|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Varpuspolulla yritettiin sytyttää neljäs palo tämän kesän aikana
02.08.2013Varpuspolulla koettiin jännittäviä hetkiä viime tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, tummiin pukeutuneen miehen yrittäessä sytyttää autotalli palamaan.

- Talon asukas havaitsi valoliiketunnistimen syttyvän pihallaan ja mennessään tutkimaan asiaa tarkemmin, näki hän tummiin pukeutuneen miehen. Asukkaan huutaessa miehelle, tämä lähti pakoon ja asukas kävi tarkistamassa autotallin lähiympäristön, jossa mies oli liikkunut. Hän löysikin autotallin nurkalta sytytetyn hautakynttilän. Kynttilä oli asetettu niin, että autotalli olisi syttynyt palamaan jos sitä ei olisi löydetty ajoissa, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Mia Tuominen.
Paikalle kutsuttiin palokunta tarkistamaan, ettei palovaaraa enää ollut ja poliisit etisvät metsään kadonnutta, 180-190 senttimetriä pitkää, hoikkaa miestä koirien avulla.
Varpuspolulla on viimeisen kolmen kuukauden aikana sytytetty kolme muutakin tulipaloa tiistaiöisen lisäksi. Ensimmäiset tulipalot sytytettiin yöaikaan toukokuun 2. ja 3. päivänä, kun taas 19.7. sytytetty tulipalo syttyi noin puoli kahdeksalta illalla. Kohteina ovat olleet omakotitalojen pihalla jököttävät leikkimökki, piharakennus ja auto.
- Kyllähän me yhtä ja samaa sytyttelijää lähdemme etsimään, koska tulipalojen sytytysyritykset ovat sattuneet näinkin pienellä alueella. Oletamme siis, että kaikkien tapausten takana on sama tekijä, kunnes toisin todistetaan, Tuominen kertoo.
Hän toteaa myös, että tällä hetkellä etsintöjä helpottaa tiistaiyönä tehty havainto miehen ulkonäöstä.
- Aikaisemmin emme edes tienneet onko tekojen takana mies vai nainen. Nyt tiedämme, että paloja sytyttelee ainakin yksi mies, eli lähdemme tästä liikkeelle ja teemme kaikkemme napataksemme kyseisen henkilön, Tuominen sanoo.

Asukkaille suuri rasite

Varpuspolulla asuville henkilöille tiuhaan tahtiin sattuneet tulipalot ovat luonnollisesti suuri rasite. Moni tiellä asuva kun tekee vuorotyötä ja töissä pitäisi jaksaa käydä vaikka öitä tulee valvottua.
- Eihän sitä voi 24/7 valvoa, eli onhan tämä suoraan sanoen ihan sanonko mistä? kommentoi Varpuspolun asukas.
Hän lisää, että alueella asutaan niin lähekkäin, että tulipalo leviäisi kuin kulovalkea, mikä tietysti lisää stressin määrää. Pientä uhmakkuutta on naapurustossa kuitenkin havaittavissa ja yhteishenki on asukkaiden välillä korkealla.
- Tarkkailemme tietenkin ympäristöä parhaamme mukaan ja keskustelemme havainnoista keskenämme. Tiistai yönä olimme myös kaikki kantamassa vettä ja pyrimme muutenkin toimimaan ripeästi.
Vaikeaksi naapurivahdin tekee tietysti se, että asukkaat eivät tiedä koska ja minne mies iskee seuraavaksi. Huolestuneita asukkaita Tuominen kehottaa pysymään valppaina ja ilmoittamaan havainnoista mahdollisimman pian.
- Paras omaisuuden suojaaminen on tarkkaavaisena oleminen, mutta nyt on tietysti hyvä hetki ottaa valvontakamerat ja liikkeentunnistimet käyttöön jos sellaisia löytyy, Tuominen toteaa.
Poliisi pyytää edelleen silminnäkijähavaintoja tekoihin liittyen.
- Muutamia vihjeitä olemme jo saaneet ja niitä on tarkistettu. Ne eivät kuitenkaan ole vieneet meitä ratkaisevasti eteenpäin tutkinnassa, eli lisätietoja kaivataan edelleen, Tuominen painottaa.
Viimeisimmän palon yrityksen yhteydessä nähdyn miehen tuntomerkit ovat: tummaan huppariin ja tummiin vaatteisiin pukeutunut mies, hoikkavartaloinen ja noin 180–190 cm pitkä. Mies poistui Varpuspolun ja Pihlajatien välissä olevaan metsikköön. Silminnäkijähavainnot voi ilmoittaa numeroon 0718738729 tai sähköpostilla: vihje.porvoo@poliisi.fi

Ungernin ja Varpuspolun paloilla ei yhteyttä

Pari kuukautta takaperin palanut Ungernin kesäteatterirakennusta poliisi ei yhdistä Varpuspolulla sattuneisiin sytytysyrityksiin.
- Vielä emme ole saaneet näyttöä siitä, että Ungernin kesäteatteri olisi sytytetty palamaan tahallaan. Emme siis tällä hetkellä oleta, että Varpuspolulla paloja sytytellyt mies liittyisi Ungernin paloon, Tuominen kommentoi.
Hän lisää, että Ungernin kesäteatterin palon kohdalla poliisi on pitänyt auki kahta tutkintaa koko ajan.
- Olemme tutkineet tapausta mahdollisen teknisen vian sekä tuhopolton kannalta. Tällä hetkellä pidämme todennäköisenä, että paloa ei sytytetty tahallaan, Tuominen sanoo.
Paikalla ollut silminnäkijä kertookin sähkökaapin rätisseen kovasti vielä katon romahtamisvaiheessa ja pitää sähkökaappia mahdollisena palon alkulähteenä.

Charlotta Forsberg

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI