulle tehtiin selväksi, että kaupunki osallistuu vuokrakustannuksiin käyttämällä taloa. On päivänselvää, että en ole lähtenyt tähän hankkeeseen, jos olisin tiennyt, että kaupunki aikoo vetäytyä hankkeesta, kuten nyt näyttää käyvän, Markkula sanoi.

”En ole katkera mutta kuitenkin...”

-Tosin nyt tiedän, että olisi pitänyt nähdä, että poliittiset päättäjät voivat yhtäkkiä päättääkin toisin kuin mitä virkamiehet ovat sopineet, Markkula puuskahti. Markkula kertoi myös valmistelleensa eräänlaista “nuorten pienteollisuustaloa ja yrityksiä” sekä Pernajan vanhan kunnantalon alueelle, mutta luopuneensa hankkeesta pettyneenä kaupungin toimintaan. (AH)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI