|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jääkiekon World Cup tulossa 2020 ? uusi formaatti suunnitteilla (12.11.2018 22:04)
?Julkisuushakuista provosointia? ? Näin perussuomalaiset kommentoi PS-nuoren ?valkoista? isänpäivätoivotusta (12.11.2018 20:20)
EU:n suunnitelma kauhistuttaa keskustalaista ? Kasvimyrkkyjen kielto ?vaarantaa suomalaisen ruuantuotannon? (12.11.2018 19:40)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Pitsit ja prinsessat täyttävät kaupungin
07.05.2013Pitsit ja prinsessat ovat pääosissa Ruusujen hurmaa Loviisassa -tapahtumassa heinäkuussa. Tänä kesänä ruusuteema ulottuu ruusuhäistä aina raviradalle asti, kun siellä pidetään ruusuiset poniravit. Pukuloistoa tarjoillaan 1700-luvun muotinäytöksessä, museon historiallisten morsiuspukujen näyttelyssä sekä häämessuilla.

Ruusuinen viikonvaihde 6.-7.7. avaa perinteiseen tapaan loviisalaisten ruusutarhojen portteja ja tarjoaa monenlaisia elämyksiä niin musiikissa, taiteessa kuin tarjottimella. Pitsit ja prinsessat näkyvät puutarhoissa ja puistoissa samoin kuin loviisalaiskoululaisten taidenäyttelyssä.
Uutuutena mukaan ovat tulleet ruusuiset poniravit, joiden toivotaan tavoittavan etenkin nuoret ravien ystävät. Yhdeksän lähdön raveissa voittajat loimittaa prinsessa ruusunen.
–Poniravien ohjastajista 95 prosenttia on 11-17-vuotiaita tyttöjä. Heillä on prinsessa ruususet vielä hyvin mielessä, toteaa raveja järjestävän Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksen puheenjohtaja Juha Wikman, jonka mukaan päätös ruusutapahtumaan osallistumisesta oli helppo tehdä.
Uutta on myös viiden laulavan nuoren naisen osallistuminen ruusuviikonloppuun.
–Nämä 17-vuotiaat kaunottaret kiertelevät tapahtuman aikana laulamassa eri puolilla kaupunkia, kertoo tapahtuman tiedottaja Maria Schulgin.
Ruusujen hurmaa järjestetään tällä kertaa samaan aikaan Loviisan Kaupungin Hywät Asukkaat -yhdistyksen perinteisen Kuningas saapuu Loviisaan -tapahtuman kanssa. Näin ollen ohjelma käynnistyy lauantaiaamuna ohjelmallisilla 1700-luvun käsityöläismarkkinoilla Aleksanterinpihassa.
Lauantain ohjelman huipentuma on kaikille avoimet häät Loviisan kirkossa kello 16. Silloin vihitään ruusuhääpari Reeta Rossi ja Keijo Liski. Hääteema löytyy myös kaupunginmuseosta, jossa kesän ajan esillä “Huntu ja morsiuskruunu” -näyttely. Se esittelee pari kymmentä morsiuspukua historiallisista 1840-luvun puvuista tähän päivään. Hääpukuja nähdään myös Pilastereissa pidettävillä häämessuilla.
Laivasillalla pidetään lauantai-iltana ruusutanssit ja kaunein kukkamekko palkitaan. Kello 20 ruusuhääparille luovoutetaan kaupungin lahja, Valkon kansalaisopistossa tekstiililtaiteilija Tina Karvosen johdolla kierrätyspitsistä tehty moderni hääryijy.

Runoja ja muodin hurmaa

Kappelissa tarjoillaan viikonvaihteessa paitsi ruusuisia herkkua, myös Aale Tynnin prinsessa-runoja. Niitä esittävät lauantaina Maarita Mäkelä ja Merja Maksimainen.
Sunnuntaina Kappelissa on luvassa muodin hurmaa 1700-luvulta.
–Muotinäytöksessä esitellään eri säätyjen pukeutumista 1700-luvun alusta 1800-luvun alkuun. Aateliston muotipukineiden lisäksi esille pääsevät porvarisnaisten nuttupuvut ja rahvaan vaateparret, selvittää Loviisan Kaupungin Hywien Asukkaiden puheenjohtaja Keimo Ahokanto.

Löydä sisäinen prinsessasi

Viikonvaihde pitää sisällään paljon muutakin. Almin talossa voi tutustua Valkon kansalaisopiston taideaineiden ryhmien näyttelyyn. Esillä on mm. ruusuja tekstiileissä ja keramiikassa. Antinkylän kartanossa järjestetään Päivä prinsessana kurssi, jossa lapset ja mikseivät aikuisetkin voivat etsiä sisäistä prinsessaansa. Kurssilla tehdään puku, kruunu, tanssitaan, lauletaan ja keksitään muutakin luovaa. Kurssia vetävät Rita Bergman ja Tina Karvonen.
Suolatorilla Bistro Cantorissa on kesän ajan Heidi Willbergin Ruusu/Rosa/Röslein -näyttely. Münchenissä asuva taiteilija on laulaja Pepe Willbergin tytär.
Bongan linnaan on tulossa Riitta Nelimarkan Prinsessa kuumeessa -näyttely. Klassisten veneiden aitassa Laivasillalla on esillä “Pitsejä ja prinsessoja” -loviisalaiskoululaisten taidetta. Suolatorilla on sunnuntaina luvassa ponikuvaelma prinsessa ruusunen. Tapahtuma sisältää mm. poniratsastusta.
Schillmarckin puisto muuttuu viikonvaihteeksi pitsipuistoksi. Tuhannen tuskan kahvilassa tarjoilu hoituu ruusuviikonloppuna ruusukupeista ja esillä on pieni ruusukuppinäyttely.
Ulrikakodissa järjestetään Repin -instituutin ruusumaalauskurssi ja näyttely. Myös Ukkolan käsityöläis- ja lahjakauppa on auki.
Ölvinissä on luvassa lauantaina pitsibileet. Pakettijahti Österstjernanilla järjestetään sunnuntaina ruusuristeily, johon osallistuu myös prinsessa ruusunen.
Ruukinmyllyn kesäteatteri esittää ruusuviikonloppuna Nuori Mylläri -näytelmän kolme kertaa ja jakaa ruusuja daameille. Ruusu puutarhassa -osioon osallistuvia ja ovensa yleisölle avaavia kohteita ovat Villa Aaltonen, Kuninkaanlampi, Wanha kauppa, Lowisa Rosarium/Terveyskeskuksen ruusutarha, Pilasterien ruusupiha, Labbyn luomukartano ja Eija´s Garden.
Ruusuviikonlopun tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta www.loviisanwanhattalot.fi (EK)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI